Výchovné nejistoty kolem půlročního miminka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1304
27.2.12 21:11

Já bych řekla, miminko spokojený, vy spokojený … v klidu .. možná postupně po 5 min posunovat čas ukládání na nějakou rozumnější dobu, aby pak neby problém až z miminka bude lezec a pak batole ..v jedenáct v noci je dost otrava když capart skáče po bytě :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4433
27.2.12 21:14

Já bych to taky nehrotila, jediný co by mě vadilo je to spaní v 11 a vstávání v 8? To toho moc nenaspí, to bych změnila :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1386
27.2.12 21:15

Dík za odpovědi :-)

Manticoro - neleze, teda jenom dozadu, ale kutálí se, takže se kam chce nějak dostane.

S tím koukáním na filmy to taky vidím jako blbý(koukáme my :-)), snažím se, aby se to pouštělo jen málo (telku teda nemáme, stahujem filmy) a pak mu bráním ve výhledu … no, ale dobrý mi to nepřijde.

Tak snad se malej taky časem naučí na spaní dřív. Volný večery mi sice chybí, ale on si i pěkně zahraje sám, takže se nějaká volná minuta vždycky najde.

zakladatelka (omlouvám se za předchozí anonym, sem se nějak necítila)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1386
27.2.12 21:21

Sisulíku: no jo, jenže to bysme museli chodit spát s ním … bez nás prostě už po devátý neusne. Přes den spinká v kočárku i na posteli (ve svojí už nespal ani nepamatuju), ale takhle před velkým spaním už spí jedině s náma …

evcav: no, máš pravdu, spí sice přes den, ale přesto toho tolik nenaspí, co by měl.

(zakladatelka)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304
27.2.12 21:21

No z pozice mámy čtyř dětí - jestli můžu … děti jsou konzervativní konzervičky nerady mění zaběhanej režim, tak to, že se to malej naučí sám, když ted je navyklej jinak, to bych možná nespoléhala, budete mu muset trocha pomoct, protože v tom věku rok a víc už mají svou paličku paličatou a dělá se to hůř… pokud byste chtěli do budoucna ukládat nějak rozumněji - tak v osm, max devět, řekla bych, že pomalinku nenásilně máte právě ten ideální čas začít - třeba po těch pěti min obden …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
27.2.12 21:23

Přidávám se : postýlka je docela problém máme půl roku a mám strach ji nechat spát samotnou v posteli už mi jednou spadla :think: a to mám přiraženou postýlku k posteli převezla na druhy konec a to tam měla barikády s peřin . Usíná u prsa nebo ji dávám plenku a žužlá ji. Spát teda chodi už v 7 h déle ji neudržim někdy i v 6h .jinak nevidím problém ve výchově řeknou si když se jim něco nelíbí . :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
27.2.12 21:25

Kdyby Eli čumákovala do 11, asi bychom se zbláznili, ale jinak celkem v pohodě. Dokud si nezvyká na to, že ho přikaždém zabékání nosíte, je to OK :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1865
27.2.12 21:34

Zakladatelka: teda to je šikovný mimi, syn se teprve před týdnem začal přetáčet, to bylo slávy. O nějakém lezení si můžeme nechat jen zdát.

Jinak závidím všem, kterým jejich mimča zalehnou „lidsky“ a mají tak volný večer. Taky bych syna chtěla dávat spát dřív, ale prostě nevím jak. Ono se řekne, dávat spát dřív, ale on jak není ospalý a vidí postel, dostane hysterák. On prostě spát nemusí. Teď je půl desátý, on si cucá palec a rozhodně nevypadá, že by si chtěl jít lehnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1386
27.2.12 21:36

Sisulíku: no, možná lepší postupně …jenže to pořád záleží na nás - když mi zalehneme dřív, on moc neprotestuje, ale já bych ho asi spíš měla začít učit spát samotnýho. A to moc nevím jak - v postýlce prostě brečí, když mu zpívám, tak v nepláče, ale neusne tam.

Zlatu: taky se toho bojím, z jedné strany máme zátaras, z druhé dělám hradby a pořád ho sleduju.

Manticoro: u nás stejné :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1012
27.2.12 21:59

alokea stáhni si na ulož.to Každé dítě může dobře spát a až se opravdu rozhodnete to změnit tak ty rady použijte:-))A neboj tak jak tak se změně bude bránit,ani nám by se to nelíbilo,náš brečel první noc skoro čtyři hodiny 2 a pak dvakrát po jedné,ale po týdnu jsme dosáhli cíle a už usíná sám a bez breku a do postele se moc těší.Ale bez toho,že už jsme byli opravdu vyčerpaní bychom to nedali,ale každé dítě je jiné a většina dětí tolik neprotestuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
27.2.12 22:01

Malá dostane hysterák :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Musím se smát když postel nevidí jak padne 7hodina a zčínám ji dávat do postýlky zatím přes den a jde to plus mínus ,ale půjde to pomaloučku polehoučku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304
27.2.12 22:13
alokea píše:
Sisulíku: no, možná lepší postupně …jenže to pořád záleží na nás - když mi zalehneme dřív, on moc neprotestuje, ale já bych ho asi spíš měla začít učit spát samotnýho. A to moc nevím jak - v postýlce prostě brečí, když mu zpívám, tak v nepláče, ale neusne tam.

Zlatu: taky se toho bojím, z jedné strany máme zátaras, z druhé dělám hradby a pořád ho sleduju.

Manticoro: u nás stejné :-)

No to je to, co Ti radím .. prostě víš, že jdete spát v jedenáct, tak malýho tam šoupnout za pět jedenáct jen o pět min dřív ..no a tak dlouho, než si zvykne, že k němu přijdete a nebude kníkat…třeba dva měsíce ..on si zvykne - položí mě, ale přijdou …pak bude čas prodloužit interval o dalších pět min ..a tak pořád dokola ..mě se to s druhorozeným osvědčilo .. no a v roce už chrupal sám v postýlce .. bylo to dlouhodobej proces, ale bez stresu pro mě i malýho ..hele uvidíš sama co se vám doma osvědčí. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
28.2.12 07:11

Pokud vám to vyhovuje, tak je to podle mě v pořádku. Ale chápu tě, že se bojíš, taky jsem tady nedávno řešila, jestli malé nevytvářím špatný režim, když ji nechávám usnout (jako už na noc) třeba v pět. Ale podle mě kdyby mu to tak nevyhovovalo, usnul by vám dřív nebo by prostě pištěl a vy byste se mu museli přizpůsobit. Pokud je tak spokojený, užívejte si to postelové mazlení-válení a neřešte to, časem se to nejspíš upraví samo na dřívější hodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
28.2.12 08:15

Ahojik kdybych sem měla napsat naše rádoby prohřešky tak to mám na měsíc!
Davídek miluje autosedačku tak v ní tráví hodně času doma, v půl roce nám sedí (samozřejmě na to nepřišel sám a posazovali jsme ho), také občas s námi spí v posteli. Neustále s námi cestuje v autě! A jakmile začne být hezké počasí, vyrazíme taky pod stan. atd…
Nelam si s tím hlavu, důležité je, že to vyhovuje Vám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
28.2.12 09:44

Já bych řekla,že mám horší prohřešky.
Máme to doma malé,takže telka v ložnici to znamená že usíná u televize(tím myslím světlo od televize,má sice přes bok postele zábranu ale to světlo a blikání tam stejně je).Večer uspávám malou v náruči,no jak jsem si ji naučila tak to mám :? během dne je i doma pořád v kočárku,je pro mě pohodlnější si sní přejet kam podle potřeby potřebuji.Nemyslím tím teda celodenně,ale většinu času tam je.Samozřejmě ji tam ale během dne uvozím na spaní…Prádlo žehlím zásadně jen zepředu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí