Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lucenka A já tebe. My spolu vycházíme dobře. Proč bych měla v 50 jezdit na výlet se svými sedmdesátiletými rodiči? Není to úchylné?
Tak zaměřil bych se na to, proč se s tchýní nemusíte…
Někdo zmínil, že pak si v případě partnera bereš i jeho matku. Já to mám teda nastavené tak, že s partnerem si prostě bereš i jeho rodinu. A funguje nám to. Tchýně se mnou řeší některé věci, které by řešením přes její dceru se akorát zdržovali a naopak moje žena si s mou mamkou vzájemně volají několikrát týdně. Jako co třeba se dá vzít ze zahrady, nákupy oblečení,… a jo už několikrát jeli na výlet s dětma, zatím co já zůstal na baráku rodičů něco dělat ![]()
ale čeho je moc, toho je moc.
@divine woman píše:
@lucenka A já tebe. My spolu vycházíme dobře. Proč bych měla v 50 jezdit na výlet se svými sedmdesátiletými rodiči? Není to úchylné?
Trávit čas s rodiči je úchylný? To někde ve výchově udělali chybu, a to dost velkou
@lucenka píše:
Trávit čas s rodiči je úchylný? To někde ve výchově udělali chybu, a to dost velkou
Musím s tebou souhlasit. My jsme s bráchou podle zdejších měřítek fakt divní. Rodiče oba občas bereme na výlety s našimi rodinami a doufám, že můj syn mě v dospělosti taky neodstřihne a neomezí se na zdvořilostní návštěvy, aby nebyl považovaný za mamánka.
@Ewiczka píše:
Musím s tebou souhlasit. My jsme s bráchou podle zdejších měřítek fakt divní. Rodiče oba občas bereme na výlety s našimi rodinami a doufám, že můj syn mě v dospělosti taky neodstřihne a neomezí se na zdvořilostní návštěvy, aby nebyl považovaný za mamánka.
To jsem ráda, že se tady našel alespoň někdo, kdo to má stejně. Já třeba s bráchou vloni dávala mamce společnou dovolenou do její vysněné destinace. Ale asi jsem ji tam měla nechat jet samotnou, když ej společná dovolená podle některých zdejších uživatelek úchylná ![]()
@Bubla Bůčková píše: Časem… Rozuměj narodili se mi dva kluci
Tak urcite
a taky, ze je tchyne uz 5 let po smrti.
@lucenka píše:
A co uděláš, když tvoje děti nebudou chtít v dospělosti trávit spoustu času s tebou kvůli svým partnerům? Donutíš je násilím, zavrhneš?
@ZuzaM píše:
A co uděláš, když tvoje děti nebudou chtít v dospělosti trávit spoustu času s tebou kvůli svým partnerům? Donutíš je násilím, zavrhneš?
Tak ono to je dost o tom, v čem bje dítě vychované. Takže pokud si nenajde nějakou manipulátorku, tak nepředpokládám, že by k něčemu takovému došlo. A pokud jo, tak bych mu narovinu řekla, že mě takové chování mrzí. A nikde tedy nepíšu, že by se mnou mělo trávit spoustu času. To sis z toho vyvodila nějak ty ![]()
@Bubla Bůčková píše:S čím ? Ze bude s maldejma jezdit na výlety
S tím prostě mamka syna musí počítat. Maximálně může být mile překvapena.
@lucenka píše:kolik myslíš , že je pár proti těm co jezdí společně na výlety ? V procentech .
Proč by s tím měla počítat? Jenom proto, že na světě je pár pošahaných ženských, co na tchyni žárlí a nesnesou, aby jejich partner jel na výlet se svými rodiči nebo aby s nimi někam jeli všichni společně
@lucenka píše:a ja napsala , že ano ? Kde ?
@Venetia tak to si ale odporuješ. Na předchozí stránce jsi psala, že když muž dospěje a najde si partnerku, tak už by se žádné výlety s rodiči konat neměly.
@ZuzaM píše:
Je to mamánek a nejhorší tchyně jsou ty, co nemají vlastní život. Že nemá partnera by nevadilo, ale zjevně nemá ani žádné kamarádky, koníčky. Považuju za dostatečné, když jí občas, třeba jednou za 14 dní navštívite, přítel jí může pravidelně zavolat, jednou za půl roku jí vzít na výlet je taky o. k. Ale rohle vypadá, že by tě čekalo soužití ve 3 a vy dvě spolu budete bojovat o přízeň chlapa. Pokud fungují super hezké vzájemné vztahy, je možné i jet na společnou dovolenou, ale tohle nevypadá na ten případ. On by si prostě každý měl uvědomit, že tchyně/snacha jsou úplně cizí lidé, kteří by se pravděpodobně nikdy nesetkali, natož aby se úzce stýkali, takže není dobré to přehánět a lámat přes koleno.
ano, takhle nějak by to mělo vypadat
@lucenka píše:
Smutný. Nechtěla bych takové dítě
troufnu si napsat, že většina žen by nechtěla takovou tchyni
@ZuzaM píše:bude tak prudit , až se rozejdou. Jedna z mnoha .
@lucenka píše:
Tak ono to je dost o tom, v čem bje dítě vychované. Takže pokud si nenajde nějakou manipulátorku, tak nepředpokládám, že by k něčemu takovému došlo. A pokud jo, tak bych mu narovinu řekla, že mě takové chování mrzí. A nikde tedy nepíšu, že by se mnou mělo trávit spoustu času. To sis z toho vyvodila nějak ty
říct můžeš co chceš, na to má každý právo
@Venetia píše:
troufnu si napsat, že většina žen by nechtěla takovou tchyni
Troufnu si odhadnout - 99,99 % ![]()
@Venetia v mém okolí jezdí s rodiči na nějaký výlet/dovolenou všichni.
@ZuzaM asi to nějak nechápu. Jaký je rozdíl mezi tím, když jednou měsíčně stráví na návštěvě u tchyně 4 hodiny a nebo ty 4 hodiny stráví někde mimo obydlí tchyně na výletě? To se tak snachy bojí, že by je mohl někdo vidět společně? ![]()
Tady ale zakl nepíše o společném výletě 1× měsíčně
To by nejspíš vůbec neřešila.
Smutný. Nechtěla bych takové dítě