Výchova dětí ve Francii

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10651
18.3.18 22:46
@Martis83 píše:
@janickaIII fakt souhlasíte s odkládáním tříměsíčních dětí do jeslí 8o, nevpouštěním dětí do ložnice, se zákazem svačin a obecně jídlem pouze čtyřikrát, potažmo třikrát denně??? 8o 8o 8o 8o 8o

mám čerstvou zkušenost s jeslemi, školkou a rodiči ve Francii a můžu říct, že s polovinou informací z článku jsem se opravdu nesetkala. V jeslích nejsou děti po 30 jak je v článku uvedeno, ale je jich tam max. 8 a jsou na ně min. 2 zdravotní sestry. Zákazy svačin jsem také nikde nezažila a ani od nikoho toto neslyšela, naopak, pokud má dítě hlad vždy něco zdravého k jídlu dostane (i mimo stravovací období). Informace o nevpuštění do ložnice a spaní dítěte na zemi - to je asi rodina od rodiny i nás se takové rodiny najdou. Já jsem ve Francii žádnou rodinu, která by nechala spát dítě na zemi nepotkala. S čím ale naprosto nesouhlasím a co se u nás v poslední době děje stále častěji je spaní s dětmi v jedné posteli. Mimochodem jak tu někdo psal, že Francouzi pracují do 72 let, tak moje zkušenost je taková, že většinou jdou do důchodu v 62 a v mnoha případech jim firma dá nějaké odchodné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
18.3.18 22:55
@janickaIII píše:
mám čerstvou zkušenost s jeslemi, školkou a rodiči ve Francii a můžu říct, že s polovinou informací z článku jsem se opravdu nesetkala. V jeslích nejsou děti po 30 jak je v článku uvedeno, ale je jich tam max. 8 a jsou na ně min. 2 zdravotní sestry. Zákazy svačin jsem také nikde nezažila a ani od nikoho toto neslyšela, naopak, pokud má dítě hlad vždy něco zdravého k jídlu dostane (i mimo stravovací období). Informace o nevpuštění do ložnice a spaní dítěte na zemi - to je asi rodina od rodiny i nás se takové rodiny najdou. Já jsem ve Francii žádnou rodinu, která by nechala spát dítě na zemi nepotkala. S čím ale naprosto nesouhlasím a co se u nás v poslední době děje stále častěji je spaní s dětmi v jedné posteli. Mimochodem jak tu někdo psal, že Francouzi pracují do 72 let, tak moje zkušenost je taková, že většinou jdou do důchodu v 62 a v mnoha případech jim firma dá nějaké odchodné.

To je snad kazdeho vec, jestli ma dite v posteli, muzes si s tim klidne nesouhlasit, ale to je nastesti asi tak vsechno… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
18.3.18 22:59

Cetla jsem odpoledne, nektere situace prekvapuji a zarazi a jine souhlasim.
Nejsem zastancem moderni vychovy, kdy deti smi absolutne vse.

Vcera jsem musela shlednout film „Zkazena mladez“ (volne na youtube).
Meli jsme, jako ukol do skoly, ze se musime podivat a odpovedet na otazky. Doporucuji shlednout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
18.3.18 23:04

Dite vychovavam ja, ne stat, takze si to delam, jak uznam za vhodne. Co delaji Francouzi, nebo i sousedka, je mi vice-mene sumak :nevim:
Pohybuji se s ditetem mezi dvemi zememi, dvema systemy, uz to mi staci na to, abych vedela, ze „univerzalni pravda“ neexistuje ani co se tyce oficialnich doporuceni (ted myslim profesionalu - lekaru, sester, fyzioterapeutu atd), a uz vubec ne v rodicovske filozofii. Kazde dite je unikatni kombinace genu, prostredi a vychovy, tezko je nekdo narve do jednoho vzorce.

Příspěvek upraven 18.03.18 v 23:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
18.3.18 23:07
@Lenka_Hal píše:
To je snad kazdeho vec, jestli ma dite v posteli, muzes si s tim klidne nesouhlasit, ale to je nastesti asi tak vsechno… :roll:

Stejně tak je každého věc, zda dá dítě do jeslí ve 3 měsících nebo ve 4 letech. Každý má jiné způsoby výchovy a přístupu k dětem a ostatním to měli respektovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
18.3.18 23:17

No… mě třeba překvapuje, že se v článku nezmiňuje, že velké firmy jako jeden z benefitů „prodlužují“ svým zaměstnankyním mateřskou - prostě jsou doma za plat, např. do půl roku věku dítěte. Spousta žen si tak práci vybírá i podle toho, aby toto firma nabízela. Samozřejmě je potřeba odpracovat XYZ let…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
18.3.18 23:28
@janickaIII píše:
Stejně tak je každého věc, zda dá dítě do jeslí ve 3 měsících nebo ve 4 letech. Každý má jiné způsoby výchovy a přístupu k dětem a ostatním to měli respektovat.

No jistě. A o ty psychopatické deprivanty se potom někdo postará. Psychologové, psychiatři, sociální pracovnice, kurátoři…Jen tak dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1878
19.3.18 00:03

Ve Francii 2,5 měsíční dítě chodí do jeslí. 8o Nemělo tam být je odloženo do jeslí, kde celý den jen tak leží bez povšimnutí? :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33706
19.3.18 01:01

https://luxusnizivotvanilky.wordpress.com/…ska-vychova/
Tady se k tomu vyjadřuje někdo, kdo o tom něco ví. Překvapivě se tedy dozvíme, že je to v různých rodinách různé :)
Mne stačilo párkrát vidět reality show Výměna manželek, aby mi spadla brada z toho, co je pro některé české rodiny běžné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22534
19.3.18 03:41
@bigl píše: Četly jste? Co tomu říkáte???
http://www.kafe.cz/…a-34713.aspx?…

Ano, tento článek jsem taky četla a druhý den se mi ho nepodařilo už na netu najít. Děkuji.
Otřesný oficiální směr výchovy a výživy dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26928
19.3.18 05:33

Copak opravdu verite vsemu, co „novinari“ (nebo spise pisalkove) napisou a zverejni??? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
19.3.18 08:37
@Lenka_Hal píše:
To je snad kazdeho vec, jestli ma dite v posteli, muzes si s tim klidne nesouhlasit, ale to je nastesti asi tak vsechno… :roll:

Stejně jako ty můžeš tak maximálně nesouhlasit s tím, že někdo děti do své postele nepustí. To je taky jejich věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33706
19.3.18 09:02
@radkka píše:
Stejně jako ty můžeš tak maximálně nesouhlasit s tím, že někdo děti do své postele nepustí. To je taky jejich věc.

Pokud jsem správně postřehla, tak @Lenka_Hal je úplně jedno, kdo děti do své postele pouští a kdo ne, a proto se ohradila proti
„S čím ale naprosto nesouhlasím a co se u nás v poslední době děje stále častěji je spaní s dětmi v jedné posteli.“

Mě to striktní prohlášení taky zarazilo. My s dětmi nespali, ani když jsem kojila, protože jsme oba měli tvrdě spaní a měla jsem hrůzu z představy, že miminko udusim. Radši jsme postylku prisoupli k posteli a v noci jsme vstávali. A později by mi pravidelné společné spaní asi vadilo i z hygienických důvodů.
Něco jiného bylo když už byly děti větší a samy si k nám po ránu vlezly :)
Ale některé známé a kamarádky se svými miminky spaly, měly pro to zase svoje důvody a nijak mě to nepohoršovalo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
19.3.18 09:05
@adresa píše:
Pokud jsem správně postřehla, tak @Lenka_Hal je úplně jedno, kdo děti do své postele pouští a kdo ne, a proto se ohradila proti
„S čím ale naprosto nesouhlasím a co se u nás v poslední době děje stále častěji je spaní s dětmi v jedné posteli.“Mě to striktní prohlášení taky zarazilo. My s dětmi nespali, ani když jsem kojila, protože jsme oba měli tvrdě spaní a měla jsem hrůzu z představy, že miminko udusim. Radši jsme postylku prisoupli k posteli a v noci jsme vstávali. A později by mi pravidelné společné spaní asi vadilo i z hygienických důvodů.
Něco jiného bylo když už byly děti větší a samy si k nám po ránu vlezly :)
Ale některé známé a kamarádky se svými miminky spaly, měly pro to zase svoje důvody a nijak mě to nepohoršovalo :)

Nějak si nedovedu představit ty hygienické důvody. Co jsi tím myslela?

• Citovat
  • Upravit
20767
19.3.18 09:06
@Kobliha51 píše:
Nějak si nedovedu představit ty hygienické důvody. Co jsi tím myslela?

Já teda s dětmi nespím a nehodlám to měnit, ale hygienické důvody takový nechápu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí