Výchova dětí ve Francii

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Kobliha51
19.3.18 09:08
@radkka píše:
Já teda s dětmi nespím a nehodlám to měnit, ale hygienické důvody takový nechápu :think:

Snad nám napíše, co si máme pod tím představit. :think:

• Citovat
  • Upravit
33705
19.3.18 09:09
@Annne píše:
Aky oficialny? Nic z toho nie je pravda. Mna skor zaraza, ako lahko sa medzi ludmi siria povery.

Přesně. Věřím autorce článku, že si nic nevymyslela a ty situace zažila a zná. Tak to má ale prezentovat jako svoji zkušenost, ne pravidlo
Proto jsem zmiňovala Výměnu manželek, tam jsem viděla věci, co by mne nenapadly, že se tu dějí. Ale to neznamená, že to tak dělají všichni ani to, že když to neznám, tak to neexistuje.
Stejně nesmyslné jsou dedukce ohledně sociálních dávek a vynucené zaměstnanosti matek kojenců :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150062
19.3.18 09:10

Je fakt že u nás se s dětmi v posteli nespí, malá je skoro jediná široko daleko co spí od miminka ve své postýlce. Kolem spí s maminkou i osmi, devítileté holky(kluci nevím)…ale nějak mě nenapadlo jim to chodit vymlouvat. Jejivh věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33705
19.3.18 09:25
@Kobliha51 píše:
Nějak si nedovedu představit ty hygienické důvody. Co jsi tím myslela?

Myslis to „později by mi pravidelné společné spaní asi vadilo iz hygienických důvodů.“
Jednoduše, že 35-40 lety člověk se v noci poti, možná chrápe, běžně odcházejí větry, a nám by vadilo tomu pravidelně vystavovat malé dítě. Naše děti, obzvlášť mladší syn, cestovaly po celé posteli, takže by určitě nespal celou noc s hlavou na polštáři mezi rodiči.
Oni to ani nevyzadovali, pokud nebyli nemocní, stačilo pochovat pohoupat a uložili jsme do postýlky. Do 3 let v postýlce vedle nás, asi stačilo být nablízku, kolikrát stačilo natáhnout ruku k nim, podržet ručičku :*
Do vlastního pokoje šli ve třech letech a k nám chodili jen ráno a nebo když něco potřebovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
19.3.18 10:01
@adresa píše:
Myslis to „později by mi pravidelné společné spaní asi vadilo iz hygienických důvodů.“
Jednoduše, že 35-40 lety člověk se v noci poti, možná chrápe, běžně odcházejí větry, a nám by vadilo tomu pravidelně vystavovat malé dítě. Naše děti, obzvlášť mladší syn, cestovaly po celé posteli, takže by určitě nespal celou noc s hlavou na polštáři mezi rodiči.
Oni to ani nevyzadovali, pokud nebyli nemocní, stačilo pochovat pohoupat a uložili jsme do postýlky. Do 3 let v postýlce vedle nás, asi stačilo být nablízku, kolikrát stačilo natáhnout ruku k nim, podržet ručičku :*
Do vlastního pokoje šli ve třech letech a k nám chodili jen ráno a nebo když něco potřebovali.

To jsou hygienické důvody? Nechápu. To jsou všechny možné důvody, ale hygienické? Já všechny ty důvody chápu, jen ty hygienické ne a ne pochopit. Ale jestli je nevíš, tak se na to klidně vykašli. Zas to není tak důležité. Možná jsi myslela duševní hygienu?
Edit: když máte postýlku u postele, tak to mimino ten prd cítí stejně, jako by spalo mezi vámi.

• Citovat
  • Upravit
26583
19.3.18 10:38
@radkka píše:
Stejně jako ty můžeš tak maximálně nesouhlasit s tím, že někdo děti do své postele nepustí. To je taky jejich věc.

Mne se nelibila ta formulace. Kdyz nekdo neco dela pri vychove jinak, tak max si pomyslim, ze je fajn, ze to funguje, ale vetsinou s touhle informaci nenalozim vubec nijak nijak…natoz aby se mi neco nelibilo, nesouhlasila apod. Je to kazdeho vec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
19.3.18 10:41
@adresa píše:
Pokud jsem správně postřehla, tak @Lenka_Hal je úplně jedno, kdo děti do své postele pouští a kdo ne, a proto se ohradila proti
„S čím ale naprosto nesouhlasím a co se u nás v poslední době děje stále častěji je spaní s dětmi v jedné posteli.“Mě to striktní prohlášení taky zarazilo. My s dětmi nespali, ani když jsem kojila, protože jsme oba měli tvrdě spaní a měla jsem hrůzu z představy, že miminko udusim. Radši jsme postylku prisoupli k posteli a v noci jsme vstávali. A později by mi pravidelné společné spaní asi vadilo i z hygienických důvodů.
Něco jiného bylo když už byly děti větší a samy si k nám po ránu vlezly :)
Ale některé známé a kamarádky se svými miminky spaly, měly pro to zase svoje důvody a nijak mě to nepohoršovalo :)

Presne tak, dekuji. :mavam: Ja jsem rada za vsechny, kterym funguje to co delaji, at si to delaji, jak chteji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33705
19.3.18 11:36
@Kobliha51 píše:
To jsou hygienické důvody? Nechápu. To jsou všechny možné důvody, ale hygienické? Já všechny ty důvody chápu, jen ty hygienické ne a ne pochopit. Ale jestli je nevíš, tak se na to klidně vykašli. Zas to není tak důležité. Možná jsi myslela duševní hygienu?
Edit: když máte postýlku u postele, tak to mimino ten prd cítí stejně, jako by spalo mezi vámi.

Pro tebe ne, pro nás nevystavovat dítě zblizka, každodenně a po celou noc našemu potu a dalším, sice běžným, ale ne příjemným projevům, jako kašel, větry, rýma atd jsou důvody hygienické.
To jen k té hygieně spánku, kterou samozřejmě každý vnímá jinak.
Jak už jsem psala, my to resit nemuseli, nespala jsem s miminkem během kojení z obavy, že by se mu mohlo něco stát, že ho zalehnu, uhodíme, shodime apod. A později už nebylo třeba, děti mely svoje večerní ritualy, po kterých usinaly ve svých postylkach. Pokud přišly za námi do postele, tak na chvíli k ránu se dospat, jinak jen když se něco dělo, bylo jim špatně apod.
My chodili spát podstatně později než děti, to bychom pak museli děti přenášet k sobě, což by nás vůbec nenapadlo, když spaly. A po sexu jsme ihned padli za vlast i my.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33705
19.3.18 11:42
@Lenka_Hal píše:
Presne tak, dekuji. :mavam: Ja jsem rada za vsechny, kterym funguje to co delaji, at si to delaji, jak chteji :kytka:

Ano, to je myslím to jediné důležité, když jsou děti v pohodě a všechno klape, tak je každý systém, co nikomu neublizuje, úplně v pořádku :kytka:
moje kamarádka má spaní jak motýl, ta by miminko nezalehla, bohužel její dcery měly taky spaní jak motýl, no tak první roky spavala s dětmi v pokoji. Holky usinaly jen s jejím uspanim a ona už tam zůstala :lol: naučila se jít uspávat po sprše s vycistenymi zuby, manžel ji říkal tak, moje tři holky, vycurat a spát :lol: On je noční pták, poslouchal si svoji muziku a četl, holky se vyspaly do růžova a všichni byli spokojeni :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
20.3.18 20:09
@adresa píše:
Přesně. Věřím autorce článku, že si nic nevymyslela a ty situace zažila a zná. Tak to má ale prezentovat jako svoji zkušenost, ne pravidlo
Proto jsem zmiňovala Výměnu manželek, tam jsem viděla věci, co by mne nenapadly, že se tu dějí. Ale to neznamená, že to tak dělají všichni ani to, že když to neznám, tak to neexistuje.
Stejně nesmyslné jsou dedukce ohledně sociálních dávek a vynucené zaměstnanosti matek kojenců :roll:

no přesně, pokud nějaký francouzský novinář po shlédnutí série Výměny manželek, napíše článek o rodinném životě v Česku, to budou Francouzi valit bulvy a omdlévat, jak se to v tom Česku žije :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
20.3.18 20:12
@Annne píše:
Dalsi dezinformacny clanok! Ludia nevete kazdej blbosti, co kto napise.

Francuzi maju viac sviatkov ako my, maju o tyzden viac platenej dovolenky ako Slovaci, maju 35 hodinovy pracovny tyzden, (u nas na Slovensku je to 40 hod), deti tam nespavaju na zemi! preboha, taku blbost som v ziadnej rodina vo Fr nezaznamenala :), deti bezne nejdu trojmesacne do jasli, matky byvaju s nimi doma dlhsie, mozu dostat soc. davky okolo 500 az 700 eur, maju dalsie davky na deti az do vysky takmer mesacneho platu.
Co sa tyka dochodku, ano, vek odchodu sa predlzuje a bude sa predlzovat, ale ludia, ktori chcu, idu do predcasneho dochodku, ak su ochotni sa uskromnit.

Jedina pravda je ta, ze byvaju ovela viac v najomnych bytoch, co na Slovensku nie je mozne, pretoze napriklad v Bratislave stoji najom trojizbaku okolo 700 eur a 700 eur je v Bratislave normalny, bezny plat. Takze ludia si najom nemozu dovolit. Kdezto vo FR trojizbovy byt za 700 eur mesacne zozeniete, zalezi samozrejme na lokalite, tie ceny su velmi rozdielne, ale ked zarabate co ja viem 1500 euro, co je nizky plat, tak si to s odretymi usami mozete dovolit. Skratka ludia si mozu dovolit zit cely zivot v najomnych bytoch, lebo najom nie je tak astronomicky vysoky v pomere k ich platom, ako je to na Slovensku.

Zaverom, ano, vo Francuzku je tiez chudoba a kopec problemov, ale vzdy je to o nieco lepsie, ako u nas na Slovensku, kde chudobni, chori a stari ludia zivoria pod ludsku dostojnost.

Příspěvek upraven 19.03.18 v 02:39

mamčina kamarádka má sestřenici vdanou ve Francii, 3× za rok sem jezdí za rodinou, a pravda o Francii je toto, co píšeš ty - přesně tak to popisuje, že jsou tam hodně sociální výhody jak v zaměstnání, tak při péči o dítě, žije se tam líp - snadněji, jak u nás

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
20.3.18 20:23

@stinga jj, je to přesně tak, podpora rodin je tam daleko vyšší než u nás (pokud by někdo nevěřil můžu dodat aktuální čísla) Osobně neznám francouzskou rodinu, která by měla dobrovolně (kvůli nedostatku financí a zazemi) jedinacka. Jak tady nekdo psal, ze odkladaji deti do jesli, kde si jich nikdo nevšímá tak z vlastní zkušenosti vím, že to není pravda i s batolaty už pěkně pracují a rekla bych, že děti, které tyto jesle navštěvují jsou v některých ohledech napred.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
20.3.18 20:27

Jsem ráda za to co máme, i když to má svoje pro a proti.

Někde ty systémy a společnost prostě tlačí matky jít do práce dost brzy. A i ty tříměsíční děti tam v jeslích bývají, i když většinová záležitost to asi není :nevim:

A myslím, že i ta „tvrdší“ výchova alá vlastní pokojíček od narození atd je asi odrazem toho, že matky musí do práce brzy a nemohou se dětmi tolik zabývat.
Což mě osobně nepřipadá dobrý, ale to je můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí