Výchova dítěte, kde brát sílu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
984
8.4.14 14:21

@dendule4 A jak děláš, že přijde až se uklidní? Mně by tam nevydržela ani chvíli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
8.4.14 14:23

@LenaNell nevím,prostě je tak naučená, ze začátku se vracela i když ještě řvala, tak jsem jí vzala za ruku a odvedla zpátky a tak furt dokola, ted už ví, že může přijít fakt až bude hodná :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
8.4.14 14:24

@dendule4 tohle např, nebylo adresováno pro Vás, když o to nestojíte..Nevidím důvod, proč by si některá maminka nemohla něco přečíst :nevim: tím dítěti ublíží méně, jak někdy hloupýma radama. Mám páté dítě a zabírá především klid který cítí oni ze mě. Už mám děti i velké jsem na ně hrdá..jsou to normálně zdravé a zdravě sebevědomé děcka..co dokážou pomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
8.4.14 14:30

Ahoj, uklidila bych to, netrvala bych na tom za každou cenu. Uklízím, ona bude taky uklízet, i když ne v tento moment. Prostě člověk by měl dělat věci s radostí, ne z donucení.
Ani bych ji nezavírala do pokoje, to je hrozné. Můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4441
8.4.14 14:30
@LenaNell píše:
Pinkie Jo, ale minimálně. Když ji plácnu nebo něco, tak si stoupne přede mě a řve pak se ke mně přiblíží a pořád se na mě intenzivně dívá vyčítavím pohledem, když ji pošlu pryč, že to nechci poslouchat. Začne brečet ještě víc a sápat se po mně. Ale dál pokračuje s pláčem. Dává mi to, jak se říká, sežrat. A poslouchat půl hodinovej pláč a to i v případě, že ji přijmu a vysvětluji, že zlobila, pláče stejně. Je uražená. Takže hrůza :zed:

Tohle je jak kdybych to psala ja. Snažím se nepovolit a říkám důsledně NE. I když dcera je v řevu vytrvalá. Začala to dělat tak před 14 dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
8.4.14 14:32

@AdaAda souhlasím :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4441
8.4.14 14:35

A poslání do pokojíku aby se uklidnila a pak přišla, to na naší nefunguje. Ještě se tím zvýší řev. :zed: Toto platí na staršího, ten už toto chápe, uklidní se a přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
8.4.14 14:36

@LenaNell jak to vydržet s nervama nevím :nevim: já jsem hodně cholerik, často si v duchu počítám a rozdýchávám, občas se musím i sebrat zavřu se na chvilku do koupelny a rozdýchávám tam, občas to musím nechat na chlapovi protože je mírnější povaha než já, taky se řídím pravidlem 3× a dost, u věcí jako lezení do výšek, skákání z výšky…a podobné nebezpečné jsem nekompromisní, a fakt trestám na zadek, prostě se člověk musí obrnit a určité zvuky(pokud to není pláč z bolesti a podobně) jakoby vytěsnit…moji kluci jsou např furt v sobě furt se hádají, rvou o něco, dělají si i naschvály, chlap nechápe jak to s nima můžu vydržet celý den :lol: ale já to prostě jakoby nevnímám, pokud si neudělají pořádek v mezi sebou sami a dojde to k určité hranici zasahuju ale do té doby ne…ale co si budeme povídat když je starší týden doma a pak jde do školky oddechnu si že je doma klid :lol: když se ti dva půldne nevidí tak spolu vycházejí ale jak jsoucelý den spolu jsou na přizabití :pocitac: starší když měl tohle období tak jsem z něho rostla ale po čase ignorování si toho jeho vyřvávání přestal(žádné obecenstvo žádné divadlo) teď pomalu ale jistě začíná mladší :roll: a starší do toho má období kdy hodně odmlouvá a že mě kolikrát ruka nesnesitelně svrbí :roll: začalo to po tom co začal chodit do školky, když má svůj den tak je to fakt fracek bez pardonu ale už se to uklidňuje a je to čím dál lepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
8.4.14 14:38
@giraffe11 píše:
A poslání do pokojíku aby se uklidnila a pak přišla, to na naší nefunguje. Ještě se tím zvýší řev. :zed: Toto platí na staršího, ten už toto chápe, uklidní se a přijde.

Taky mám pocit, že to pláč jen zesílí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
8.4.14 14:44

@Pinkie no, tak to FAKT zlobí když cáká vodou a proto je potřeba použít fyzickou agresi. Zbití dítěte mi zaručí, že mě bude dítě v budoucnu poslouchat a puberta by měla být klidnější? Myslím, že fyzické tresty, řvaní, ponižování atd nevychovávají. Ale samozřejmě, každý to vidí jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
8.4.14 14:45
@LenaNell píše:
Taky mám pocit, že to pláč jen zesílí.

až to pochopí tak se to postupně bude zklidňovat, starší to pochopil snad až ve skoro 3, mladší jak na to že je neskutečný rarach a tvrdohlavec(první tři měsíce naprosto zlaté mimino…začínám si myslet jestli sem ho někde náhodou nevyměnila :lol: ) tak má v sobě od mimina nějaký fix že v posteli(jakékoli) se ihned uklidní, takže když zlobí tak ho vezmu a položím do postele(málo kdy do postýlky aby sám mohl vylézt) v pokojíku, jakmile se zklidní a začne si žvatlat tak ho zavolám a obejmu jaký je šikovný kluk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
8.4.14 14:46

@cizova Jo to chlap se taky diví, že to zvládám, obzvlášť teď, protože vždy se divil, jak můžu být večer unavená, když je malá hodná :zed:. Vrací se pozdě odpoledne a bohužel, když vidí mě, že jsem z ní unavená a chci, aby mě zastoupil, je to bohužel akorát horší. Tátu vůbec neposlouchá a taky cítí, že neví jak na ni. Krom toho mi přijde, že na ni nemá trpělivost, začne občas i zbytečně zvyšovat hlas. A malá chodí za mnoua nechce s ním být. Když je celý den bez ni, tak by na ni přeci trpělivost mít měl. To já když občas vypadnu, tak mám hned na ni energii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
8.4.14 14:49

@LenaNell je dobré občas z toho vypadnout, člověk se odreaguje.. Já potřebuju aspoň 2× týdně 3 hodiny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
8.4.14 14:50

@AdaAda Kéž bych mohla tak často já tak jednou dvakrát do měsíce, tak na 4 hod., ale i to pomáhá. Já se ti pak na ni těším, no jak malá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5199
8.4.14 14:52
@AdaAda píše:
@Pinkie no, tak to FAKT zlobí když cáká vodou a proto je potřeba použít fyzickou agresi. Zbití dítěte mi zaručí, že mě bude dítě v budoucnu poslouchat a puberta by měla být klidnější? Myslím, že fyzické tresty, řvaní, ponižování atd nevychovávají. Ale samozřejmě, každý to vidí jinak.

Nejde přece o cákání vodou. :roll: Jde o to, že řeknu NE a když to řeknu, chci, aby to tak bylo. Je to přece i pro bezpečí dítěte. Až bude chtít vlítnout do silnice a já zařvu NE, musí mě poslechnout. Chtěla jsem tím říct, že dnešní výchova stylem demokracie a keců a hodinovýho domlouvání dítěti je někdy na prd, někdy je lepší plácnout přes zadek. Jak vypadá výchova domluvou, jsem viděla ve Státech a díky, nechci. :roll:
Chápu, že je to ožehavý téma, ale není nutný se chovat jako pipina a srážet něčí názory rádoby ironickými kecy. Vím, o čem mluvím, viděla jsem toho dost. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí