Výčitky svědomí, mají děti dobré dětství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Snorlaxik
27.4.24 08:14
@terien píše: Více

Tak nejspíš to dítě bude dostávat nějaké kapesné a z něj si ten bubble tea může koupit, když je pro něj tak důležitý.

• Citovat
  • Upravit
1214
27.4.24 10:05
@Snorlaxik píše: Více

My to tak máme. Já řeknu, že něco nekoupím, protože za to peníze fakt dávat nebudu. Ale ať si to děti koupí za své (v kasičce mají tisíce). A ony mi na to vždycky řeknou, že svoje peníze za to také nedají :-). Bývá to něco, o co tak úpěnlivě žebrají, že to vypadá jako by bez toho měly okamžitě zemřít. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
27.4.24 12:46
@azaleila píše: Více

U malého dítěte fajn, ale ujišťuju tě, že dítě od 12 nahoru, když přijde puberta se na nějaké sbírání šneků a listí a chození na procházky fakt vyprdne. Ať člověk chce nebo ne, ten kolektiv ve škole dítě prostě ovlivňuje a pokud se dítě (byť se zcela zdravým sebevědomím) aspoň trochu nepřiblíží kolektivnímu standardu, tak je za outsidera a socku, kterému to dají ostatní hodně sežrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
27.4.24 13:10
@ZuzaM píše: Více

Bude to spíš na osobnosti dítěte. Mám dítě 13+ a v poslední době jezdíme na výlety do přírody. V klasickém aquaparku jsme v ČR byli v době, kdy chodil do školky. Někdy na podzim jsme byli jednou v bazénu, kde je tobogán a nějak to znovu nevyžaduje.

• Citovat
  • Upravit
6429
27.4.24 13:21
@Snorlaxik píše: Více

Tak patrně ještě puberta tak nepostoupila.:-) Ale zrovna aquapark bych pořád dokola nezmiňovala, ten fakt není nutná podmínka k přežití. Točíte se na nesmyslech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
27.4.24 13:22

Tak ono opravdu záleží na osobnosti dítěti. Co si pamatuju ze svého dětství, tak i v pubertě jsem ráda chodila do přírody a neměla jsem potřebu utrácet za blbosti

• Citovat
  • Upravit
74217
27.4.24 13:28

Mám tři puberťáky. Nevyžadují, že musí být furt aquapark nebo podobné výlety. Klidně sedneme jen na kola a obejdeme okres nebo přes most do vedlejší státu. A jejich kamarádi se rádi přidají.
Nevyžadují městské koupaliště v létě. Rádi se sejdou v kaluži u nás na zahradě. Bude to spíš povahou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
27.4.24 14:20
@Kelsey píše: Více

Už zase aquapark?:-) Nějaká neschopnost opustit téma? :-)) Důležité je nabídnout jim program odpovídající věku a dostatečně zajímavý. A ano, je to i vyjížďka na kole. Ovšem i to kolo vyžaduje investice, málokdo má takové štěstí, že ho dostane zadarmo. Když si přečteš můj příspěvek, tak ten byl o sbírání šneků a listí. O aquaparku ani koupališti jsem já opravdu nepsala. Ale zase máš doma raritu, puberťáci cachtající se v louži, nejsou příliš často k vidění.:-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2541
28.4.24 09:59
@Kelsey píše: Více

Ale aquapark je v téhle diskuzi jen symbol něčeho, co zas není extrémně drahé, ale v rodině obracející každou korunu to dítku nemůžeš dopřát, i když si to přeje a mezi vrstevníky se cítí vyloučeně.

Já jsem taky dítku odmítla dopřát Pasohlávky, ale protože je to vodník, tak jsme každé prázdniny strávili týden v Sarvaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
22.5.24 09:56
@prejeta_zaba píše: Více

To je fakt každá vicedetna rodina socka s dětmi po roce, vyčerpaná matka s bandou malých deprivantů po boku… jistě takové jsou. Ale všechny fakt ne. Znám mnoho rodin se 4 a více dětmi. Jen jednu vnímám jako sociálně slabou a tak nejak podobnou tvým představám a zkušenostem.
Mimochodem, pár měsíců zpět jsem skončila s NPB na akutní operaci. No a co myslíš…nestalo se vůbec nic. Dům nespadl, děti měly co jíst, pračku taky doma našli, po návratu mě čekal full servis… a bylo by to tak i před 10 lety, se dvěma batolaty a dvěma malými školáky k tomu, jen by si musel chlap vzít paragraf. Teď už to nebylo třeba.
Rivalita je normální, ale neznám situaci že by se mezi sebou děti bily. U nás ne, u známé s pouhými dvěmi dětmi ano. To je individuální. S dětmi mluvím a vnímám jejich potřeby denně. K tomu vnímání patří i nechat je na pokoji, nezahrnovat je nevyžádanou péčí, nechat je zažít neúspěch.
A ano, aktuálně jsem vyčerpaná- z práce. Těším se až skončí „sezóna“ a bude volněji. Vydělávám víc než manžel, naše příjmy se pohybují zhruba okolo trojnásobku průměrné mzdy. Děti nemají všechno, žijeme tak nějak normálně. V jejich koniccich je podporujeme. Zoo, aquapark, hrady, moře znají. Hory jen dva velcí, malí nemají zájem. Přijde mi že jsme zodpovědní, finančně gramotní a přiměřeně se dětem věnujeme - zrovna včera jsme v restauraci slavili pizza day ;). Za přiměřeně nepovažuji 150% - tam se asi v názorech nesejdeme.
Je to hodně o sociální bublině a prostředí ve kterém žiješ. Za ty roky co mám 4 děti bych už měla být vůči predsudkum vůči vicedetnym rodinám imunní, ale nejsem. Pořád vysvětluji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6078
22.5.24 11:02

@elda
Hele to s těmi bitkami - naše se perou dost často. Hlavně mladší syn (necelých 5 let) se 7 letou dcerkou. A začíná se projevovat i tříleťák. Tuhle si babička stěžovala, že ji štípnul. 🤦🏼‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí