Výčitky, že se nám nedaří otěhotnět

Anonymní
5.4.24 12:07

Výčitky, že se nám nedaří otěhotnět

Ahoj,

v září mi bude 33 let. A už skoro rok se snažíme s manželem o miminko. Hodně jsme to odkládali, protože jsme potřebovali splatit nějaké úvěry a nějak se finančně stabilizovat (hypotéka + dodělávky na domě nás dost finančně vyčerpaly). Pořád jsem si říkala, že bysme to neměli odkládat, že se třeba taky nepodaří otěhotnět hned a že bychom to případně nějak finančně dali, bohužel zodpovědnost převládla a prostě jsem chtěla něco našetřit ještě… Všichni nám říkali, že pohoda, že je čas, kolem mě kamarádkay těhotněly po 30 jedna za druhou, většinou max na druhý pokus..

Začali jsme se snažit tedy před rokem a obavy se naplnily. Nedaří se nám a já si to strašně vyčítám :(

Budem to muset nějak začít řešit. Mám strach, co když se nikdy nezadaří a můžu si za to jen sama, protože jsme to vlastně nesmyslně odkládali :(

Jak se vyrovnáváte s tím, že to nejde?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
45739
5.4.24 12:12

Pravděpodobně by ti to nešlo ani před pár lety, tak klid. Zajděte si do CAR a řešte příčinu, ne výčitky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7209
5.4.24 12:14

Co na to říct? Ano, já bych si to taky vyčítala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.4.24 12:21

Udělali jste dobre, ze jste si mimino neporodili kdyz jste nebyli financne zajištěny. Ja bych si to urcite nevycitala

• Citovat
  • Upravit
1402
5.4.24 12:23

Ted uz to zpet nevratis, ale To je dnešní doba, člověk má strach aby měl na děti peníze. Ale určitě nejste první ani poslední pár kterým to nejde. Věk samozřejmě může hrát roli. Určitě to řešte, ale v klidu s klidnou hlavou. Může být určitě ještě hůř. Mně zase říkali, že v mém věku určitě nepotratim, kor když jsem uzjedno dítě porodila úplně zdravé a bla bla… no a stalo se to 2×. Sleduješ ovulaci? Co na to doktor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39

Zajděte do CAR a nechte si udělat nějaká vyšetření (spermiogram - ten můj to taky přežil :lol:, hormonální profil apod.) Můžete mít někde problém, který je třeba banální (úprava hladiny hormonů) a dá se řešit. Lepší vědět než se roky marně snažit a trýznit se. Já teď taky podstupuju vyšetření. Nejsi jediná, komu se nedaří :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15590
@Anonymní píše: Více

Jako s názorem více méně souhlasím. Ale proč tak trapně anonymně? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1898
5.4.24 12:25

Snažili jsme se 2 roky (na začátku mi bylo 29). Na doporučení gynekoložky jsme začali brát Folandrol/Inofolic. Za 4 měsíce jsem zjistila, že jsem těhotná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.4.24 12:31

@xxprincesscz Děkuji :kytka:

Ano, snažím se počítat, a i nějaké testy jsem dělala, podle nich ovulace probíhá.. ale mám dost dlouhé cykly, kolem 35 dní.. S lékařkou jsem zatím neřešila, půjdu tam za měsíc na kontrolu, tak jí to řeknu. Prý se to stejně řeší až po roce snažení.

• Citovat
  • Upravit
6920
5.4.24 12:45

Proč výčitky?
Pokud jste měli holé zádele a dluhy k tomu, bylo by dost hloupé plodit potomky.
Rok je nic, vše může být naprosto ok. Poraď se s doktorkou… Jestli je ovulace a spermiogram ok, může to být v pořádku.
Nicméně nějaké výčitky a tlak, který sama v sobě vytváříš, jdou, jak asi tušíš, proti Vaší snaze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1707
5.4.24 12:46

Hlavu vzhůru, 33 je dobrý vek a dost času na to mít dítě. Já jsem začala s manželem řešit neplodnost taky ve 33 a on 40. Dnes je mi 36, mám doma dvouletou holčičku a snažíme se o druhé. :D Ale měli byste to konzultovat s CAR a jak píšou všichni, jít na vyšetření. Třeba se jen nedaří a nebo to je malý problém, který se dá lehce vyřešit. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.4.24 12:51

@Lojzísek děkuju moc za pochopení :srdce: přesně tak, velká hypotéka, úvěr na auto (teď už splacený) a nenašetřena ani Kč… Teď už jsme na tom o hodně lépe. Akorát ve svém okolí se setkávám s názory, že bychom to nějak dali a že dítě je přednější než peníze… To sice asi jo, ale my fakt neměli nic a v momentně výpadku příjmu, nebo kdyby byly potřeba velké výdaje např. na auto, tak bychom byli dost v háji no :( A to jsem fakt nechtěla.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.4.24 12:53

@Viktorka33 děkuji moc za podporu :srdce: určitě to začnu řešit, už to bude rok od začátku snažení, tak je nejvyšší čas. Snad to bude nějaká „blbost“ :)

• Citovat
  • Upravit
6112
5.4.24 13:06

Nevyčítej si nic.
Nebo respektive, kdyby ti bylo 40 a odkládali to 10 let, tak ok, ale to není tvůj případ.
A jen pro útěchu: my se také snažili skoro rok (bylo mi 27) a když jsem se konečně objednala k doktorovi, že to budu řešit, tak mi tam lékař oznámil těhotenství 5-6tt, takže milé překvápko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.4.24 13:28

@Šmoulice a já zase nechápu, proč to řešíš…vždyť je to jedno jestli to napíše jako anonym nebo jako šmoulice, beruška, kočička…všechno to jsou anonymní přezdívky

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí

K2 Complex