Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Kdyz se neposlouchalo slo se domu i po 5 minutach, doma jsme si to vysvetlili a treba pekli, cetli, uklizeli nebo si jen povidali. Byla jsem dusledna nekdy az moc, to uznavam, napr. Okamzity odchod od babicky kdyz chodil v zablacenych botech po dome, cca po 10 minutach od prichodu.obcas dostal na zadek, ci jsem rvala, ale ted ma 5 let a je to zlaty kluk, az na obcasne sceny z unavy. Znam par matek, co vypusti deti a nestaraji se, casto se mi stalo, ze jsem zvedala ze zeme, kopala si, ukazovala kvetinku, houpala ci si povidala s uplne cizim ditetem, protoze matka cucela do mobilu. A ty deti se sletly jak vosy, protoze vycitili pozornost dospeleho. Ted uz to nedelam a max zachranuju pri ohrozeni zivota
)
Hele mas jedno dite a stezujes si. 3h s knizkou jsem byla naposled pred 6lety. Pak se narodil syn, o 2r na to dcera. Ale to odbiham.
Uvazuj. Dela blbosti, protoze negativni pozornost je taky pozornost. Mas pravo na svuj cas, ale az decko lehne a spi. Ja jsem na hristi sedela na lavicce a sledovala je. Nestala jsem jim porad za zadkem, ale kdyz se koukly, zamavala jsem jim, kdyz jsem videla, ze budou potrebovat cokoli, sla jsem tam s predstihem. Korigovala jsem je u deti, zakrocila, kdyz bylo treba. Moje deti nesmi ublizovat, otravovat ostarni atd. Nesnasim to a oni to vedi.
@Verun83 píše:
Hele mas jedno dite a stezujes si. 3h s knizkou jsem byla naposled pred 6lety. Pak se narodil syn, o 2r na to dcera. Ale to odbiham.Uvazuj. Dela blbosti, protoze negativni pozornost je taky pozornost. Mas pravo na svuj cas, ale az decko lehne a spi. Ja jsem na hristi sedela na lavicce a sledovala je. Nestala jsem jim porad za zadkem, ale kdyz se koukly, zamavala jsem jim, kdyz jsem videla, ze budou potrebovat cokoli, sla jsem tam s predstihem. Korigovala jsem je u deti, zakrocila, kdyz bylo treba. Moje deti nesmi ublizovat, otravovat ostarni atd. Nesnasim to a oni to vedi.
já to tak právě taky dělám, akorát mám u toho otevřenou knihu, nevím proč se z toho hned vyvozuje že si ty tři hodiny čtu v kuse bez přerušení. Bez přerušení si čtu spíš tak max. minutu
Jedině tak uznávám že někdy „vyskakuju“ bez předstihu, protože si říkám ať zvládne věci samostatně. Jinak díky za všechny reakce.
zkouší vaše hranice, klasika. neustupovat, byt dusledna atd. zlepsi se to.