Vůbec nevím, jaké jméno vybrat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
122503
5.4.18 16:37
@beruska9 píše:
No vidis, o Bertikovi jsem uvazovala u prvniho a uz jsem na to i zapomela…nejka se mi pak nezdala ta zakladni podoba, mame prijmeni na R a prislo mi to takove tvrde, ale mozna ho zaradim zase do vyberu :think:

A co Patrik, nebo Patrick jako Patrick Reimer?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
5.4.18 16:38

@beruska9 Já mám spíš problém, že mám vybraných asi 10 jmen a každé mi přijde krásné, jak to jednou vyberu, to fakt nevím :mrgreen: snad bych potřebovala deset dcer

• Citovat
  • Upravit
15995
6.4.18 00:04

@Danus1 : v Australii. Vyslovene „zapadnout“ nemusi, tady je takova multi-kulti smrst, ze v zasade cokoliv to v pohode, ale aby to slo aspon trochu vyslovit. Hacky…jako Tomasu a Lukasu a tak je tady v ceskoslovenske komunite dost, my to vyslovujeme s hackem, misti bez, s tim se funguje normalne, ale jako Ř uz je asi trochu moc :mrgreen: Ciste anglicke nechceme, jsme oba „Cechoslovaci“ a stale je ve hre i varianta, ze se do CR vratime.
Ale fakt nejhorsi je, ze se mi nic nelibi…ctu tady ty vase navrhy a jedu v hlave „Ne, ne, ne“…Daniel by sel, ale ten se nelibil manzelovi minule…no uvidime :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
6.4.18 00:08

@Lalelale : hod do klobouku :mrgreen: Ja mam holcicich taky hodne, akorat ty dcery jaksi chybi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1415
6.4.18 06:01

@beruska9 a já to mám zas naopak. mám vybraná bez problémů dvě klučičí. holčičí ani jedno. pracuji s dětmi, takže u hodně jmen mám"předsudky" a nechci ho dát, další jsou v rodině, nebo se nehodí k příjmení, jsou karmicky zatížená, mají ho sousedi atd. :-D Asi bych to ve vašem případě udělala tak, že bych prošla kalendář nebo nějaký seznam jmen a vypsala jména, která alespoň trochu připadají v úvahu, pak bych si je napsala spolu s příjmením na papírky a dala na lednici atp. a čekala, jestli se mi nějaké nezalíbí ;-) z těch mnou navrhovaných vás taky žádné neoslovilo? máte aspoň nějaké kritérium, které by mělo jméno splňovat? - aby se hodilo k příjmení, k Matějovi? Co třeba Adam? Jakub? Kristián? Vít(ek)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
6.4.18 07:22

@Eule : Alexe jsme meli jako alternativu pri pri prvnim, tak ten mozna. Bohuzel mam taky dost jmen uz nejak „zatizenych,“ treba zrovna Filipa ;) Sice jsem psala, ze na cetnost uplne nekoukame, ale spis ve smyslu obecnych zebricku, kolem sebe i jo, zrovna Adamu mame mezi znamymi spoustu, stejne tak Tomasu a Lukasu.
Kriteria tak nejak - mezinarodni nebo ceske, ale nejake jednodussi. Spis klasicke. K prijmeni - aby nekoncilo na R, pak se to pere. K Matejovi nejak nutne ladit nemusi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3290
11.4.18 09:52

Ahoj holky mám na vás dotaz. Zatím tedy nevíme co se nám narodí. Jméno pro holčičku máme ale pro kluka ne. Tchán a manžel se jmenují stejně. Tchán by byl nejraději kdyby se kluk jmenoval taky stejně. Proti tomu bych nic neměla jméno nemají ošklivé ale jde o to, že bydlíme všichni na jedné vesnici. Veškeré přibuzenstvo označuje manžela jako malý a tchána jako velký. No a co kdy přibyl ještě třetí? Vůbec si to nedokážu představit. Navíc už jsme se stejnýma jménama měli problém při cestování, rezervace letenek kde jsem musela uvést JR u manžela ale pak u přepážky nechápali proč to tam má a v pasu ne. Jen mě zajímá váš názor zda by jste volili jméno po otci nebo raději jiné…Moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
686
11.4.18 10:57

@winkye
Ja osobne, bych dala jine jmeno. Ja by se nelibilo aby moje deti meli jmeno po mne nebo po manzelovi i kdyby se mi strasne moc libilo. Ja mam rada spise takovou tu individualitu, moc by se mi nelibilo mit doma dve stejna jmena. Ale kazdy jsme jiny, kazdemu se libi neco jineho. Spousta lidi dava jmena po sobe nebo po partnerovi, a naprosto nic proti tomu nemam.
Hlavne vyberte jmeno, ktere se libi tobe a manzelovi. Pises ze predevsim tchan by chtel stejne jmeno. Ale nejvice zalezi co chces ty a manzel. Je dulezite aby si se jmenem byla spokojena ty a manzel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3290
11.4.18 11:03

@Danus1 No manžel by ho chtěl právě taky ale ví, že já s tím moc nesouhlasím. Ale na jiném jméně se prostě domluvit zatím nedokážeme. Já taky nejsem zastáncem aby se dítě jmenovalo po rodičích ale muj manžel je opačného názoru. V tomhle se prostě asi neshodneme. Navíc máme příjmení jen na 3 písmena a mnoho jmen se k tomu opravdu nehodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1415
11.4.18 11:55

@winkye I když jinak nejsem zastáncem tak bych možná zvolila variantu dvou jmen… Například Antonín Jan Kos… Nebo jméno jiné. Stejné bych nedala. Nějaké podobné? ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
11.4.18 12:10

@winkye V rodině máme takových shodných nebo podobných jmen několik a vždycky to bylo jen pro zlost. S manželem jsme proto vyškrtali hned na začátku všechna jména co se vyskytují v rodinném okruhu se kterým se pravidelně stýkáme. A pak jsme vyškrtali jména se kterými máme spojené nepříjemné lidi. Ve výsledku budeme na mladší dítě asi pískat, jenom to bude asi mást psy. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
686
11.4.18 16:14
@winkye píše:
@Danus1 No manžel by ho chtěl právě taky ale ví, že já s tím moc nesouhlasím. Ale na jiném jméně se prostě domluvit zatím nedokážeme. Já taky nejsem zastáncem aby se dítě jmenovalo po rodičích ale muj manžel je opačného názoru. V tomhle se prostě asi neshodneme. Navíc máme příjmení jen na 3 písmena a mnoho jmen se k tomu opravdu nehodí.

A ty mas nejaka jmena ktera se ti libi? Doufam, ze najdete jedno, ktere se vam bude obema libit. A manzelovo jmeno by jste mohli dat jako druhe jmeno. Ja bychnsi myslela, ze ke 3pismenkovemu jmenu by se hodilo spousta dlouhych jmen i stredne dlouhych jako Tomas, Lukas, Daniel, Dominik, Frantisek, Patrik, Oliver, Rudolf, Rafael, Maxmilian atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3290
11.4.18 16:25

Děkuji vám za všechny postřehy. Mě se nejvíc líbí asi Vojta a Tomáš ale uvidíme co nakonec vybereme. Jen mě pravdu zajímal názor na to že už by to byl 3tí v rodině s uplně stejným jménem a ještě k tomu v jedné vesnici :zed: když jsem to zatím nekde řekla tak mě nikdo moc nechápal že je to normální, jen moje mamka uznala že by to asi nebylo dobré. Jinak manžel se jmenuje Vladimír tak bych ho asi jako prostřední jméno nedávala přišlo by mi to pak hrozně dlouhé :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
686
11.4.18 16:38

@winkye
To mas pravdu s Vladimirem jako druhe jmeno by to bylo dlouhy, ale ono se to druhe jmeno vetsinou stejne nepouziva. Volta je nadherny jmeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3290
11.4.18 17:13

@Danus1 Manžel si vybral holku Natálku teda na tom jsem se shodli ale ten kluk bude oříšek. Manžel je jediný pokračovatel rodu jinak jsou samé sestřenice. Tak je u nás na kluka kladen větší důraz. Ale toho Vojtu si asi prosadím. Zachová se jim tam V a to jméno je fakt pěkné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze