Všeho se bojí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10141
2.4.14 13:52

@cherrylady Ahoj to nevím co poradit, ale jak píšeš s tou zkouškou sirén. Také jsme dnes byli venku ve 12.00 přímo u té sirény a mě z toho dost bolely uši. Vysvětlila bych jí, že zkouška bude zase za měsíc. A pak než bude, tak na ní můžete společně čekat, aspoň se tak nelekne, nebude to neočekávané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8176
2.4.14 13:53

@andice my bydlíme v paneláku, takže malá vykachlíkovaná koupelna bez okna, řev šílený šíříci se stoupačkama, no taky něco. Ale už je fakt klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
2.4.14 13:54

Jo to ze to bude za mesic, jsem ji uz take rikala. Tak uvidime, budu ji na to pomalu pripravovat a uvidime, co bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1521
2.4.14 13:57

Moje malá je taky bojácná, skoro je to až absurdní protože je zároveň dost vzteklá. Ale toto co popisuješ ty, je extrem :kytka:
U nás, podobné, ale v menší míře:

• když je mezi dětmi, bojí se když proti ní vyběhnou, nebo i se k ní přiblíží blízko, choulí se, přivírá oči, začne fňukat, přiběhne za mnou
  • bojí se mravenců, létajícího hmyzu, začala brečet, utíká se ke mně schovat
  • bojí se psů, když kolem nějakého jdeme, říká ahoj pejsku, haf haf, ale schovává se za mě a křečovitě drží ruku
  • dneska jsme šli z prochajdy a musím přiznat že když začali hlásit za chvíli bude zkouška sirén, že jsem trochu přidala do kroku ať už jsme na to doma, i když jsme to zatím nezažili, ani nevím jak mě to napadlo, prostě už vím že se bojí různých věcí, tak se snažím předvídat.

U vás to teda ale moc nejde, chudinka :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
2.4.14 21:58

@smutnalucy Jo pred detma obcas taky uhne, ale jen v momente, kdy se boji, ze ji prasti nebo tak. Jinak v pohode. Ale fakt ji proste vadi zvuky, cokoli je v pohybu a pak to zlute zabradli. I kdyz mozna si fakt myslela, ze je to proste neco jako sterac a spojila si to s tim. Fakt nevim. A nejvic me ted rozstipl pritel, kterej se mi vysmal, ze bych s ni snad chtela jit k psychologovi, ze snad to musim jako mama vycitit, jak ji pomoct. No chapete to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
2.4.14 22:00

Jeste me prave napadlo, jestli tohle vsechno nemuze mit z toho, ze kdyz sem byla tehotna, cca 5 dni pred porodem, tak do me nacouvalo auto primo do bricha. Nebyla to zas takova rana, ale ja jsem se hrozne lekla a bala se, aby se neco nestalo. Takze jsem hned jela do nemocnice, kde uz si me samozrejme nechali. Ale bylo to v poradku. Mozna, ze si to nejak pamatuje a ted se vseho boji. A nebo to ma po me, protoze ja mam napriklad panickou hruzu z duchu a protoze mi to doma nikdy nikdo neveril a jen se mi za to vsichni smali, tak to mam v sobe jeste vic. Tak mozna i to ma na to vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1521
3.4.14 08:17
@cherrylady píše:
@smutnalucy Jo pred detma obcas taky uhne, ale jen v momente, kdy se boji, ze ji prasti nebo tak. Jinak v pohode. Ale fakt ji proste vadi zvuky, cokoli je v pohybu a pak to zlute zabradli. I kdyz mozna si fakt myslela, ze je to proste neco jako sterac a spojila si to s tim. Fakt nevim. A nejvic me ted rozstipl pritel, kterej se mi vysmal, ze bych s ni snad chtela jit k psychologovi, ze snad to musim jako mama vycitit, jak ji pomoct. No chapete to?

bože ti chlapi jsou na ranu, fakt :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1479
16.4.15 09:19

Nas bude mit 3 v lete a taky se vseho boji treba i kdyz vic fouka vitr no des malych deti taky voda to je uplna hruza. Uvidime co nam bude delat ve skolce 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.16 13:07
@cherrylady píše:
Ahoj, potřebuji poradit protože uz fakt nevím co s tím. Dcera 2 a čtvrt roku se pořád nečeho bojí. Začalo to, před rokem, kdy se bála mravenců. Měla z nich skoro panickou hruzu, ale naštestí jí to casem přeslo. Poté se začala bát snad všeho co píska, včetně hraček, které milovala. Zhrube v roce nám začla zvracet auta, takže se bála toho a odmítala do nej nastoupit i když u toho sem to chapala, protoze se bála, že se zase pozvrací. To jí zůstalo teda až do teď i když uz je to lepší. Je schopna do něj nastoupit a kousek popojet. Ovšem to bylo v pohodě jen zase do doby než pršelo a ona viděla v autě stěrace. Takže ted má hrůzu se stěraců. U mýho táty se bojí vrat na zahradu, protože jednou viděla jak jedou nahoru a pak zase dolu. U stěraců a tech vrat si myslím, že jí prostě vadí to, že se to hýbe. Před cca mesícem zase hrozně panikařila, když venku spustil rozhlas zkoušku siren. Kolem lampy s rozhlasem nebyla schopna snad 14 dní projít (coz byl mazec, protože ji máme hned u baráku). Když jsem jí vysvětlovala horem dolem, že rozhlas nic nedělá, ze je vlastne hodnej a hlasí nám tak se jakžtakž uklidnila a ted uz ji tolik nevadi. Ted o víkendu jsme byli v zoo a na parkovisti bylo zlute zabradlí. Když jsme chteli jet domu, odmitala si sednout do auta s tím, že je tam žlutá tyčka (to zabradlí bylo jakoby před autem) a ze se jí bojí. Uz tyden nepovída snad o nicem jiným nez ze se bojí zlutý tyčky. porád jsme jí vysvetlovali, ze tyčce jsme ujeli a ze tycka nic prece nedela a tak, ale marne. No a dneska to opet vyvrcholilo tím, ze jdeme domu a zkouška siren. Ona, ze je to rozhlas a já teda abych se nedostala opet na tema bojime se rozhlasu jsem ji rekla, ze je to sirena a ta ze nam hlasí, abysme sli uz domu na polivku. Sla s nama jeste¨kamoska se stejne starou holcinou, ktera nasi ivetce taky porad rikala, ze je to dobry, ze to jen hlasi ze se ma jit na polivku. Ale ne, proste od ty doby co sme vesli domu mi visela na krku a hystericky rvala, ze se toho boji. Kdyz uz teda prestala křicet, tak se me ale drzela jak kliste. Odmitala si i sednou a jist (i presto ze ta kamoska s dcerou sli k nam, aby mela ivetka rozptyleni, protoze chtela at Kája jde na polivku k nam). Vysvetlovani nepomohlo, takze to skoncilo tak ze jsem ji dala na zadek (pak sem toho teda litovala) a bylo to jeste horsi, rekla ze chce jit spat (protoze vi, ze ji chodim uspavat a sem tam s ni). Ona ted proste neni schopna jit ani sama do pokojicku a ja abych byla v kuchyni. A tenhle problem ma taky uz tak pul roku. Proste porad ji musim stat za zadkem, jinak rve a nikde sama nechce byt. Ja nemuzu jit sama ani na wc.
Myslim si, ze ma nejaky blok nebo nevim. A uz nevim jak to resit, jestli to prejde samo nebo ne. Ale kdyz uz se neceho konecne zacne bat, tak nastoupi dalsi vec. Máte s tím nektera taky zkusenost. Omlouvám se za dlouhy román.

Dobry den Reaguji na vas dotaz. Mam uplne ten samy problem. Dceri budou v dubnu 3roky a boji se naprosto totoznych veci jako vy a to vic a vic. Byla jste u dr. Zvazuji detskeho psyhologa, uz se stydim s ni jit i na postu. Mala nechce ani chodit po leskle dlazbe

• Citovat
  • Upravit
322
1.2.16 16:50

Jestli mohu poradit, tak ze vseho udelejte co nejvetsi legraci. Ja malej vysvetlila, ze je cert spinavej a ze se mu budem smat a ona od te doby ma certy vyslovene rada a rika, jak se musi umejt, ze jsou spinavi. U siren zkuste treba, ze budete se sirenou soutezit, kdo bude hlucnejsi, treba ji prezpivat, nebo nase obvykle, ceho se bojime, tomu delame tytyty a smejem se pri tom. Neco jako tytyty lampo, ty na nas hucis? Jestli se boji dlazby, tak at ji poradne poslape. U nas tedy vzdycky fungovalo, naucit se tomu postavit, nez do nekonecna utesovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
1.2.16 20:55
@Petra1606 píše:
Jestli mohu poradit, tak ze vseho udelejte co nejvetsi legraci. Ja malej vysvetlila, ze je cert spinavej a ze se mu budem smat a ona od te doby ma certy vyslovene rada a rika, jak se musi umejt, ze jsou spinavi. U siren zkuste treba, ze budete se sirenou soutezit, kdo bude hlucnejsi, treba ji prezpivat, nebo nase obvykle, ceho se bojime, tomu delame tytyty a smejem se pri tom. Neco jako tytyty lampo, ty na nas hucis? Jestli se boji dlazby, tak at ji poradne poslape. U nas tedy vzdycky fungovalo, naucit se tomu postavit, nez do nekonecna utesovat.

Dekuji moc za reakci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4398
21.9.16 00:01

@cherrylady jak to dopadlo s malou? Muj syn 21m se ted boji vseho, cely den posloucham bojim bojim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
1.2.17 07:51

Dobry den, obnovuji tema. Jak vam to dopadlo s holcickou, byla jste s ni u psychologa? Mam ted taky problem s triletou holcickou. Kdyz jsme byli na mikulasske besidce, tak se hodne bala certa i mukulase a pak se mi v noci tyden pocuravala a kricela ze spani. Nyni je to o dost vaznejsi. Pred ctyrmi dny jsme byli na detske oslave, byla bojacna a s detmi si nehrala, ale pak prisel klaun. A ona ho z dalky spatrila a zacala se klepat, brecet, rvat. Chvili jsem vysvetlovala, ale pak jsem ji vzala radeji na chodbu a tam jsme zustali do doby, nez odesel pryc. Od te doby je jak vymenena, uzkostliva, krici ze spani, vic se vzteka a hlavne me porad kontroluje, nechce jit sama ani pro hracku do pokojicku, ani na zachod. V noci se porad budi a vola me. Dokonce je smutna i po tatinkovi, ktery chodi do prace, ze chce aby uz byl doma. Premyslim, ze s ni nekam dojdu…nebo mam pockat jestli se to upravi samo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13475
26.4.18 22:40

Moc by mě zajímaly zkušenosti maminek, co měly hodně bázlivé děti a jak dlouho to u nich trvalo, případně, zda to řešily s nějakým odborníkem :think:
Syn má 19 měsíců a od miminka mu vadí různé zvuky a nemá rád, když je v cizím prostředí položený na záda při přebalování, to chytá úplnou paniku a křičí. Už to začínalo být o dost lepší…jenže teď o víkendu jsme s ním sjeli do myčky…mě teda napadlo, že to není úplně nejlepší nápad, ale bylo to ve spěchu a já si íkala, že tam budu s ním, že to zvládnem. Syn hrůzou ječel celý mycí program a to jsem se odpásala a objala ho, utěšovala, ale bylo to marné. Od té doby říká furt dokola „auto-myje-bum“ a zhoršil se mu strach celkově. Přebalovat je problém i doma, dnes měl hysterák při koupání, vadilo mu něco na stěně vany…stejně tak lesklá či čerstvě umytá podlaha, stropy, stěrače…jinak venku se leká motorek a hlučnějších aut (ale zbožňuje autobusy třeba), nicméně to bylo vždycky…strašně si nadávám, že jsme spolu nevystoupili a do myčky nejel muž sám, ale už je pozdě. Doufám, že to brzy zase přejde… :oops: :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4398
26.4.18 22:45

@Avrun Jako muj syn. Z postele musely jit vsechny plysaky, protoze maji cerne oci. I nalepky na stene maji cerne oci. Jsou mu tri a ctvrt a furt se boji… V pokojicku spi s manzelem a i tak se ve tme boji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí