Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Sarec Hele, pokud si do toho růžového prohlášení nenapsala dítě a nepodepsala ses k tomu, tak bych to neřešila… a kor pokud má manžel z tvé práce potvrzení, že dítě neuplatňuješ ![]()
A pokud by se to řešilo, tak by ti neměli vracet nic, ale ty bys ještě měla 667 doplatit, nebo tedy vlastně 1117,– protože si těch 450,– ještě dostala.
Jojo, přesně jak píše @j.a.n.i1 Manželova mzdovka to má evidentně dobře, takže pokud by se na to přišlo, pak je to problém Tvojí mzdovky, ne Tvůj. Takže taky bych do toho nerýpala.
Holky, stejně tomu nerozumím. Já přeci odvedla daně, za tu dovolenou, která mi byla proplacena. Takže když by mi tam účetní nestrhla odečet za dítě, tak by mi přece měli ty daně vrátit za ty 2 měsíce? Aspoň takto to mají všechny kamarádky kolem mě ve stejné situaci. A ty částky rozhodně nejsou kolem 450 kč, ale mnohem více. Jestli mi rozumíte, o co mi jde.
@Sarec Ale za dítě se nestrhává daň, za dítě se naopak vrací, se koukni na tu první výplatní pásku, tam máš jasně napsáno, že si žádné daně neodvedla, ale ještě si dostala 832 navíc za to dítě… a druhý měsíc si odvedla na dani těch 450,– které ti teď vrátili. Nic víc si prostě neodvedla, tak ti ani nic víc nemůžou vrátit.
Kamarádky zřejmě odvedly na dabích mnohem více než ty, proto jim i vrací více. Slovo vrátit znamená, že něco musíš nejdřív dát, pak se Ti teprve může něco vrátit. Pokud nic nedáš, není co vracet.
Pokud by Ti mzdovka nezapočetla to dítě, pak by srazila daň, kterou by Ti teď vrátila. Ale o to bys měla zase v tom měsíci míň! A stejně by to při Tvém příjmu nebyly tisíce!
@Sarec Z toho, co jsi napsala, jsi zaplatila daň akorát těch 450 korun, dokonce jsi navíc dostala bonus na dítě, na který jsi neměla nárok… takže by ti neměli vracet, ale ty bys měla doplácet zpět… a na to, aby ti vraceli tisíce, bys musela mít větší mzdu, aby bylo co vracet… ![]()
@Regina Hero píše:
@Sarec Z toho, co jsi napsala, jsi zaplatila daň akorát těch 450 korun, dokonce jsi navíc dostala bonus na dítě, na který jsi neměla nárok… takže by ti neměli vracet, ale ty bys měla doplácet zpět… a na to, aby ti vraceli tisíce, bys musela mít větší mzdu, aby bylo co vracet…
Holky, moc vám děkuji! ![]()
Dobrý večer, mám dotaz. V roce 2011 jsem pracovala u jedné firmy. 4.2. 2011 jsem šla marodit a marodila jsem až do 31.3. 2011, kdy mi neprodloužili smlouvu z důvodu těhotenství, poté jsem ještě marodila do září 2011,potom ppm. Chci se proto zeptat, zda bych ještě ted v roce 2013 měla nárok na vrácení daní??? Hrubá mzda byla cca 25000. Díky moc předem za info ![]()
Asi měla, pokud ti neudělali v roce 2012 zúčtování daní… musela by sis od nich vyžádat potvrzení o příjmech a podat si daňové přiznání.
Vrátí ti co si za leden zaplatila na daních, to najdeš na výplatní pásce.
No tak tu ted asi už nenajdu, nevíš prosím kolik by to tak mělo být cca, když ta hrubá mzda byla cca 25000??? Děkuji předem ![]()
Z hrubé mzdy 25000 by mělo být sraženo na dani asi kolem 3000.
Dobrý den, prosím moc o pomoc, nevím si rady.
od 1.1.2012 jsem pracovala do 13.5.2012 od té doby jsem byla na nemocenské až do 1.3.2013 pak jsem šla zpet do prace.Za tu dobu v práci jsem měla příjem 49447,–kč. potom jsem dostávala nemocenskou. na finačním uřadě mi vypočitali že dostanu 525,–kc A nechápu když jsem byla 8 měsícu na nemocencké jakto že nedostanu nic vracené. je to jen kvůli tomu že jsem za tu dobu v práci vydělala jen těch 4947,–
někdo je na nemocencké cca 3 měsíce a dostana vracene 8tisic a přitom má ulevu na dítě a neeplatí daně. vubec nechápu co mám dělat a jestli neudělali na fin. chybu. prosím o radu. moc děkuji za rady
@Hela86 píše:
Dobrý den, prosím moc o pomoc, nevím si rady.
od 1.1.2012 jsem pracovala do 13.5.2012 od té doby jsem byla na nemocenské až do 1.3.2013 pak jsem šla zpet do prace.Za tu dobu v práci jsem měla příjem 49447,–kč. potom jsem dostávala nemocenskou. na finačním uřadě mi vypočitali že dostanu 525,–kc A nechápu když jsem byla 8 měsícu na nemocencké jakto že nedostanu nic vracené. je to jen kvůli tomu že jsem za tu dobu v práci vydělala jen těch 4947,–
někdo je na nemocencké cca 3 měsíce a dostana vracene 8tisic a přitom má ulevu na dítě a neeplatí daně. vubec nechápu co mám dělat a jestli neudělali na fin. chybu. prosím o radu. moc děkuji za rady
Pokud má stát něco vrátit, musíš nejdříve něvo odvést na zálohách. Pokud jsi odvedla 525,– Kč, pak vrátí jen 525,– Kč. Pokud někdo odvede 8tisíc, pak je možné, že mu bylo vráceno 8000,–. Kolik jsi odvedla na zálohách v jednotlivých měsících zjistíš na výplatních páskách. Takhle to propočítat nejde, nevíme jaká byla mzda (hrubá) za měsíc, zda uplatňuješ děti př. jiné slevy.