Výčitky svědomí, mají děti dobré dětství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Capelucia
30.3.24 11:35

Jinak - i kdyby to děti rodičům někdy vyčetli, že neměli to a ono. To přeci není známka špatného dětství? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Kocicka1987
30.3.24 21:36

Mě by to mrzelo, když bych nemohla dětem dopřát aspoň občas zážitky, dovolenou u moře, sportovat s nimi…
U 5 dětí by mi nejvíc vadilo, že se nerozkrájím mezi všechny, někdy mi i u dvou dětí přijde líto té starší, že mají nějaké přání obě a jedná se chce kojit a druhá si hrát s maminkou…takhle dám starší do školky a s mladší můžu jit na plavání, na cvičení miminek a odpoledne zase být se starší na hřišti, na zahradě, jít na zmrzku, 2× za týden na sportovní kroužek :srdce: máte tak velké auto, abyste všichni mohli jet na výlet? My se domluvíme, co chceme dělat a vymyslíme, kam jet…pro nás jsou hezké aquaparku v Polsku a máme to blízko, vyjde to levněji, to stejně hezká herna…na představení oblíbených bavičů jdeme třeba 3× za rok, dá se to koupit i v den představení levněji od někoho, kdo onemocněl…pro nás je cestování a sportování radost, tak si nekoupím tolik oblečení, mam kvalitní na dlouhé roky, nepůjdu tolikrat ke kadeřnici…na masaze chodím moc ráda, ale dají se taky sehnat v akci…hlavně chci dětem dopřát hezké dětství, ale take myslet na budoucnost a zajistit jim vzdělání a neposlat je do života s holým zadkem…

• Citovat
  • Upravit
8
30.3.24 22:19

Teď už je to asi jedno, děti máte a nic jinak neuděláte. V podstatě je zajímavé sledovat jak si pořád někdo něco kompenzuje. Ten co byl jedináček chce víc dětí, ten co je z hromady děti kde nebylo moc peněz zase raději bude mít jedináčka kterému dopřeje. Samozřejmě není to tak u všech, ale dost častý jev to je. Já jsem byla ta co nemohla na lyžák, co nejela na tábor protože na to nebylo, jako sourozenci jsme všichni jiní a vzájemné vztahy jsou dost mizerné. Tak mám teď toho jedináčka co má skoro vše, můj čas a pozornost na 100% a možná mi za x let vyčte že jak smutné měl dětství bez sourozenců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.24 07:04

@Matt 02 jasný, tak ten sport u školkového není, že by celoročně někde závodilo, ale vedeme ji do sportu, protože je na něj moc šikovná a několikrát za rok jedem na závody cyklistické/běžecké. Je to výlet, kde si pohraje s kamarády, bývá doprovodný program, chvíli děti závodí a zase si hrají, je to vždy hezký den venku nebo tam i v partě kempujeme s karavany a to je vůbec dobrodružství, jídlo z kotlíku, a tak…multikina a McDonaldy nevyhledáváme, ale na moře našetříme…kroužky nemáme jako odkladiště dětí, ale sportujeme s nimi, v Sokole rodiče s dětmi, plavání s rodiči, cvičení a plavání s miminkem…minulý týden jsem u lékaře viděla vyžranou paní v teplákách a 5letá dcera už měla prsa, to bylo fakt odstrašující a jsem ráda, že dcera limonády nechce, hranolky příležitostně, ale rozhodně to není náš cíl výletu, hezký den

• Citovat
  • Upravit
7296
31.3.24 13:06
@Anonymní píše: Více

Jo v pohodě, ale v každém příspěvku je cítit ta nadřazenost a povyšování se, ty si to asi neuvědomuješ, ale úplně to stříká z každého tvého příspěvku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.24 13:15
@Anonymní píše: Více

Souhlasím. U nás taky nebylo moc peněz, ale stejně na dětství vzpomínám ráda, nic mi nechybělo. Průšvih ale byl pak osamostatnění, když rodiče pomoct nemohli. Začínat s nulou na účtě a dvěma hrníčkama je dost mazec a smrdět kvůli tomu doma do 30 se mi nechtělo. Zvládlo se to, ale pro vlastní děti bych to chtěla jinak.

• Citovat
  • Upravit
22896
31.3.24 19:20

Jen 1 behem zakladky se jelo se tridou k mori. Ve stejnem roce jela i segra se tridou k mori. Takze ja jsem nejela. Uz se takova akce nikdy neopakovala. Celkem me to vyradilo z kolektivu. Nikdy to nebyl zazrak, ale tato neucast me dost odsunula mimo. Ted uz je to davno jedno, ale tenkrat me to dost mrzelo. Myslim, ze toto ani neprispiva k dobrym sourozeneckym vztahum. Urcite deti nemusi mit vse, ale to co je pro ne dulezite, coz treba jsou ty skolni akce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24651
1.4.24 11:56

Zakladatelko, máš taky obrovský štěstí, pokud všech 5 potomků je zdravých.
Nedávno jsem četla diskusi o rovnátkách. Ceny mě šokovaly, sice nevím zda budeme někomu z dětí pořizovat, špatně si nežijeme ale 3× 70 tis. bych nějakou dobu rozdýchávala teda. A to se ještě bavíme na pomezí estetična a zdraví. Co brýle, potravinové alergie, placený rehabilitace, logopedie…nebo hromada dalších nemocí, třeba jen u jednoho dítka a je najednou na hraně i rodina se dvěma dětmi… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
1.4.24 11:58
@Amandine píše: Více

Stačí nedávat dítěti rovnátka v dětství. Stejně je to dost často k ničemu. Synův zubař je třeba doporučuje až v dospělosti. Takže to si je dítě už může zaplatit samo.

• Citovat
  • Upravit
24651
1.4.24 12:04

@Snorlaxik ano, i tento názor jsem zachytila. Vůbec tomu nerozumím teda. Ale chudák mladý, ze školy vylezlý člověk. Dělat nějakou kariéru, platit nájem, šetřit na hypo, koupit si něco na živobytí, ještě by měl cestovat aby měl rozhled, nedej bože když chce zakládat rodinu a ještě taková pecka jen za „blbý“ rovnátka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22896
1.4.24 12:10

Logopedie a rehabilitace by byla jen na pojistovnu, bryle ty nejlevnejsi. Vzdyt je takovych verejnych sbirek na kde co a i na to, co by clovek rekl, ze si rodina muze uplatit sama a mela by s tim pocitat, protoze je to celkem bezne(treba UM). Taky je otazka, zda vse resis pri poctu 5 deti. Me prijde, ze cim je vic deti, tim min se vse resi. Jako je ten vtip o dudliku, kdy prvnimu diteti ho sterilizujes, druhemu oplachnes a tretimu ho poda pes. Jasne, ze potravinovou alergii resit musis, ale treba ty rehabilitace, logopedie, tak muzes resit/neresit ruzne. Preci jen kazdy ma nejakou kapacitu a tady se musi rozdelit pro 5 deti pri plnem uvazku a otci, co bude fungovat max o vikendu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
1.4.24 12:11

Tak si bude muset vybrat priority. Tak jako jakýkoli jiný člověk

• Citovat
  • Upravit
22896
1.4.24 12:13

Tak zalezi k cemu rovnatka jsou. Nekdy resi akutni problem a to se nejspis neda nejak odsunout na dospelost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24524
1.4.24 14:44

@Amandine potravinové alergie taky nemusí být takový problém. Záleží přesně na co je alergie. Naše děti mají jen vejce, drůbež, hovězí, sója, mléko. Starší už z toho vyrůstá. V podstatě mi to přijde levnější než běžná strava ;) není v tom moc rozdíl. Na um ještě ušetříme, protože ho mají děti do tří let na pojišťovnu. Jako jasně rostlinné mléko, náhražky jogurtů jsou o něco dražší, ale není to taková tragédie. Ono tím, že to dítě nemůže každou blbost, tak se naopak ušetří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
1.4.24 20:20
@Snorlaxik píše: Více

Dámy a pánové, matka roku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...