Výčitky svědomí, mají děti dobré dětství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Snorlaxik
1.4.24 20:22
@Liberalissima píše: Více

A co bys teda doporučovala? :think:

• Citovat
  • Upravit
24651
1.4.24 20:24

@anavi13 zajímavé, že nějaká dieta může vyjít i levněji než když se smí vše :)

@Oriseka jen mě to napadlo. Rehabky jsme měli taky vždy na pojišťovnu, ale třeba logopedie na pojišťovnu byla po téměř roce neúspěšná a zvolili jsme soukromou (pomohla). Takových věcí je, co může nastat a holt mnohdy s finanční spoluúčastí (což mi přijde v pořádku).

Tý jo, řešit neřešit. Mám tři děti a všechny měly rehabilitace, Vojtovku, několik měsíců. Kdybych měla 4. tak přece ho nenechám tak když to potřebuje… stejně logopedie, chodím s druhým, půjdu i s dalším…atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59426
1.4.24 20:25

@Amandine děti má celkem malé takže rovnátka můžou ještě být realita a co potom :?. Ono stačí jen kolik stojí brýle :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24524
1.4.24 20:28

@Amandine jako fakt jo. Ono prostě reálně přestaneš kupovat blbosti :D máme tři děti, ale malé. Logopedii jsme teď začali a mám pocit, že ji máme super na pojišťovnu. Fyzioterapii jsem řešila taky u všech. Platila jsem co bylo potřeba. Určitě bych bad tím nemávla rukou. U třetího fyzio na pojišťovnu - vojtovka - nestačila. Stačí víc nemocné dítě - máme teď to třetí nemocné skoro od narození a peníze jen lítají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22896
1.4.24 20:40
@Amandine píše: Více

Jak kdo. Zrovna na tu vojtovku se vyprdlo dost lidi uz u prvniho/druheho ditete a na logopedii taktez, no vzdyt kazdy se nauci mluvit, ze a kazdy se nauci chodit :zed:. To je tady uzivatelka s 5 deti v domacim vzdelavani a plnym uvazkem a clovek by ji obdivoval, ale nez se dozis podrobnosti. Ono si reknes, jak to vse zvlada a jak je dobra. Pak se dozvis, ze pere 2 pracky tydne a male deti jsou cast odpoledne samy doma a domaci vyucovani probiha v 7 vecer. To co treba tobe prijde normalni, tak to tak vubec nemusi byt. Jinak jdou i drahe rehabilitace. Ty neurorehabilitace, jak se na ne delaji sbirky. Logo jsme meli na pojistovnu(ale tak 1 za 6 tydnu, coz neresi vetsi vady). Pro me je silena predstava vubec tech 5 deti mit a zajistit jim i jen takove ty zakladni potreby-ovozel, veci do skoly a tak. Pak obihavat s 5 detmi doktory, resit nemoce atd. Brrr. To je predstava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24524
1.4.24 20:54

@Oriseka s tím souhlasím. My máme třetí a je to masakr, když se u dětí musí řešit víc potíží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22896
1.4.24 21:01
@anavi13 píše: Více

Taky zalezi, jak jsou deti od sebe. Verim, ze kdyz ma nekdo 5 deti a nektere uz jsou dospele a nektere male, tak se to vse zvlada lepe nez kdyz ma nekdo 5 deti jako stupinky po roce. Treba cvicit vojtu s miminem a mit k tomu deti 1,2,4,6 let. To mas treba jeste 3 deti doma. Jako nechci nikomu krivdit. Treba se to zvladat da, ale fakt ti nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24651
1.4.24 21:02

@Oriseka tak to je spíš o povaze maminky (rodičů), co považuje za důležité a na co se vykašle.
Logo za 6 týdnů, cože? K ničemu bych řekla.
Jo jo, ty běžné nemoci, taky dobrý postřeh. Předají si to postupně a budeš měsíc na Očr. Při běžné viróze dá člověk v lékárně pětistovku, jen to zahučí. Raději snad léčit čajem s medem a citronem při více dětech :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
1.4.24 21:04

Tak záleží, jakou mají imunitu a čím to doma léčí. My v lékárně za nemoci nenecháme prakticky nic. Pochybuju, že tam ročně utratime i těch 500 :nevim: Ale máme teda jenom jedno dítě.

