Vyhlazení vlasů bez žehličky

13415
7.6.23 20:45

Vyhlazení vlasů bez žehličky

Prosím o radu. Mám husté vlasy. Ale ne nějak mega, ale husté. Dlouhé na lopatky. Ale mám je zničené od barvení, žehličky. Když si řeknu, že si je nevyžehlím, tak stejně aspoň použiji lak. Pak stačí, že lehce zmoknu, nebo se zpotím a na hlavě mám chaos. Bez laku jsem úplně jak blb. :zed: Já vím, že jde asi hlavně o to vydržet. Ale jak? :oops: Nemáte zkušenost s nějakými přípravky, které vlasy nezatěžují, ale vyhladí? Moc děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
197
7.6.23 21:02

No, s přípravkama ne, ale foukání přes kulatej kartáč je o dost šetrnější než žehlení. Plus tepelná ochrana samozřejmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4385
7.6.23 21:04

Zkoušela jsem na své dlouhé a velice husté vlasy sadu s keratinem od značky TRESemmé a vyžehlené vlasy vydržely asi 4 dny, pak jsem byla tam kde na začátku.. takže tomu se raději vyhni 😄

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Birds
7.6.23 21:09

Přesně jsem to taky chtěla napsat, je potřeba foukat vlasy po vrstvách a přes kulatý kartáč. Vzít pramen, u hlavy ze spodu pramene přiložit kartáč, zeshora přidržet fénem a táhnout dolů a několikrát takto každý pramen projet a sušit do hladka. V podstatě tak, jak to dělají kadeřníci. Já už se to takhle neučila (a to mám vlasy do půli zad) a žádnou žehličku nepotřebuju, i když ji mám doma.

Rozhodně je to šetrnější, než těch 200°C v přímém kontaktu s vlasem. To je peklo.
Moje bývalá kadeřnice dokonce i svoje vlasy už nechávala jen volně uschnout, už je nechtěla trápit ani fénováním, a jen je pořád pročesávala kartáčem a takto uschly a byly taky rovné. Takže to není o teplotě, ale o uhlazování vlasu česáním.

Přípravek na fixaci pak použít můžeš, ale jak říkáš - v dešti je ti to na nic. Voda či vlhkost bude vždycky na vlas působit víc než kdejaký přípravek.

• Citovat
  • Upravit
13415
7.6.23 21:17

Já si musím mýt vlasy co 3 dny. Foukám po vrstvách. Ráno se vzbudím a vypadám jak racochejl. :,( Když jsem zkoušela vstávat ráno dřív a mýt si hlavu, vyfoukat takto, tak ten efekt hladkých vlasů mi vydržel jen chvilku. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
7.6.23 23:05

Bud vyfoukat přes kulatý kartáč nebo existují hřebeny, co vlasy čekáním uhladi. Ale to je taky princip teplem. Nebo natáhnout na velke natáčky a přefenovat. Buď si kup parní žehličku nebo investuj do kvalitních přípravků. Já už používám lak a pěnu jen od kadeřnice a je to znát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
917
8.6.23 00:08

Kulatý kartáč, přípravky s keratinem.
Nevím, já neměla čas si dělat jednu dobu kudrlinky, tak jsem to furt rovnala a zničila si vlasy i bez žehličky.
Když budeš starší, tak se ti stejně vlasy zase změní, změní se i po dětech…mě se mění stále.
Když si někdo stěžuje, že je ráno střapatý, krepatý, tak má už buď vlasy zničené nebo vůbec neví, jak se o ně starat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
8.6.23 21:57
@Lujza031 píše:
Kulatý kartáč, přípravky s keratinem.
Nevím, já neměla čas si dělat jednu dobu kudrlinky, tak jsem to furt rovnala a zničila si vlasy i bez žehličky.
Když budeš starší, tak se ti stejně vlasy zase změní, změní se i po dětech…mě se mění stále.
Když si někdo stěžuje, že je ráno střapatý, krepatý, tak má už buď vlasy zničené nebo vůbec neví, jak se o ně starat.

Já jsem staršího formátu, 39 let. :oops: asi nevím, jak se starat. Nebo vím, ale když si to ráno vyfoukám znovu a než odcházím do práce a vidím ty nedostatky, stříknu na to lak. Pak se trochu zpotím a veškerá snaha nikde. Určitě vlasům ubližuji i tím lakem, ale já nevím, jak je zkrotit bez chemie, bez žehličky. :( Asi bych potřebovala být rok někde na pustém ostrově. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
8.6.23 21:58
@terien píše:
Bud vyfoukat přes kulatý kartáč nebo existují hřebeny, co vlasy čekáním uhladi. Ale to je taky princip teplem. Nebo natáhnout na velke natáčky a přefenovat. Buď si kup parní žehličku nebo investuj do kvalitních přípravků. Já už používám lak a pěnu jen od kadeřnice a je to znát.

Mohla bys mi prosím napsat značku? Ráda vyzkouším. Moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2662
8.6.23 22:01

Jak už tu zaznělo buď kulatý a nebo plochý kartáč. A foukat po sekcích. Mě nejlépe funguje nejprve vlasy skoro do sucha profoukat mezi prsty. A potom až rozdělit a vzít přes plochý kartáč. Ale co je nutno dodat chce to kvalitnější fén s dodatečným výkonem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
8.6.23 22:35
@Veruš1 píše:
Mohla bys mi prosím napsat značku? Ráda vyzkouším. Moc děkuji.

Značku čeho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
917
9.6.23 16:47
@Veruš1 píše:
Já jsem staršího formátu, 39 let. :oops: asi nevím, jak se starat. Nebo vím, ale když si to ráno vyfoukám znovu a než odcházím do práce a vidím ty nedostatky, stříknu na to lak. Pak se trochu zpotím a veškerá snaha nikde. Určitě vlasům ubližuji i tím lakem, ale já nevím, jak je zkrotit bez chemie, bez žehličky. :( Asi bych potřebovala být rok někde na pustém ostrově. :oops:

Já měla dlouho podobný problém. Je třeba si uvědomit jaké vlasy vlastně mám.
Hodně ježatých vlasů je vlastně kudrnatých a majitelka to celkem dlouho vůbec nemusí vědět.
Tam zabere jen vlny podpořit nebo nonstop rovnat, ale to vlastně ten vlas ničí. To se stalo mě. Neměla jsem čas si kudrny neustále udržovat, lehčí bylo si je rovnat až se mi začaly lámat a padat. Stres, že budu plešatá to ještě podpořil.
Vlasy se zlepšily až pomocí šamponů bez parabenu (veganské, sem tam podpora růstu), masky NANOOIL (té můžeš dát i více, vlasy nezatíží), hlavně netřít vlasy ručníkem, jen vymačkat a místo ručníku staré tričko.
Ale to celé trvá tak rok, dva.
Pokud jsou vlasy hustá, střapatá hříva. Kadeřník by je uměl prostříhat, takové vlasy snesou i větší zatížení (masky).
Jako nikdo ti tu neporadím, když tě přesně nevidí, navíc to je otázka spíš na dobrého kadeřníka. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
10.6.23 20:46
[
@terien píše:
Značku čeho?

Já už používám lak a pěnu jen od kadeřnice a je to znát.

To jsi psala. Myslela jsem značku těch přípravků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
10.6.23 20:47

@Lujza031
Díky za reakci a značku přípravku.
Mě se vlasy kroutí, ale tak nějak ne klasicky kudrnatý. Spíš jen napůl a každý vlas jinam. Vypadám strašně rozcuchaně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.6.23 13:24

A vyrovnat je brazilským keratinem by nešlo? Já to kdysi zkoušela jak jsem měla kratší vlasy a kroutily se mi a celkem to zabralo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková