Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@stinga píše:
@Mar__tanka1983 ne ne, imunologické okénko už zas neplatí
už zas ne? No to mě teda pos… holý záda. Tak před sedmi lety to frčelo ![]()
@inkakřivák píše:
@stinga Nesolily jsme ani my, ani koření krom kmínu a fenyklu na prdy. A prislazoval se trochu Sunar, ale to už si nepamatuju kolik. Možná půl kostky na flašku, vážně nevím. A to jsem dodržovala i u vnoučat, kvůli ledvinám. Ale ne tři roky. Možná rok? Asi tak.
Nam mama v 80. sladká i polévky. Nebyla jediná
@stinga píše:
@Mar__tanka1983 ne ne, imunologické okénko už zas neplatí
Přesně tak. To jsou vždycky takový výstřelky a rádoby pokusy na lidech. Já jsem do šesti měsíců děti pouze kojila a rozhodně jsem si je nechtěla kazit rafinovaným cukrem.
Me babicka teda predala moudrost predku, ze deti maji běhat na jare co nejdele v botech a po lete co nejdele bosky. Zeme je vyhrata.
Jinak jakmile si zacvicim v prvim jarnim slunicku v trave na zahrade, tak nastydnu, pokud si lehnu, takze tomu celkem verim. V lete chodime po lese bosky ![]()
@Mar__tanka1983 píše:
už zas ne? No to mě teda pos… holý záda. Tak před sedmi lety to frčelo
A ja si rikam, ze me to ani nestrejchlo, chlapce mam 2011 a o imunologickem okenku jsem teda neslyšela
snad jen, ze se furt hybe s podavanim lepku
@Mar__tanka1983 Taky mi nevadí, když babičky rozmazluji. Moje nejhezčí vzpomínky z dětství. ![]()
@PaníKadrnožková A já furt, proč mi každý rok děti kňourají, když jim v září začnu nutit boty.
Ale přijde mi to hezká moudrost.
Já mám od mé babi (pamětnice obou světových válek) oblíbenou zase tuhle: „Holka, vaření není nic těžkého, ale musí být z čeho, v čem a na čem.“ ![]()
@MartinaIrena píše:
@PaníKadrnožková A já furt, proč mi každý rok děti kňourají, když jim v září začnu nutit boty.
Ale přijde mi to hezká moudrost.
Já mám od mé babi (pamětnice obou světových válek) oblíbenou zase tuhle: „Holka, vaření není nic těžkého, ale musí být z čeho, v čem a na čem.“
Taky dobry
jeste jsem k vareni slysela, ze se nesmi uspěchat a taky, ze musi byt u toho dobra nálada
Mi tchýně zakazovala v těhotenství jíst kedlubny - moje milovaná a tehdy dostupná zelenina na zahrádce - prý bude její vnouče z nich mít velkou hlavu ![]()
@Mar__tanka1983 píše:
už zas ne? No to mě teda pos… holý záda. Tak před sedmi lety to frčelo
malá je v r. 2016 a to už se podle toho nejelo ![]()
@PaníKadrnožková píše:
Me babicka teda predala moudrost predku, ze deti maji běhat na jare co nejdele v botech a po lete co nejdele bosky. Zeme je vyhrata.Jinak jakmile si zacvicim v prvim jarnim slunicku v trave na zahrade, tak nastydnu, pokud si lehnu, takze tomu celkem verim. V lete chodime po lese bosky
pravdu máš
U nás je to stejné, po létě bosí, případně v lehkých botách až do prvních mrazíků, to je eňoňůňo
![]()
@stinga No to taky hledím. A pak ber novoty vážně. Přiznávám že naše vnoučata ochutnala chleba i rohlík tak v půl roce asi. Zatím žijí a skáčou tu po dědovi.
@inkakřivák kdo si pamatuje víc těch doporučení, tak se opravdu musí smát, jak se to rychle mění ![]()
a pak není divu, že si tady ty mladé maminky stěžují, jak babičky cpou dítěti rohlík nebo je dávají do sedu
ty babičky už zažily tolik změn v tom, co jedině je pro mimino dobré, že jim musí být už vše spíš k smíchu
@stinga píše:
@K92 určitě je chutnější a více bio sádlo, než nějaký Purelan
sádlem si ženy mazaly i obličej
Sádlem mi táta promazaval jizvy. Doporuceni od samotného doktora.Pry kam se hrabou všechny masti.Je to tedy už 50 let zpátky.
Ty jo, jak jsem si tu tak pročetla ty osmdesátky, tak kvanta cukru a studenej odchov celkem frčel
no tak se není asi čemu divit. Myslím, že v té době, když si maminka vzala do postele dítě, tak to bylo přísně střežené tajemství a byla jinak opravdu za blázna ![]()