• Citovat
  • Upravit
24524
1.4.24 21:11
@Snorlaxik píše: Více

To je to, že máš jedno dítě. S jedním jsem toto taky nechápala. Teď se třemi je to hrozný. Nejhorší je, že z toho kolotoče nemocí se nejde vyhrabat.

@Oriseka tak zrovna vojtovka se dá cvičit v pohodě. To asi záleží na víc faktorech. Mám děti brzy za sebou a s pomocí manžela to jde zvládnout. Mě nejhorší přijde kombinace školáka a náročného mimina. Pětiletý teď chodí na logopedii a musí s ním chodit a trénovat chlap. Já to prostě s tím náročným miminkem nedám. Jsem fakt ráda, že ještě nechodí do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
1.4.24 21:15

Neřekla bych, že je to tím. Je to spíš o tom, jestli člověk využívá léky z lékárny nebo domácí levnější prostředky, taky je to o imunitě dětí/dospělých

• Citovat
  • Upravit
22896
1.4.24 21:20

Uplne bezne logo 1 za 6 tydnu. Chodim s druhym jinam a je to stejne. Dostanes navod a vse delas doma. V lekarne penize litaji. Alentreba jsou vsichni porad zdravi. S 5 detmi musi penize litat vsude. Fakt jen za ten zaklad. My mame deti 2 a snime tak 3kg jablek tydne, 1,5kg paprik, 2 okurky, 2kg rajcat a jeste dalsi ovozel. No a a to jime vsichni pres tyden nekde v institucich. Co se musi projist s 5 detmi. Ja treba neco upecu(pernik na plech, babovku) a druhy den je po tom a to maji kluci 5 a 8 let. Palacinky delam z litru mleka a zase do druheho dne fuc. To s 5 detmi zadelavat v lavoru :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29337
1.4.24 21:23

No já si zas myslím, že náročnější miminko a náročný předškolák byla ještě celkem pohoda :nevim: dvakrát dieta, mimino koliky, cvičili jsme vojtovku, obíhali doktory a k tomu doktoři a logopedie atd se starším. Velká výhoda (tehdy) byla, že mimino bylo do roka fakt strašně hodné a spíš „do počtu“, takže byla energie na uřvané starší. Ted jsou uřvaní oba dva :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22896
1.4.24 21:24

Ja si vojtovku pamatuji, jak cvicim s miminem a starsi mi visi na noze a rve. Pak nastesti byl ve skolce dopoledne a to jsem 2krat odcvicila v klidu. Zakladatelka ma manzela kamionaka. Ten moc doma nebude, aby pomohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
1.4.24 21:26
@Snorlaxik píše: Více

Máš kus pravdy. Léčba rovnátky se poslední dobou odsouvá do vyššího věku, až je kompletně vyvinutá čelist. Chodím na ortodoncii už 5 let s nejstaršími dětmi, rovnátka nemá zatím ani jedno.
Vyndavací rovnátka jsou prý úplně na nic a v čím mladším věku se léčba fixními podstoupí, tím je vyšší pravděpodobnost, že se původní stav vrátí. Záleží ale co se konkrétně řeší.

Dcera má 15 let, ještě potřebuje před nasazením rovnátek určitý operační zákrok, už to má naplánované. Zubaři by klidně ještě počkali, ale ona už to chce začít řešit, že často někde vystupuje, sportuje, půjde na střední školu, prostě jí vadí křivé zuby. Ale prý by stačilo na prahu dospělosti.
Všechny zubaře a ortodontista máme poměrně mladé, vystudované v poslední dekádě a některé s doktorátem. Žádné staré školy.

70 tisíc stojí možná nějaká keramická neviditelná rovnátka. Běžná se pohybují v relacích 6 - 20 000 jedna čelist, podle typu a jde to platit na splátky v průběhu celé léčby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí