Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahoj, já v to doufám, podle některých příbuzných jsem sobec, že studuju,ale doufám,že už jen 2 měsíce a bude hotovo ![]()
mám partnera, který mi pomáhá jak může, takže to jde
, nepomoci s vedením domácnosti či s dětmi, tak to nedám
jen jsem se holt dočasně smířila s tím, že nemám žádný čas vyloženě pro sebe, jen děti,domácnost a škola,ale jak říkám, je to dočasné -tedy doufám ![]()
Ahoj, náhodou jsem narazila na tuto diskuzi. Studuju prezenčně dva různé obory VS a zvládla jsem při tom nepřerušit, za chodu odrodit a vychovávat během studia dítě celkem bez problémů, malé budou už dva roky. Babičky taky nemám, jen ochotného a hodného muže a pár skvělých kamarádek. Jde jen o to si čas dobře rozplánovat a mít chuť jak do studia tak do mateřství, já jsem takto naprosto spokojená, dítě a partner taky a neměnili bychom. Má to ohromnou výhodu v tom, že má člověk kromě přebalování, dětských skládaček a říkanek taky jiné, řekněme intelektuální, vyžití i během mateřské. A po škole už není třeba nikam spěchat a stresovat, děti a škola jdou dle mého skloubit naprosto s přehledem.
Holky a kdy jste se učily? Když mi dítě večer usne tak jsem uplne k. o. a chce se mi hrozně spát
@anilwap pokud máš podporu okolí - muže, kamarádek…kdo to nemá, ten je chudák. A nejedna maminka to vzdá, právě kvůli té nepodpoře ![]()
@Anonymní píše:Většina maminek se učí, když dítě spí…pro mě by bylo scifi učit se po desáté večer, to jsem vždy usínala i bez dítěte. Takže mé jediné štěstí, že jsem vystudovala před dětma.
Holky a kdy jste se učily? Když mi dítě večer usne tak jsem uplne k. o. a chce se mi hrozně spát
@Anonymní píše:
Budík na třetí ráno
Večer jsem byla totálně mimo a nenaučila bych se lautr nic.
Zbývá mi poslední rok tak to musím dát jen proste nevím kdy se učit s prckem má pul roku
Dopoledne, když spí, pokud si navaříš večer dopředu nebo navaříš na více dní. A odpoledne, když ti ho někdo vezme na procházku.
Učila jsem se kdykoliv malá spala, večer to šlo hůř, ale šlo. Chce to si naplánovat čas, kdy se co učit, to mi dost pomohlo.
U mne jedině rozpis, co stihnout za který den. jinak dokud byl malý a jezdili jsme vkočárku, tak na procházce. to byl jeediný volný čas, protože moc nespal a vše ostatní chtěl plnou pozornost.
Mu ted rostou zuby takže když nespí chce se jen chovat a dneska skoro vůbec nespal:(