Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@KimL píše:
@PitSou tak jsi předjížděl pomalu nebo ses měl vrátit do pravýho pruhu. Nemáš co dělat v levým, když předjíš tak, že blokuješ toho za tebou.
Ta ženská z tebe musela být na prášky, jede si v klidu vedle připojováku, vidí, že tam někdo jede, tak zrychluje, ať se může zařadit za ni. Jenže on ji předjede, pomalu předjíždí dalšího a pak to před ní ještě zadupne. Jo a ještě u toho gestikuluje.
Ty jsi tam byla?
@bse.pedro píše:
Asi tak… Člověk je víceméně zvyklej, většinou toleruje chyby jiných, protože sám není neomylnej a sem tam nějakou tu botu může třeba z nepozornosti udělat a taky udělá… Takže se to vyventiluje „květomluvou“ za volantem, bez troubení a posuňků na viníka, někdy si teda i zatroubí…![]()
Já si tedy minimálně jednou týdně procvičuju reakce na jednom nedalekém kruháči, který projíždím několikrát denně v různých směrech… Kruháč uprostřed polí a lesů, malej, ale dvoupruhovej a aspoň jednou za týden se mi někdo vrhne z vedlejšky těsně před čumák, že „gumuju“, abych zachránil situaci a sám nechápu, jak během zlomku vteřiny stihnu dupnout na brzdy, zároveň stisknout klakson a vychrlit cca desettisíc sprostejch slov…
![]()
![]()
![]()
Viník, pokud jedeme dál stejným směrem se většinou omluví, ale taky se mi už stalo, že jsem o pár km dál na pumpě vyslechl, jak se dědek, kterej mě málem zramoval, rozhořčuje, že nějakej dobytek, kterej jezdí jako prase /20-30 na kruháči/, na něj ještě troubí…
![]()
![]()
![]()
Já teď jen zírala s hubou otevřenou jak šňůru aut v sepentinach predjizdi mladý kluk. Jako jsem otrla, ale tohle bylo moc i na mě.. Prostě jsou lidi jak tatari. Taky mám úseky, kde dávám extra pozor, takový nájezd na d1 u Lipníku, to je věc, lidi prostě necumi, nevidí ceduli, že jsou 3 pruhy a šup do prostředního.. Už jsem i gumovala, popř v zimě jela sejdrem.. Od jisté doby mám kameru a záznamy dávám veřejně, pac to stojí za to..
Příspěvek upraven 12.04.21 v 16:32
@PitSou píše:
Ty jsi tam byla?
Ne, je to patrné z tvého popisu.. Byt tebou, sklapnu patky a místo fakace si radši příště jednu liskni.. Pro spoustu lidí bys udělal dobře přesně tímto. Hádat se jak malý děcko, když nejsi v právu
@PitSou Dobrý den,
promazala jsem některé příspěvky v této diskuzi. Chovejte se slušně. Vulgaritami a napadáním porušujete pravidla diskuze. Pokud to uděláte znovu, budete blokován.
děkuji za pochopení
Diana ![]()
@martina.se píše:
Jezdím o víc jak 1000 km týdne.. Takže asi tak.. Raději vrat řidičák, když se bojíš a dupes nesmyslně na brzdu
ty jo, to je pěkně neekologické - snad máš plný auto.
@Pudloslava píše:
ty jo, to je pěkně neekologické - snad máš plný auto.
Ne.. Ale ona se práce sama neudělá a zboží nerozveze, no.. Max se mnou jezdí mimino, občas ještě nejstarší ![]()
@martina.se píše:
Ne.. Ale ona se práce sama neudělá a zboží nerozveze, no.. Max se mnou jezdí mimino, občas ještě nejstarší
tak to máš plné auto zboží, to se počítá. Já myslela, že jezdíš někam do kanclu
@Pudloslava píše:
I do kanclu se člověk musí nějak dostat a málokdo má před kanclem vlakový nádraží…
Navíc jsou vlaky drahý a nestaví mi před barákem… ![]()
@bse.pedro píše:
I do kanclu se člověk musí nějak dostat a málokdo má před kanclem vlakový nádraží…![]()
Navíc jsou vlaky drahý a nestaví mi před barákem…
no to nezastaví - když se projdeš na vlak, nejspíš ti to zdravotně pomůže. a na páteř je dobré jezdit MHD vestoje - zejména pro kancelářské krysy. Oproti tomu sezení v autě je vůbec nejhorší disciplína.
