Výčitky svědomí, mají děti dobré dětství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
8.4.24 19:07

@Oriseka „Jsou takove opravdu velmi materke zeny a kdyz maji velky dum a penez a casu dost.“ A to je ten problém. Bohatých pánských paniček, co mají tucet děti a zároveň stoprocentní péči o ně moc nebude. Většinově u nás bude převládat nižší střední třída a neli ta nízká.

• Citovat
  • Upravit
22896
8.4.24 19:48
@Anonymní píše: Více

I tady na emiminu jsou takove pocetne rodiny dlouhodobych uzivatelek. Velky dum a pracuji bud oba a nebo jeden a druhy je doma s detmi. V realu znam taky 2 rodiny s 5 detmi. Jedna ma i startovaci byty pro deti. Takze bych vsechny rodiny s vice detmi neodsuzovala. Takovy prave maji mit ty velke rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2358
8.4.24 20:26
@Oriseka píše: Více

Mě takhle napadá akorát jedna youtuberka (a to ještě kdoví, jaká je realita), jinak, co ty rodiny znám osobně, tam je taky „mateřská žena“ - evidentně si matka nebo rodiče plní nějaký ujetý sen o velké rodině. Akorát k té romantice to má opravdu daleko. Sice to taky na první pohled vypadá úchvatně - barák, matka na mateřské zvládá plno dětí, ani nechodí do školky, ještě podniká…v reálu si děcka celé dny dělají co chtějí, nikdo se jim nevěnuje (čili mlátí se, ničí věci nebo sedí u elektroniky), máma sice podniká, ale hádejte na úkor koho…otec prakticky není doma a nebo nekonečně rekonstruuje dům. Ze starších jsou chůvy a jakékoliv jejich potřeby jsou odmítány ve stylu „moc drahé, zbytečné nebo to není možné s mladšími sourozenci“. Dům samozřejmě dle toho, že ho obývá xy lidí taky vypadá…jako to mi řekni, co z takového života kdo má. 8o To nepíšu jako nějaký posměch, spíš takové uvedení na pravou míru, že není vše tak zalité sluncem, jak s nemůže zdát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22896
8.4.24 20:32
@prejeta_zaba píše: Více

Ale zas nemuzes vsechny pocetne rodiny odsoudit, ze jsou spatne. Jedna kamoska je z 5 deti a strasne si to pochvaluje. Uzasny vztah se sourozenci, vzajemne se podporuji. Rodice ji dali startovaci garzonku v Praze. Ted dela ucitelku a vsichni sourozenci uz jsou dospeli a vsichni maji VS, mnoho zajmu. Matka pracuje na urade a otec je podnikatel. Oba se detem venovali nadstandartne. Proste kazda rodina je jina a nejde nekoho odsoudit, ze je spatny, jen podle poctu deti. To je takove predpojate.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.4.24 21:02

@prejeta_zaba No, také jsem dřív měla na očích jen ty špatné (až strašné) velké rodiny. Byla to fakt síla. Ale nyní žiju v obci, kde vím o třech velkých rodinách (věřící)- dvě mají 6 dětí a jedna 4. A byla jsem mile překvapena, když jsem je poznala blíž. Občas spolu jdeme na procházku. Ony prostě nedělají nic jiného, než se o ty děti starají, je to jejich svět. Chodí s nimi na procházky, čtou jim…Všechny tyto děti i jejich rodiče spolu krásně vychází, pomáhají si. Jsou vychovaní. A i ty jejich rodiče mají sami pěkné vztahy zas se svými sourozenci… Zhruba polovina z těchto lidí má VŠ. Jedna z těch mých známých maminek je učitelka na druhém stupni, jedna ve školce… Je mi s nimi fajn, své děti milují a věnují jim veškerý svůj čas. Já bych to takhle nezvládla. Rozhodně už šmahem neodsuzuji všechny velké rodiny. Ale teda zakladatelka má děti šíleně brzy po sobě, to musí být maso. Ty mé známé mají rozestupy od dětí většinou kolem dvou let…

• Citovat
  • Upravit
17477
24.4.24 11:05
@Snorlaxik píše: Více

V tom případě by se dalo šetřit i na čištění prvnich zubů, ne? Vždyť stejně vypadnou… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6078
24.4.24 11:35
@azaleila píše: Více

No to ne, kaz se někdy prožere až do druhého zubu. Jinak u nás taky ortodontistka neřeší rovnátka na dětských zubech (a to se tam na klinice řeší každý i mrňavý kaz). Říkala, že by to nemohla napevno k těm zubům přidělat. Jakmile by se nějaký zub uvolnil, musela by ho od rovnátek odlepit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17477
24.4.24 11:41

Jinak tedy k tématu. Svět je nemocnej, pokud je kritériem pro hezké dětství návštěva aquaparku…
Dlé mého dává zakladetelka dětem to, co mnohé jiné nemají a to je pozornost.
Já mám jedno malé dítě, finance u nás problém nejsou, jezdíme na hory i k moři. Ale hlavně se jí snažím dávat svůj čas, vyrábět, chodit na koně, chodit ven, sbírat listí, šneky, od jara do podzimu je na zahradě, chodíme do lesa, na houby, borůvky… kousek od domu máma biofarmu, tam krmí slepice, hladí králíky.
Mám dítě hodně akční, zajímá ji všechno. Jsem sice ráda, že jí můžeme koupit všechno, ale taky mi často vadí, že má víc, než potřebuje, jsem minimalista, nesnáším věcoviště a přehršel věcí kolem sebe, vadí mi hromady plyše a plastu… víš, mnohem radši, než do nějakého superlandu nebo funparku s ní jdu ven, třeba teď se podívat, jak všechno kvete, natrhat si šeřík…
Zakladatelko, buď ráda, že děti mají zdraví a neřeš bubble tea, nebo jak se ta blobost jmenuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17477
24.4.24 11:42
@Modesta píše: Více

jasně, ale to je trochu jiný přístup, než „až vyroste, zaplatí si to samo“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6078
24.4.24 11:48

Aha už to vidím. No pokud @Snorlaxik počítá s tím, že dítě bude v 18 vydělávat tolik, aby si mohlo rovnátka zaplatit, tak budiž.

Jinak u nás čekají rovnátka nejspíše 2 děti. Nejstarší má už teď (a to mu nebylo ani 9 let) všechny mléčné zuby venku. Některé stoličky má zapečetěné. Pro jistotu. A až mu ještě povyroste pár zubů, tak do toho půjdeme. Ono dle ortodontistky je to lepší dříve, dokud se můžou ještě zuby celkem lehce posunout. Takže to vidím tak, že ve 14 budou naše děti chodit s železnou pusou 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
24.4.24 17:44

Tak mícháš dvě různý věci. Kluk má velmi dobrého zubaře a ten rovnátka dává až v dospělosti, pokud to není nějaká extrémně velká vada.

• Citovat
  • Upravit
Snorlaxik
24.4.24 17:45
@Modesta píše: Více

Tak on ten zubař nemyslí, udělat je hned v 18. Je zastáncem rovnátek až ve chvíli, kdy je ukončený růst a ví se, jak jsou založené osmičky.

• Citovat
  • Upravit
6078
24.4.24 21:26

@Snorlaxik

Aha. Vidíš to, to je pro mě novinka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2358
25.4.24 07:58

Jo, až na to, že ty mluvíš o jednom dítěti. Jak často si myslíš, že 5 takhle malým dětem tu pozornost plně věnuje? Dokážeš si představit všechno to, co děláš, 5×? To ani není v silách jednoho člověka. A je neskutečná ostuda si ty děti naflákat po roce a najednou lomit rukama, že nejde a nejsou prachy. Jasněže se svět neměří na to, jestli jsi každý víkend v aquaparku. Ale na druhou stranu, jestliže 8leté dítě ten aquapark ani v životě nevidělo, pak je prostě o nějakou zkušenost ochuzené. To totiž není o aquaparku, to je o tom, že vstupné je všude a tyto rodiny už se pak rády vymlouvají na to, že i malé vstupné x5 je velká částka a to je pro ně zbytečný výdaj. Když si spočteš, jak často vůbec mohou ven, protože někdo nemocný, někdo má kroužek, matka zrovna kojí…tak ty děti fakt mají ze života akorát neustálý boj o pozornost a braní ohledu na zbytek smečky. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2358
25.4.24 08:06
@Snorlaxik píše: Více

Jasně, takže slečna bude od 12 až do dospělosti chodit jak pizizub? Studovat, maturovat, hledat práci. Úplně to vidím. Slušný základ na mindráky na celý život. :zed: Jinak teda za moc rodině nevděčím, ale díkybohu rovnátka mi dopřáli. Měla jsem jednu z nejtěžších vad, ortodontistka tehdy prorokovala, že mě čeká operace. Rovnátka jsem nosila tak ve věku 11-14. Po dvacítce se mi jen mírně pohnula čelist dozadu, jinak vše zůstalo jak má a mám nadále rovné zuby. Bez nich bych se styděla vůbec někde otevřít pusu. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí