Vydržíte začátek diety a cvičení?

Anonymní
25.7.17 14:57

Vydrzite zacatek diety a cviceni?

Zdravim. Mam takovy problem. Mam docela dost nadvahu. Vyzkousela sem jiz hodne diet a u zadne sem nevydrzela. Po dvou dnech chuti sem se na to vyprdla. Muj problem je ze to jde pomalu a kdyz nevidim vysledky je to tak demotivujici. Mate to nekdo taky tak? Momentalne druhy den jim zdrave a cvici. Samozrejme dnes uz mam chut s tim seknout. Proc to jde tak pomalu a tezce??? Nemate nejake tipy jak vydrzet dlouhodobe?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15575
25.7.17 15:02

Musíš si z toho udělat životní styl, na dobro. Tj., nedrž dietu, ale jez zdravě - přiměřeně, občas si dopřej nějakou mlsku. Důležitý je, aby si měla větší výdej než příjem, musíš tedy sportovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59409
25.7.17 15:18
@Anonymní píše:
Zdravim. Mam takovy problem. Mam docela dost nadvahu. Vyzkousela sem jiz hodne diet a u zadne sem nevydrzela. Po dvou dnech chuti sem se na to vyprdla. Muj problem je ze to jde pomalu a kdyz nevidim vysledky je to tak demotivujici. Mate to nekdo taky tak? Momentalne druhy den jim zdrave a cvici. Samozrejme dnes uz mam chut s tim seknout. Proc to jde tak pomalu a tezce??? Nemate nejake tipy jak vydrzet dlouhodobe?

já změnila minulé pondělí a zatim ok. Chce to fakt změnit trvale jinak se to vše vrátí takže změn to tak aby tě to vyhovovalo už pořád :palec: Pokud jsi udělala velkou změnu a ebo jíš moc málo tak tělo trpí a dlouhodobě to nikdy nedáš :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25218
25.7.17 15:34

Dieta na zhubnutí neexistuje. Tu mají lidi na základě nějakých alergií (lepek, laktóza) nebo zdrav. stav (třeba po operaci žlučníku). Pokud chceš zhubnout, chce to překopat celý životní styl. Možní ani nevíš, co děláš blbě.
Já jsem po třech dětech už jen 3 kila od původní váhy (170/66). Jde to pomaloučku, ale jde. Nemlsám, snažím se jíst vyváženě. Žádné brambůrky, hranolky, fast food, atd…
Vědět, co v jakou denní dobu jíst a kolik. Co má a co nemá kvalitní výživové hodnoty. Atd.
Možná by stálo za to najít odborníka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6203
25.7.17 15:37

Tak určitě sis tu obezitu nevybudovala za 2 dny že jo. Chce to nespěchat. Výsledky uvidíš třeba po měsíci. Tělo se musí dostat do fáze, kdy začne hubnout /nastartovat/ Chce to mít pevnou vůli a vydržet :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
25.7.17 15:38

Druhý den jíš zdravě a chceš mít už 20 kilo dole? Nebo kolik přesně bys chtěla za tak málo hodin zhubnout?? Buď prostě chceš být zdravá a štíhlá a půjdeš si za tím, nebo ti z libovolného důvodu tenhle stav vyhovuje a setrváš v něm. Nic mezi tím není. Chce to začít v hlavě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
25.7.17 15:43

Přistupuješ k tomu úplně špatně. Nesmíš držet dietu a mořit se tím, to nikdy nebude fungovat. A i kdybys to „vydržela“ měsíc, za týden to pak nabereš zpět. Musíš si nastavit jídelníček takový, aby ti vyhovoval a zároveň jsi jím hubla, protože tak už musíš jíst celý život, ne jen po dobu „diety“.
Doporučuji nějakou aplikaci na zapisování toho, co jíš, možná budeš překvapená. Na mě zafungovalo jíst pravidelně po cca 3 hodinách, malé lehké svačinky, večer bez sacharidů. Stravuji se takhle už rok a půl (samozřejmě občas dám svíčkovou u tchýně nebo večer steak a pár piv, ale z toho se netřílí), během 10m dole 18kg a momentálně váhu držím. Krásně se mi zrychlil metabolismus, celkově se cítím lépe. A to absolutně necvičím. Jen mám pohyb kolem dětí, výlety, kolo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25218
25.7.17 15:49

Jo a co se týče cvičení, tak to jezdíme 3 ze vsi do blízkého města. Že bych si dala hodinku sama doma, to neee :D Ale zase jsme s děckama pořád venku, jezdíme na kolech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
25.7.17 15:54
@Anonymní píše:

Jakou máš motivaci? Proč hubneš? Ten důvod musí být silnější než nepohodlí vzniklé změnou stravy a pohybem co netrénovaného prostě bolí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.7.17 16:50

Tak nedělej žádné razantní změny. Vyprdni se na dietu, jen pro začátek zkus odlehčit některá jídla. Místo tučných sýrů nízkotučné, k večeři místo dvou chlebů jeden a k tomu dvě rajčata, tímto stylem.
A necvič, pro mě osobně je cvičení nepřekonatelný vopruz. Místo toho si najdi činnost / sport, která tě bude bavit. Není vůbec žádný problém začít akorát s dlouhými procházkami ;) Časem sama zjistíš, že se cítíš líp, a zavádět další změny ti půjde snadněji ;-)

Ad motivace, motivuj se tím, že kilo tuku je 32 000 Kj, a denní příjem je cca 7 - 8 tisíc. Zhubnout kilo za dva dny prostě NEJDE. ;)

• Citovat
  • Upravit
6006
25.7.17 16:58

Změnu stravování bych nepojímala jako dietu, ale spíš jako možnost zkoušet nové věci a kombinace a pokud Ti něco nebude sedět /chutnat, tak bych to do sebe necpala „na sílu“ jen proto, že je to zdravé. Myslím, že skoro každý si v rámci zdravých potravin najde alespoň něco, co mu chutná a než to najdeš, tak bych pro začátek zařadila do jídelníčku víc zeleniny. Hodně věcí je o zvyku - mně ze začátku taky nijak neoslovoval třeba lilek a teď ho miluju. Další věc je pohyb - najdi si nějaký, co Tě bude alespoň trochu bavit a zařaď ho do programu. Záleží taky na tom, jak jsi se stravovala doteď - pokud jsi jedla extrémně nezdravě, zaváděla bych do jídelníčku změny pozvolna, aby to pro Tebe nebyl takový šok. Výsledky nebudou tak rychlé, ale zase by Tě nemusel nový jídelníček hned otrávit. Také bych Ti doporučila využívat stránky kalorické tabulky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
25.7.17 17:02
@Anonymní píše:

Napis mi sz. Možná mame společné silné nosné tema. :jazyk: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
560
25.7.17 17:58

Doporučuji podívat se na stránky STOBu www.stob.cz nebo si koupit/půjčit jednu z jejich knih, dělají i kurzy, kde se právě učí ta motivace a vůle. Hubnutí je hlavně o psychice a jak už tu někdo říkal, je to dlouhodobá změna životního stylu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
25.7.17 23:18
@Anonymní píše:
A necvič, pro mě osobně je cvičení nepřekonatelný vopruz. Místo toho si najdi činnost / sport, která tě bude bavit. Není vůbec žádný problém začít akorát s dlouhými procházkami ;)

Souhlas. I kulturisté říkají, že ploché břicho se nedělá v posilovně ale v kuchyni. Většina lidí ani neví, kolik kalorií představuje taková půlhodina běhu. Hledat to teď nebudu, ale je to málo. Tak ekvivalent nějaké tyčinky. Pro netrénované lidi je obtížné až nemožné výrazně ovlivnit kalorickou bilanci sportem.

To ale neznamená, že sport je neužitečný. Zpevňuje postavu a hlavně mysl. A pevná mysl je pro dlouhodobou změnu životního stylu nevyhnutelná. Sport by měl být příjemný - rychlé procházky a kolo jsou pro nesportovce nejlepší.

Doporučuju ke zvážení tzv. střídavý půst - např. jíst jen od 12 do 20 hod. Vydržet dopoledne bez jídla je snadné, protože žaludek je po noci zklidněný. A hlavně tělo má na půst příznivou hormonální reakci ve srovnání s celodenním pojídáním malých jídel. Při půstu klesá inzulin a stoupá růstový hormon - obojí je velmi přínosné pro hubnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
25.7.17 23:54

Vždycky, když mám chuť se na to vybodnout, tzn sežrat mísu popcornu, půl kila zmrzliny a podobně, představím si všechnu tu řadu jídel, které jsem předtím zvládla. Třeba že včera po večeři jsem nešla a nenabrala si druhou porci a bylo to nakonec v pohodě, hlady jsem neumřela. Moc se mi líbí blog s názvem blogbyp, Péťa má skvěle zpracovanou sekci o motivaci!!
Cvičení k smrti nesnáším, ale vím, že bez toho z těch 83 kil jen tak nic dolů nepůjde…Tak jsem si našla na youtube cvičení pro začátečníky - 13minut, mezi cviky vždy 10 vteřin pauza. Zpotím se, ale nejsem vzteklá, že mi to nejde a hlavně vím… že tomu utrpení bude brzy konec!!! :mrgreen: :mrgreen: Držím palce, je to strašně těžký, ale ty výsledky za to budou stát!!! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková