Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj děvčata,
už nějakou chvilku marně pátrám na internetu po nějaké vtipné dětské básničce či říkance. Všude jsou mraky rádoby vtipných básní (ale ten obsah je spíš pro pubertální a zastydlé osoby).
Žádnou pěknou (a hlavně vtipnou) pro malé dítě nemohu najít ![]()
Poradíte? ![]()
Synovi je něco málo přes dva roky… Ale myslím, že to může být klidně i pro starší (on má moc rád veršované příběhy místo pohádek, takže nic tak jednoduchého to být nemusí) ![]()
Jiří Havel, Michal Černík…
Báječné jsou veršované pohádky od Hrubína ve Špalíčku, tedy aspoň moje děti je milujou.
Tak já mám tento a spokojenost. http://www.neoluxor.cz/…cek-d3t54219
Mám i starý špalíček od Hrubína a ten je taky fajn. Ale už ho bohužel neprodávají, ale mají http://knihy.abz.cz/…su-a-pohadek vypadá to na nějaké nové vydání té knihy.
| Oživuji a upravuji diskus |
PROSIM o basnicky pro triletaky, nejak nevim, co je ucit, aby to melo smysl, bylo srozumitelne a bavilo je to
Dcera dotahla dobrou, vtipnou ze skolky
.Byla jedna gorila, co po svete chodila, nemela co delati, tak si prcla do gati ![]()
Kutálela se vééélikánská brambora. Neslyšela, neviděla, jak naní padala zááávora..Kam to padáš závoro? Na tebe ty bramboro! Když tudy pojede vlak, bude z tebe bramborák..
k tomu je ještě takovej taneček když při „neslyšela“ se drží za ouška, při „neviděla“ za očička, když padá závora tak dělá rukou závoru.. moje holka se to učila ve 3 letech v první tříde ve školce a ještě neuměla r, takže to všechno říkala s L..
holky ta byla tak sladkááá že jsem myslela že se z ní poseru
![]()
Já mám doma knížku z našeho babycentra s básničkama co tam s dětmi říkají a tančí, akorát tam nejsou vypsané co máš ukazovat. Mám to nafocené, klidně můžu poslat - asi na email, kdyby jsi chtěla, tak mi napiš SZ.
Jsou to takové ty klasické - Brambora, Žabák, Sluníčko sluníčko, no když nad tím tak přešmýlím tak asi většinu budeš znát.
@danali píše:žabáka neznám
Já mám doma knížku z našeho babycentra s básničkama co tam s dětmi říkají a tančí, akorát tam nejsou vypsané co máš ukazovat. Mám to nafocené, klidně můžu poslat - asi na email, kdyby jsi chtěla, tak mi napiš SZ.Jsou to takové ty klasické - Brambora, Žabák, Sluníčko sluníčko, no když nad tím tak přešmýlím tak asi většinu budeš znát.
Ještě přidávám, že doma máme knížku a tam je pár básniček a je tam i popis toho ukazování. Pokud se mi ráno podaří to nějak schopně nafotit, tak dopošlu @jizvíková
@danali píše:
Ještě přidávám, že doma máme knížku a tam je pár básniček a je tam i popis toho ukazování. Pokud se mi ráno podaří to nějak schopně nafotit, tak dopošlu @jizvíková
dekuju mmoc, to vypada dobre
my mame par rikadel, ale to je nebere a ja basnicky uz davno neumim a je tu pritom takova poptavka ![]()