Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Nikoza Do formuláře se to nikde neuvádí a finančák to ani nijak nezajímá…
@j.a.n.i1 píše:
@Nikoza Do formuláře se to nikde neuvádí a finančák to ani nijak nezajímá…
Diky a kdo to tedy vypocte jestli mi dane vrati nebo ne.? Asi blby dotaz ale vubec tomu nerozum a nevim co mam proto udelat. Nerada bych o ty penize prisla jen, ze to neumim vyplnit. Formular jsem vyplnila jako kazdy rok, nemam to slozite nemam deti ani hypoteku nic. Ale tet jsem prave byla pul roku nemocna. Tak vubec nevim
Pokud jsi vyplňovala prohlášení k dani a odevzdala jej zaměstnavateli, vypočítá a případný přeplatek vrátí zaměstnavatel.
Ahoj holky
Vy co se v tom vyznáte… V lednu 2015 jsem byla student, v únoru jsem byla na pracáku a od března do konce listopadu (31.11.2015 mě skončila smlouva) jsem byla zaměstnaná na plnný úvazek a hrubou mzdu jsem měla 15500,–. Od července až do konce roku jsem ale byla na neschopence kvůli těhotenství. Slevu na poplatníka jsem podepsala. Budou mi vracet něco na daních? děkuji za odpověď
![]()
Ahoj holky, snad mi někdo trošku poradíte
za loňský rok jsem byla hodně v pracovní neschopnosti a vubec nevím, jestli mám nějaký nárok na vrácení daní
od začátku roku jsem byla až do 3.6.2016 na nemocenské, pak jsem pracovala než mi skončila na konci července smlouva a od 1.8.2016 jsem byla na ÚP a pobírala podporu do dalšího zaměstnání, kde jsem nastoupila 7.11.2016 a po otěhotnění nastoupila 16.11.201 opět do PN a zaměstnavatel se mnou rozvázal pracovní poměr ke 30.11.2016.. v pracovní neschopnosti jsem pořád. Myslíte, že mám nárok na nějaké vrácení daní?
a dokládá se nějak do daňového přiznání pracovní neschopnost?
A ještě mě napadlo, že v prvním zaměstnání jsem měla podepsaný růžový papír a ve druhém zaměstnání ne
Děkuji moc za odpověď ![]()
Edit. Přidávám foto dokladů, které jsem dostala od zaměstnavatelů do daní
já se v tom vůbec, ale fakt vůbec nevyznám, takže i když jsem hodně googlila a četla, nevím nic ![]()
Ps. Fotky mi nejdou vůbec otočit, emimino si s nimi dělá co chce ![]()
Příspěvek upraven 04.02.17 v 14:26
@donutkaP podívej se do výplatních pásek, jestli ti strhli nějakou daň, tu by ti případně vrátili… teoreticky, když jsi neměla podepsané to růžové prohlášení, tak ti za těch 9 dní v listopadu nějakou daň strhli, tak tu dostaneš zpět…
Jo, těch 453 kč ti vrátí…
Příspěvek upraven 04.02.17 v 14:28
@Regina Hero přidala jsem fotky toho co jsem dostala
ale já z toho nic nepoznám
na pásky kouknu ![]()
@Regina Hero děkuju
aspoň vím co čekat.. Ja na to můžu koukat hodinu jako husa do flašky a nic nevidím a ty kouknes a hned mám jasno ![]()
@Regina Hero prosímtě, nevíš jaký formulář potřebuji, když mám jen papíry od dvou zaměstnavatelů a jeden z pracáku, ze jsem tam byla vedená? Dostala jsem na Financaku Priznani k dani z příjmu FO pro poplatníky mající pouze příjmy ze závislé činnosti ze zdrojů v ČR… Ale doma mi tvrdí, že je to určitě špatný formulář, tak ja nevím kdo je blbej
je to jen jeden list a prý oni mají dvojlist nebo co a jmenuje se to jinak… :/
@donutkaP tady tohle:
http://www.financnisprava.cz/…/5405_23.pdf?…
A tady jsou k tomu pokyny:
http://www.financnisprava.cz/…405-1_24.pdf?…
Aha… tak letos je to asi nějaká novinka, našla jsem ten tvůj tiskopis… tohle máš asi ty, že?