Někdo bydlí tak blbě, že auto vážně potřebuje, ale z pohodlnosti by se člověk vozit neměl. Hlavně ne desítky kilometrů denně. Klimatická změna je tady.
@Pudloslava píše:
no to nezastaví - když se projdeš na vlak, nejspíš ti to zdravotně pomůže.
Někdo bydlí tak blbě, že auto vážně potřebuje, ale z pohodlnosti by se člověk vozit neměl. Hlavně ne desítky kilometrů denně. Klimatická změna je tady.
To bych spíš chcípl…
Na vlak 6km a na autobus nejmíň 300m…
Do krámu 850m…
Autem teď teda skoro vůbec nejezdím, najezdím jen kolem 2500km měsíčně, půlka z toho jsou cesty do práce, apod. a zbytek „procházky“ po okolí…
![]()
@bse.pedro tvl 300m na bus - nechci být ironická, ale ty máš nějakou tělesnou vadu?
@bse.pedro píše:
Tukan, kterej dělá fakáče z připojovacího pruhu, pak předjede a přibrzdí, v úseku kde je 80 to zahamstne na 75, protože je připos. ranej, takže díky odchylce tachometru jede ve skutečnosti 68-70, je fakt na přesdržku…![]()
![]()
Stejně jako ten, kdo jede 131 trvale v levým pruhu, protože on jede podle limitu a nikdo nemá právo jet rychlejc a on předepsanou rychlostí „předjíždí kolonu kamionů“, která je z Prahy až do Brna…![]()
![]()
Nikomu kromě příslušných orgánů nepřísluší hodnocení toho, jestli někdo jede na dálnici rychleji a jestli k tomu má nebo nemá důvod… Když jedu 150, tak, aby mi po odečtení odchylky tachometru a radaru nehrozila pokuta, když mě v levým někdo rychlejší dožene, prostě při nejbližší vhodné příležitosti se šoupnu do větší mezery mezi kamiony, nechám ho přefrčet a pak zas vyjedu do levýho… Stejně tak to udělá většina soudnejch šoférů, kteří se zrovna vlečou a já se k nim jako prase přihrnu 190…![]()
![]()
My bychom si rozuměli! ![]()
@bse.pedro píše:
Asi tak… Člověk je víceméně zvyklej, většinou toleruje chyby jiných, protože sám není neomylnej a sem tam nějakou tu botu může třeba z nepozornosti udělat a taky udělá…
Já k tomu ještě tvrdím, že jezdit jenom podle pravidel nestačí, ba někdy je to přímo škodlivé, protože pravidla počítají s tím, že nikdo je neporuší a/nebo neudělá chybu. Ovšem člověk je omylný a dříve nebo později tu chybu udělá a ten co jede striktně podle pravidel, do něj nabourá.
Pokud ale oba počítají s chybou ostatních a kromě pravidel se řídí i aktuální situaci a zdravým rozumem, tak chybu toho druhého vykompenzují, a tím k havárii nedojde. ![]()
@Pudloslava píše:
Neee, to by se mi nevyplatilo
zase takový aktivista nejsem
@Pudloslava píše:
Jo, někdo bude šlapat pěšky kvůli klimatické změně, a jiný bude lítat Concorde Londýn/Paříž - New York párkrát do týdne stylem ráno tam, večer zpět!
A teď jsou snahy to zase obnovit: https://roklen24.cz/…tyri-hodiny/
Podle propočtů by tedy mohli být byznysmeni přepraveni z Londýna do New Yorku za pouhé 4 hodiny – v současnosti stejný let trvá 7 hodin. Ideou je, aby zaneprázdnění lidé mohli létat přes Atlantik doslova „na otočku“. Ráno do cílové destinace a večer zpět, o poptávku by tedy lety zřejmě neměly nouzi.