Výhody a nevýhody dvojčat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1040
12.1.15 16:08

To žárlení bude asi rys povahy poděděné, ještě, že nežárlí a nezávidí, to by mě švihlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
12.1.15 16:16

Záleží, z jaký strany se to bere. Pro matku asi hodně náročný. Ale pro ty dvojčata - celý život máš něco navíc, něco, o čem ostatní nemají ani ponětí. Já dvojčata nemám, ale jsem z jednovaječných dvojčat. Je to něco úžasnýho. Je to spřízněná duše, netušených rozměrů… i když mají povahu jinou zrovna jako jiní sourozenci, je mezi nimi zvláštní spojení. Život je mnohem bohatší než pro člověka, který se narodí sám. Je pak ale hrozně těžký, když vám dvojče navždy odejde…jako se to stalo v 27 letech mě. ale ona si příroda stejně udělá co chce. Takže se to nedá ovlivnit. Když by se dvojčata narodila mně, myslím, že bych si to dokázala užít. Člověk by to měl přijmout jako výzvu. U posledního těhotenství jsem do 9 týdne čekala dvojčata, ale jedno se vstřebalo. Teď si říkám, že by bylo fajn, kdyby byly dvě :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
12.1.15 16:19
@subsomi píše: švihlo??? proč??? vidíš jen ty starosti a ne radosti?

mě by švihlo taky. Moje sestra a velmi dobrá kamarádka mají obě dvojčata a obě jsou hotový, mám to z první ruky od nich. Zatímco já s jedním v pohodě. Obě svorně říkají, že kdyby se mohly rozhodnout, tak by do dvojčat znovu nešly :nevim: říká se, že první tři roky jsou nejhorší, pak už to jde, obě mají necelé tříleťáky, tak doufám i za ně, že se to zlepší :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
12.1.15 16:21

Jo, do tří let bych taky řekla, že bez chůvy nebo bybičky to musí být na hlavu. Mně to stačilo po jednom :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1437
12.1.15 16:39

@Yui 5 a lepší už je to v tom, že se v noci nebudí(jinak také nejsou mé, ale sestry, proto mám vše z první ruky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
12.1.15 17:01

Já jsem dvojčata nechtěla… přišlo by mi líto přijít o to miminkovské období najednou, plus jsem chtěla nevypadnout z oboru a pracovat hned po MD a to by s dvojčaty taky zrovna reálné nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
385
12.1.15 17:15

Já jako největší mínus brala to, že jsem si to těhu ani miminka nemohla tak vychutnat, jako kdybych rodila dvakrát jedno dítko. Teď zpětně mám pocit, že jsem tím jejich miminkovským obdobím tak nějak prolítla a ani nevím jak. Teď půjdou do školky a jako hlavní nevýhodu vidím to, že u nás je sakra problém umístit jedno dítě natož pak dvě :lol: O nevýhodách finančních se zmiňovat nebudu :mrgreen: Jinak výhody už tu byly zmíněné, děti se spolu zabaví, mají na vše parťáka a kamaráda. Hlavně pak na lumpárny a spolčování se proti rodičům :) Hodně se od sebe navzájem učí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
12.1.15 17:28

@Mar__tanka1983
v mnohém je to tak, jak si to matka udělá takové to má :think:
jsem na dvojčata vpodestatě od porodnice sama, teda manžel funguje, ale pracuje, takže přes týden až okolo 17hod a jen o víkendech, babičky nebydlí za rohem a pracují, takže první rok hlídaly maximálně 2 hodiny, když to bylo předem domluvené
do toho stavíme barák, takže manžel se věnuje více stavbě (ale to zase vím, že je na omezenou dobu) a není doma ani opdoledne ani o víkendech, na druhou sztanu už děti mžu dát na celý víkend k babičkám, když něco mám
zvažujeme třetí dítě :think: a manžel by rád opět dvojčata 8o já si to vyloženě nepřeju, ale nebrala bych to jako tragédii
jo dodám ještě, že dvojčata se nám povedla přirozeně, těhotenství bylo plánované, ale že se povede dvojnásobně bylo překpavení, nijak jsme tomu hormonálně ani jnam nepomáhali

@lemanka
jo sestry a ne vlastní :roll: a jak víš, že sestra to vidí takhle a ne jinak??? moje mají 2 roky a téměř 3 měsíce a taky je to holka a kluk a ona občas se porvou o nějakou hračku, ale jsou schopni se domluvit, myslím, že je to taky o výchově, že si musí věci půjčovat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1437
12.1.15 17:33

