Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Pudloslava píše:
Mate vrchem plnenou pracku?
moc si to totiz nedovedu predstavit.U mel byl nejlepsi kousek vareni brambor v papinaku bez vody - 2×. Kupodivu se jen ty spodni pripekly a ostatni normalne uvarily.
Zakladala jsem i diskusi a nejlepší byla tato historka :
@BohunkaP píše:
Jojo, nedá mi to se nezapojitJá se tuhle pokoušela udělat si kafe – beru talíř, sypu do něj kafe, zalívám vodou a brumlám si u toho „sakra, jsem si měla vzít ten hlubokej“…
Totální výpadek, když mi to po minutce došlo, málem to se mnou švihlo…
Co budu dělat za rok, to fakt nevím
rodina si ze mne kvůli tomu dělá srandu dodneška ![]()
Jinak - nevím, jestli Vás potěším, už skoro rok jsem po RD zpátky v práci a zlepšení nějak nenastává… Blbý je, že se už nemůžu vymlouvat ani na těhotenství, ani na kojení, ani na demenci kvůli mateřské ![]()
Předevčírem jsem si zcela suverénně přinesla koš špinavého prádla, že ho vyperu - otevřu dvířka, pěkně třídím, házím dovnitř, přemýšlím si přitom, co jsem kde zas nestihla a co ještě potřebuju udělat… Po dobrých pěti minutách se manželovi vrátily zpátky do důlků oči, co mu povylezly, nabyl ztracenou řeč a zeptal se mne, co jako hodlám s tím prádlem dělat v té MYČCE NA NÁDOBÍ…
![]()
Směju se jak prdlá a jsem ráda, že nejsem sama.
Tuhle jsem luxovala a až po chvíli si všimla, že jezdím s tou hlavicí obrácenou naruby. Prostě jsem koberec jen hladila. ![]()
Jindy jsem rozebrala ruční vysavač a obsah vysypala do koše a jala se skládat zpět. Jeden díl chybí. Nikam jsem se nehla, stála jen nad košem. Ten snad 5× vysypala a prohledala. Ten díl normálně zmizel.
A perla nakonec. Už párkrat se mi při MS stalo, že jdu na záchod… A po chvíli divný pocity, tak kontrola a já si nevzala tampon. ![]()
Už se nedivím, že někdo zapomene dítě na benzínce. Jen čekám, kdy o mně budou psát v novinách. ![]()
Hihihi, bavím se náramně…
ani nevím, kde začít, jsem doma skoro dva roky a taky mi hrabe.
Houpání vozíku v krámu mě moc pobavilo, dělám to taky /a to dokonce přesto, že mi dítě už přes rok v kočárku nespí a houpat nikdy nepožadovalo, když je vzhůru/, permanentně hledám klíče, doklady od auta, peněženku, mobil. Vařila jsem chlapovi místo kávy sunar a malýmu dávala místo sunaru caro.
Zapomínám krmit malýho, tuhle jsem ho naprosto vyšokovaného dávala do postýlky bez večeře…
Běžně chodím po bytě s dudlíkem v puse a zpívám si tu stupiditu z Požárního autíčka Finleyho ![]()
No ženský, máme toho v té hlavě prostě moc, no… ![]()
@Dajdula píše:
Manžel si právě osmažil vajíčka na octu
A já lila do čočky olej a pořád jsem se divila, že není dost kyselá ![]()
Tož to taky se s tím peru, právě jsem si svým myšlením, tím kde kdysi býval mozek, zablokovala SIM kartu
no, snad se toto dá svést na vykojený mozek
![]()
jdu vás dočíst
ale už po prvních pár příspěvcích na 1. stránce tu čůrám smíchy
![]()
Ja davam nadobi misto do mycky do trouby! Porad neco hledam, hlavne klice od auta, v obchode pravidelne nechavam na pultu nakup a otviram cizi auta stejne barvy a divim se, proc to nejde! Jestli budu kojit rok, tak se bojim, abych nekde nezapomnela jedno ze 3 deti
![]()
Jo jeste kdyz jsem jela do porodky na vyvolani, tak jsem se jeste doma cesala a prisla mamka a zacala se smat! Ja mela totiz ponozky se srdickama, ale jedna byla bila a druha fialova, jen meli otobene barvy srdicek, to by byl trapas a jeste byly 10lete dcery! ![]()
Já nedávno dobíjela mobil, Koupila si kartu vyškrabala kod (přitom několikrát okřikla malého at nechá mladší sestru na pokoji) vytočila operátora a nahlásila ústně dobijecí kod (3krát)co nejrychleji to šlo. Pak se mi zablokoval a musela jsem to řešit s operátorem, nemusím říkat, že se dobře bavil. ![]()
Příspěvek upraven 28.06.13 v 22:52
Holky já tu učůrávám smíchy a jsem ráda, že s tím vykojeným mozkem na mateřské nejsem sama.
![]()
Nákupní vozík je klasika, také se snažím s ním houpat i když tam momentálně nikdo nesedí.
Když jsem byla na veterině se psem, tak jsem ho držela v náručí a houpala ho, zatím co na mě veterinářka udiveně koukala a upozornila mně že psa tedy houpat nemusím.
, psovi to teda ani nevadilo(asi už si zvykl).
![]()
Staršímu synovi jsem nedávno posypala kaši Carem a mladšímu často připravím jídlo nebo pití a zapomenu mu ho dát a divím se že je stále nespokojený a chce ham, ham.
![]()
Jo to vám ještě musím napsat, jak jsem dávala klukovi ohřáté mléko do kojenecké flašky. Ohřeju, podám mu to, on si lehne do křesla na poslštář, takže je v polosedu. Otočím se k lince, otočím se zpět a on mi s udiveným výrazem podává prázdnou flašku. Já pochválím, jak rychle to vypil a flašku myju. Po chvilce mi dojde, že to bylo moc rychlé, tak se otáčím zpět na kluka a zaostřím na syna zlitého mlékem. Probírám si postup přípravy mléka…nalét mléko, ohřát v mikrovlnce, zašroubovat uzávěr!!! to se nestalo. Najednou mi došlo, že on to automaticky čapnul do ruky a chudák si to mlíko chrstnul do obličeje. Dostala jsem záchvat smíchu ![]()
@Berousik píše:
@joaska kamarádka takhle nesla (úplně sama) kameninový hrnec do sklepa. V tom sklepě jí ten hrnec upadl a ona spráskla ruce a řekla: „bááááác!“. Pak se zarazila a řekla si: tak a konec, jdu do práce, dál nerodím![]()
No, se ztrácením věcí, to už jsem uměla už před kojením
ale tedy zapomenutí platební karty v platebním terminálu v lékárně už asi normální není
![]()
Houpání čehokoliv krom kočárku je také běžné, pohupování se a zpívání dětských písniček, třeba na přechodu nebo zastávce, když jsem sama je taky běžné a veselé
a dobrý je taky hlasité přemýšlení a komentování toho co se děje, na úrovni 3 letého dítěte a každá věta zakončená „viď Kiki“ ve chvíli kdy jdu se psem
![]()
No, odkládání věcí na místa kam nepatří je zábavné, mobil zabalený v ponožce a hezky uložený ve skříni… Klíče ve dřezu, šlupky z cibule hezky v hrnečku ve skříňce… a o ponožkách a oblékání jiného oblečení asi nemá smysl mluvit, není to tak dlouho co jsem se do obchodu vydala v noční košili a elegantních sandálcích
ještě že ty dnešní košilky už nejsou takové „babkovské“ a kolikrát hezčí než šaty co vidíme kolem
![]()
Holky, chybí mi tu kliknutí „LIKE“
to by se fakt hodilo
tak to vezmu jedním vrzem a dávám LIKE všem ![]()
Jezis neni nad to vecer procitat a narazit na tuto diskuzi. Curam smichy…
To je bozi… Asi tak s polovinou se ztotoznuji a to NEKOJIM A NEKOJILA JSEM a jsem doma teprve rok… A teda k me demenci se jeste pocita, ze jsem znovu tehotna…
Co bych tak mohla prihodit???
Napada me historka kamradky… Ma uz starsi ditko… Jenou sla s muzem a jeho sefem na veceri, prechazeli ulici a jak projelo auto, vzneslo se hejno holubu a ona prohlasila: pipinky delaji papa…