Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@mari1912 píše:…a jak to tak po dobu toho odběru vydrží bez cigárka?
Holky,umíte si představit,že daruje plazmu někdo takový jako ta Míla????![]()
@CokeLady píše:
@IvkaHFakt Ti to přišlo jako nepořádek v tom klučičím pokoji? Mně to přišlo jako naprostý standard, ba naopak měl jen rozrachanou postel a nějaký obaly od sušenek nebo čeho, plnej koš. Nikde žádný smradlavý oblečení nebo fakt zakydáno.
Štěpánky domek mně osobně teda přišel hodně hezkej, jak zvenku tak uvnitř útulný, fakt pěkný. Takový rodinný teplo.
myslím spíš ten bordel pod postelí a v té jedné skříňce ty papíry co tam měl namuchlané, věci rozvěšené po pokoji, ale to by se dalo ještě omluvit je to chlap, ti si neumí dávat věci do skříně
šak říkám, že k té Štěpánce bych se klidně jela aj podívat na tu jejich zoo, předpokládám, že proto šli do televize, aby si nalákali lidi, aby k nim jezdili. V porovnání s těma jednoduchýma, tam měli teda hodně velký pořádek
.
Jo a ty kofoly mě taky zarazily, když to frajer nesl ![]()
@radusa píše: …a jak to tak po dobu toho odběru vydrží bez cigárka?
mě spíš zaráží, jak může někdo tak prohulený vůbec darovat plazmu
, to se před tím nevyplňuje nějaký dotazník a nemusí se splňovat nějaká kritéria, jako třeba nebýt alkoholik, nekouřit, nefetovat? Do dneška jsem to brala jako samozřejmost, že si lidi co darují nějak prověří
ale asi je jim to fuk ![]()
@CokeLady
No myslím,že když ten dr viděl ty její zuby,tak snad pochopil,že ta paní nebude to pravé ořechové ![]()
Já jí darovat byla,protože jsem i dárce krve a proklepi si mě tam,kompletní prohlídka,dotazník-věřím,že do něj lhala ![]()
Jinak když daruješ krev,tak je to jasné-prostě ti odeberou krev
No a plazma-to je vlastně jen jedna část krve a dělají se z ní třeba léky
@IvkaH …jak je to u plazmy ,nevím.Já dávala kdysi krev,dotazník se vyplňoval,ale tam se dá zalhat…asi.Před „velkým“ odběrem brali vždy krev na rychlé vyšetření…pak ty další testy si dělali asi potom. A kdo ví,kolikrát na tom paní byla,jestli to nebyla zase jen taková „vylepšovací“ lež
![]()
Oni ji rovnou separují tu plazmu.Takže ti tu přefiltrovanou krev vrátí zpátky.Já nevím,mě nevadí ani odběr plazmy,ani odběr krve,ale raději tu krev.
Za prvé je to kratší,oni z ní tu plazmu stejně můžou odebrat a měla jsem z toho lepší pocit.
Když se za něco platí,tak to není dobré.
Navíc,když se někde platí za plazmu,tak tím přijde odliv dárců krve a ta je potřebnější ![]()
Ale to jsem odbočila.
Jo a na plazmu se může asi jednou za 14 dní, a to ty žíly musí vypadat ![]()
@CokeLady píše:
No v podstatě to, že plazma je důležitou a nenahraditelnou složkou léků a léčiv, takže jí vykupují soukromá zařízení, kterým se to samozřejmě mnohonásobně vyplatí.Červený kříž však před tímto varuje a označuje to za neetické a také za to, že se při testech nezjistí všechny krví přenosné choroby a také že v dotaznících lze zalhat. Kvůli rychlým penězům vypláceným na ruku se na odběry hlásí hlavně pochybné existence (Míla
)
Také to způsobuje odliv dárců krve, která zachraňuje životy, protože lidi si jdou radši vydělat pár stovek týdně na plazmě.
Jinak před odběrem se musí hodně jíst a pít, je to asi docela náročné pro organismus, někdo tvrdí, že z dlouhodobého hlediska to s sebou může nést zdr. následky.
Ať tak či tak, plazma je pro prachy.
Jo aha takoví jedinci jak Míla darují plazmu, to nacpou do léků a lidi to pak zobou, no fuj ![]()
@CokeLady píše:
No v podstatě to, že plazma je důležitou a nenahraditelnou složkou léků a léčiv, takže jí vykupují soukromá zařízení, kterým se to samozřejmě mnohonásobně vyplatí.Červený kříž však před tímto varuje a označuje to za neetické a také za to, že se při testech nezjistí všechny krví přenosné choroby a také že v dotaznících lze zalhat. Kvůli rychlým penězům vypláceným na ruku se na odběry hlásí hlavně pochybné existence (Míla
)
Také to způsobuje odliv dárců krve, která zachraňuje životy, protože lidi si jdou radši vydělat pár stovek týdně na plazmě.
Jinak před odběrem se musí hodně jíst a pít, je to asi docela náročné pro organismus, někdo tvrdí, že z dlouhodobého hlediska to s sebou může nést zdr. následky.
Ať tak či tak, plazma je pro prachy.
Míla se nají cigára a zapije to kafem, to jde, ne?
tak z toho jí vypadaly zuby ![]()
tak ono i za krev si můžete nechat zaplatit,jen teda nevím kolik,já daruju zdarma. Jinak do těch dotazníků se dá zalhat, sice dělají kontrolní odběr z krve ale toho se taky nezjistí všechno
Proto nejčastěji do těch dotazníků lžou ti,co za to chtějí prachy… JInak cena plazmy je kolem 12tis za těch 300ml, jak jsem byla na praxi tak nám ji tam poslali pro jednoho pacienta,jsem na tu cenovku čuměla jak blázen ![]()
Příspěvek upraven 14.04.12 v 18:27
@CokeLady píše:
Manželka je silná, ona se hrozně rychle aklimuje![]()
no jo a dříč to je ![]()
@CokeLady píše:
"Moje Míla tam určitě dře jak kůň, to úplně vidím, ale já jí v tomhle fandím!!! "
![]()
My jsmes mužem chodili nap lazmu taky.
Před odběrem jé lékařská prohlídka,pak napíchnou, udělají rozbor z krve.
Jedou tři cykly, vezme se krev, odstředí s eplazma, krev se vrátí zpátky.
Otázka cca 45 minut ani ne.
Nevím jak jiná centra, u nás dávají za odběr 400. Chlap může každý týden, ženská jednou za 14 dnů.
@CokeLady píše:
musel fešák použít, jakoby cizí jazyk
když to říkal trhalo mi to uši ![]()
@IvkaH píše:…jsou chudí,tak šetří i na písmenkách
musel fešák použít, jakoby cizí jazyk![]()
když to říkal trhalo mi to uši