@subsomi Protože bydlíme vedle sebe, protože mi to sama řekla, protože je znám velice dobře odmalička, protože jsem s nimi den co den?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
12.1.15 17:49

@lemanka
neber to zle, ale matka vnímá své děti jinak než teta, byť by obě bydlely s dětmi a byly s nimi non-stop

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
12.1.15 20:49

Mám devítiletá dvojčata, kluka a holku. Chtěla jsem dvojčata, protože jsem si říkala, že k porodu nebudou moc velcí a nebude mě to tolik bolet. Děti se narodily jako extrémní nezralci. To znamenalo dvojí vojtovku denně, svléknout a obléknout 10 dětí za den (na cvičení 5× denně). Když byl jeden oblečený na ven, tak spěchat s druhým, aby se ten první nespařil. Já jsem byla spařená a zpocená, jen jsem na to pomyslela, jakým fofrem se musíme dostat ven. Krmení obouruč, uspávání ve dvou monokočárech…
Když jsou větší, tak si spolu vyhrají, spolu se hádají, když s nimi mluvím, tak jen koriguju, kdo bude mluvit, teď mluví ségra, teď mlč, mluví brácha… :roll:. Ale je to dobrý. Oba mají stejný režim. Měli stejný režim od narození, takže se to dalo. Děti spolu můžou trénovat bojové umění. Jsem ráda, že je mám. I když mi dost často lezou na nervy neustálým hašteřením. Taky dostávám dvoje dárky, dvoje výkresy, dvoje pusy, na klíně mi sedí dvě děti, to je přes 50 kilo živé váhy. Když jeden neví domácí úkol, zpravidla ho ví druhý. Občas neví úkol nikdo, tak telefonujeme spolužákům. Dvoje výdaje jsou docela mastné, ale to se nedá nic dělat.
Mít dvojčata je fajn a já to můžu vřele doporučit :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
1040
13.1.15 12:35

To oblékání byl záhul, nebo jsme měli 1 korbu ta se nevešla do dveří čekárny lékaře. znamenalo to nechat kočár na ulici, trnula jsem, ať mi ho nikdo neukradne.No byly to krušné chvíle, dnes se tomu jen smějuuuuuu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
13.1.15 15:37

@Kobea @cikcak
taky jsme cvičili vojtovku, děti jsou říjnové a bydlíme v prvním patře bez výtahu, kočárek je ve sklepě, takže každá procházka znamenala oblíkat je a sebe, tak nějak průběžně ať nikdo není ani uvařený ani zmrzlý a dotáhnout do sklepa a vyjet ven a pak zase zpátky to samé, vesměs jsem na to byla sama
ale ať to bylo jakkoliv náročné, tak vůbec nelituju toho, že dvojčata mám a jako výbornou školu do života, bych to doporučila :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
9.3.15 15:38

Mám 7měsíční dvojčátka - páreček a vím, že ty krušné chvilky mě ještě čekají. Když jsme se dozvěděli, že čekáme dvojčátka, tak to byla radost - příroda je mocná. Těhotenství jsem si užila, děti se narodily donošené a velké, takže velká radost. Spinkaly celou noc už od 3 týdnů. Podle mě dvojčata neznamenají vždy pohromu, stejně jako jedno dítě neznamená pohodu. Řekla bych, že mnohem náročnější je mít dvě děti těsně za sebou. Naše dvojčátka jsou každý originál a zatím to u nás chodí tak, že syn dělá blbiny a dcera se tomu směje. O hračky se „přetahují“ už od cca 5 měsíců a už jsem se smířila s tím, že holt všechno bude dvakrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
9.4.15 23:25

Taky mám dvojčata, je to dvounásobná radost! Nekdo mi kdysi rikal - dvojčata se rodí jen tem rodičum, o kterých Panbuh ví, že to zvládnou:) Ale…moja mamka je z dvojčat a doteraz jsou si s tetou moc blízke, i kdyz teta zije již 25 let v emigraci. Ríkala, že nejlepší je, že když jdeš nekam do noveho kolektivu (skola, skolka, tabor…), tak mas u sebe nekoho blízkeho. Já jsem byla napriklad hrozne bázlive díte a kolektivy jsem nesnášela, tak já bych dvojče uvítala:)
Naše dvojčata se taky nekdy perou, tahají, nekdy mi to leze na nervy, ale zase kdyz si spolu vyhraji je to moc hezke, taky kdyz jedno pláče a druhý je utešuje, tajk to mne dojíma. A i jako miminka jsem si je užila, nemám pocit, že by mne to o neco obralo, záleží, jak se kdo s tím srovná. Mám kamarádky s deckami po sobe a kdyz to vidim, díkybohu za dvojčata:)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí