Výchovné nejistoty kolem půlročního miminka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2331
23.8.14 17:07

@kvaček Já jsem do postele brávala ted už je roční, ale jen když není tatínek doma. Ale už jí ani tak neberu, v noci mi už spadla z postele a já přitom spala, přelezla zábrany. Mě vzbudil až řev a to stála už u postele a chtěla zpátky. No a když je doma tatínek, tak to v posteli být nemůže, to by bylo opravdu nebezpečné. Jen mám problém, že když se vzbudí, nakojím a usnu u toho někdy dřív než ona. Když ne, tak jí zpátky do postýlky dám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
23.8.14 17:11

@angor a @kvaček

Je to sice okopírované, ale není k tomu co dodat.  :palec:

5 důvodů proč spát s miminkem v posteli

1. Podporuje nezávislost
Možná to zní jako paradox, ale má to svoji logiku. Čím těsnější je kontakt mezi kojencem a matkou, tím menší separační úzkostí dítě trpí. Ve světě se pak cítí „bezpečnější“ a pohybuje se v něm sebevědoměji. Až vám tedy „staré školy“ budou podsouvat, že ze svého miminka vychováváte rozmazleného závisláčka, když si ho berete k sobě do postele, máte protiargument.

2. Potlačuje potřebu dudlíku
Podle Dr. Jay Gordona, který o této problematice napsal celou knihu, jen málokdy najdete kojence spícího v posteli rodičů, u něhož by se vyvinula závislost na dudlíku nebo na palci. Cucání dudlíku a prstíčků totiž funguje jako zástupný mechanismus za blízkost matky a jejího prsa.

3. Snižuje riziko syndromu náhlého úmrtí
Harvardský psychiatr Michael Commons zjistil, že k syndromu náhlého úmrtí dochází mnohem častěji u dětí, které spí o samotě. Našel pro to i vysvětlení: tělo kojence spícího ve společné posteli je v harmonii s tělem matky, přejímá rytmus jejího dechu i srdeční činnosti a reguluje podle ní tělesnou teplotu. Pravděpodobnost, že by náhle přestalo dýchat, se tak výrazně snižuje.

4. Snižuje riziko psychických poruch a stresu
U dětí, které jsou ponechány o samotě, aby se takzvaně „vyřvaly“, byla zaznamenaná zvýšená hladina stresového hormonu kortizolu, který brání zdravému vývoji mozku. „Jedinec se tak stává méně odolný vůči stresu a psychickým onemocněním. Hůře se ale zotavuje i z nemocí tělesných,“ říká Commons.

5. Přispívá k lepšímu rozvoji „Za posledních třicet let pozorování vyšlo najevo, že děti, které jako batolata spávaly v posteli s rodiči, ceklově lépe prospívají,“ uvedl pediatr William Sears. „Lépe rozvíjejí svůj potenciál, jsou emocionálně stabilnější a prokazují i lepší intelekt. Nemáme pro to přesné vysvětlení. Je možné, že je to tak díky zvýšené pozornosti matky a těsnějšímu kontaktu, vliv ale může mít také častější kojení – děti spící v posteli s matkou totiž většinou bývají déle a častěji kojené.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
23.8.14 17:12

@angor ps: a i s tatínkem v posteli, představ si, že se tulí i na něj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331
23.8.14 17:21

@brumdinka U nás je právě nejnebezpečnější tatínek. Už jí jednou málem zavalil, takže jak je v posteli on, tak ona tam být opravdu nesmí. Do těch 10 měsíců jsem jí vždy v noci nakojila a dala zas do postýlky, ale asi už pak na mě přišla taková únava z těch neprospaných měsíců, že jsem usnula dřív než dokojila, a ještě před týdnem se mnou v noci kolikrát spala. Pak ale spadla a ted ve čt už přijel tatínek, tak už má smůlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331
23.8.14 17:24

Jinak dudlíka nemáme od miminka a jsme pořád - i ve 14 měs. kojený. A je na svůj věk také ohromně chytrá, sice ještě nechodí - má ještě čas, zatím za ručičky nebo s chodítkem, ale krásně mluví a myslí jí to. :palec: A to že do 10 měs spala v postýlce a pak na střídačku postel a postýlka jí bylo úplně jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
23.8.14 18:11

@brumdinka Ty jo to jsem dlouho nezazila…jasne pisu ze uz jsem mnohokrat bylav peprnejsich diskuzich a nikdyjsem adminovi nic nehlasila ale po te tve reakci kdy jsi na me osobne utocila a litovala moje dite jsem ti nahlasila. nemam potrebu toto cist a povazuju to za vrchol ubohostinekomu neco takovyho rict nebo i jen naznacit. mimoto davno jsme mimo tema diskuze coz je proti pravidlum. odpovedela jsem ti nekolikrat. porad omylas to samy dokola a vubec nechapu ucel.fakt na to uz nechci reagovat znovu rikam pleveli to diskuzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
23.8.14 18:19

@brumdinka já tomu nevěřím :) ale věc názoru..těsný kontakt může mít máma celý den kojení chování.. za to mi to nestojí, chvilka spánku a něco se stane..
ALe jak tu někdo psal, já si brala už starší, ale vyloženě miminko mi přijde docela hazard..
Třeba bod 3 to srdíčko, tak děsno miminko neleží, aby vnímalo srdíčko a ani tak těsno bych si nikdo malé miminko nedala a usnula.. ale věc názoru…
já jsem s miminkama hodně často jen tak ležela, když spinakalo, spinkalo v postýlce..
Mě to okopírované přijde jako takové ty americké studie :mrgreen:
Jinak samozřejme s každým sjme leželi i smanželem v posteli i hodinu a tak, ale nikdy ne na spánek- noc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
23.8.14 18:23

Každopádně si ležte každý jak chcete.. :D ale po řřípadu kamarádky sestřenice, fakt ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
24.8.14 01:00

@kvaček a co pripady, kdy novorozene zemre samo v postylce? To je „v poradku“, ze? Ale kdyz se neco stane pri spani s rodici, hned je z toho nebezpecna afera. My spime s miminkem, nikdy nic nehrozilo, vse ok, navic ani neplace, kdyz se probudi. Zatimco kdyz se dite probudi v postylce, musi vzdy plakat, aby na sebe upozornilo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
24.8.14 08:08

@Dice sorry ale evidentně nerozumíš psanému textu a neodpověděla jsi mi na otázku, zda máš se spaním s dítětem zkušenost ani jednou a nejen mě, ale i ostatním jako např. @ptamsa a jo s někým takovým jako ty jsem se ještě nesetkala a to jsem na emimi hodně dlouho…je to vůbec poprvé, co někdo hlásil můj příspěvek jako nevhodný - ještě, když jsem vůbec neútočila a nevhodný nebyl :lol: :mavam:

@kvaček máš hodně malé dítko vid´a první, tipnu si, že @Dice také…nic ve zlém, ale je to vidět…já si totiž u prvního syna před deseti lety myslela to samé, než jsem vlastní zkušeností zjistila, že je to hloupost… :mavam:

ona totiž ta pravděpodobnost, že se dítěti něco stane se dá přirovnat (resp.je mnohem menší) asi tak k tomu s jak velkou pravděpodobností budete mít smrtelnou nehodu, když sednete do auta…přesto miliony lidí denně do těch aut sedají proč asi, když je to tak nebezpečné 8)

Příspěvek upraven 24.08.14 v 08:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
24.8.14 08:46

@brumdinka Me udivuje jak ty vsechno hned vis a vsechny soudis.Co porad resis? Ja jsem na to napsala svuj nazor a myslim ze je z toho jasne zretelny ze s ditetem v noci v posteli nespim a ani to nehodlam delat. Proc porad vnucujes svuj nazor? Ja jsem pokazdy slusne odpovedela, psala ze pokud vam to vyhovuje tak tam spete..me je to uplne jedno.ja mam zkusenosti tolik a znam tolik pripadu kdy miminko melo zraneni po padech, zalehnuti nebo prasteni ze ani nevis…Ty proste to mas jinak.ja ti nevnucuji svuj nazor a nedovolila bych si napsat ze lituju tvyho ditete protoze ho ohrozujes nebo neco podobnyho.dle me je to co si sem napsala o vyhodach fanatickej blabol…talto to mam proste ja a nebojim se ze i x dalsich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
24.8.14 08:50

@Dice já to neřeším, to ty to řešíš a to tak, že hned hlásíš můj příspěvek, který absolutně nebyl útočný proti tobě…jen jsem napsala POKUD žiješ podle toho, co ti řeknou či doporučí jiní, tak je mi líto tebe a tvých dětí…pokud tak nežiješ, nemá důvod se tě to dotknout…urážlivého na tom nic není a pokud si to nepochopila - evidentně máš problém s pochopením psaného textu :) :mavam:

p. s. jinak nikdo ti názor nevnucuje a já už vůbec ne, jen jsme se ozvaly, když jsi napsala, že je to hloupé a nebezpečné…jelikož toto není pravda a je to sprostá lež!

Příspěvek upraven 24.08.14 v 08:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
24.8.14 08:51

A myslim ze by bylo dobry si precist konerzaci obcas celou. Nevim co ti porad neni jasny a porad pises ze jsem vam dvoum neodpovedela.kdyz stokrat odpovim ze s tim nesouhlasim tak je asi jasny ze to nedelam. A v tom tvym super prispevku si me proste nazvala matkou ktera veri jen pediatrum a vse dela podle nich a litujesmohe dite protoze ho ochuzuji o spani se mnou? To ti prijde ok? Nic o tom nevis..nevim ze si dovolus toto napsat..a jestlu ti to neprijde pres caru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
24.8.14 08:54

A to ze neustale pises jak nechapu psany text ti taky prijde ok? Neni to utocny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
24.8.14 08:55

@Dice jo hlavně, že ty umíš číst..celou dobu píšu POKUD!!! a neodpověděla jsi, zda tu zkušenost máš..se s tím dítkem vyspi a pak tu něco piš…přeji krásný den, mám jiný věci na práci než se dohadovat s někým, kdo nerozumí psanému textu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí