Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Traumatizujici zazitek mohl vyvolat panickou, uzkostnou poruchu. Bojovala jsem s necim podobnym… Doporucuju dobreho psychologa ci terapeuta. Zaklad je uvedomeni si, ze blbnes a nasledne se snazitovladnout pri kazde dalsi prilezitosti. Treba si nahlas sama sobe rict „Hele tohle je ale blbost, nad tim nebudu premyslet…“ Doporucuju s tim necozacit delat driv nez propadnes atakam uplne, pak uz se s tim bojuje hur, ale urcite to jde ![]()
Jste zaplavená úzkostí, kterou neumíte zvládat. Nejjednoduší, nejspolehlivější a nejefektivnjěší cesta, jak to změnit je vstoupit do psychoterapie.
Nebo alepsoň začněte touhle knihou - je srozumitelná a praktická. https://www.kosmas.cz/…ost-a-obavy/
Vypada to na panickou poruchu… mam neco podobneho. Tata zemrel na infarkt a ja pak zacala mit strach ze ho muzu mit taky kdykoliv a tim se to spustilo. Dnes jsem uz tak z 80% vylecena. Napis do soukrome zpravy jestli chces.
Ahoj všichni..chci se zeptat, zda má někdo podobné zkušenosti či ví o co by se mohlo jednat..cca 5 let z5 můj již bývalý přítel dostal svůj první epi záchvat a já byla z té situace v šoku..začla jsem si o té nemoci číst až mě z toho chytly obsesni myšlenky a od té doby se mi vtírají denně do hlavy, že by se mi to mohlo stát taky (i když vím, že to je kravina takhle přemýšlet a přivlastnovat si nemoci druhých)..ALE teď už mi začíná solidně hrabat..moje hlava si začíná vymýšlet spouštěče této nemoci, které ani neexistují a tuto nemoc nevyvolávají..např. je fakt že záchvat může vyvolat stroboskop na diskotéce a já už blbnu že to může vyvolat i lampička venku nebo cokoliv jiného i když se mi ani lidem okolo nikdy nestalo apod..bože jsem mladá, vždy jsem myslela, že jsem normální, nechci skončit jak blázen
..má někdo zkušenosti? Ví o co by se mohlo jednat? co by mohlo pomoct..