Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Monicko, v klidu ty prášky dober, i kdybys byla těhu tak to mimi neovlivní. A s testem fakt počkej až když ti nepřijde ms, vím že je to psycho čekat ale je to nejjistější. Já se přesně takto stresovala před týdnem ale čekala jsem až přijde ms a nakonec sem ani tak dlouho nemusela.přišla mi o 4 dny dřív a problém byl vyřešen ![]()
Dobrý chtěla,chtěla bych se zeptat na názor starších a zkušenějších,doufám,že mi poradíte.
Po 7 denní pauze antikoncepce jsem normálně v neděli(čili první,druhý,třetí i čtvrtý den)vzala HA Bellara,ale čtvrtek pátek jsem zapomlěa,přičemz jsem měla pohlavní styk vpatek večer,v soobtu ráno jsem si vzala hned 2 zapomenuté prášky.Je vysoká možnost otěhotnění?
Předem děkuji,za odpověd.
No jo..možnost tam je. Já bych se teď být tebou chránila i jinak. Hele já jsem zapomněla za celý měsíc asi 6 pilulek a nic. (Nejsem nespolehllivá, ale byla jsem ve stresu a pak sjem odjela a zpomněla je vzít sebou).
Už když se zapomenou 3 po sobě tak je to moc a riziko je poměrně vysoké…někdo otěhotní, i když bere každý den a někdo ne..i když vysadí. Takže to je individuální.
MonikaMoncica
Jak jsi dopadla?
Příspěvek upraven 07.01.13 v 22:26
Dobrý den, potřebovala bych radu. Prášky si začínám brát vždy v pondělí. Ale ve středu, hned v prvním týdnu, jsem si ho zapomněla vzít, vzala sem si ho po 13ti hodinách, takže taktak. Jenže v sobotu, stále v prvním týdnu, jsem ho opět zapomněla a vzala si současně s přáškem dalším. Bojím se, že budu těhotná. Co si o tom myslíte?? Díky
V tomto případě opravdu hrozí, že prášky nefungují tak jak mají a můžeš otěhotnět. Hlavně ten prášek v tu středu je problém no a v tu sobotu pak taky.
Dobrý den chtěla bych se zeptat jaká je pravděpodobnost, že otěhotním. Já hloupá jsem si zapomněla vzít 2× po sobě prášek.(beru antikoncepci meintalon) Menstruace mi skončila v neděli. V pondělí a v úterý jsem si pilulky vzala. V úterý jsem měla sex a přítel ejakuloval do pochvy. Ve středu a ve čtvrtek už jsem sex neměla a zapomněla jsem si vzít pilulky. Mám si vzít dnes tedy 3 pilulky zároven? Vyčetla jsem v letáku, že pokud si zapomenu vzít pilulku tak si ji mám vzít současně s tou co mám brát v den kdy jsem to zjistila což by znamenalo 3 piluky v jeden den. V letáku píší, že jakmile si vezmete pilulku, pilulka začne účinkovat. Tak se uklidnuji tím, že jestli že jsem si vzala pilulku pár hodin před stykem měla bych být chráněná, ale jestli jsem si to neposrala tím, že jsem si ve středu žádnou nevzala. A ani ve čtvrtek…mám strach je mi 18 za pár měsíců mám maturovat. Přítelovi je 22 má sice práci, ale neměli bychom kde bydlet, nemůžu být těhotná. Jak dlouho trvá než bych mohla jít na potrat a kolik to tak stojí? Doprčic doufala jsem, že se mi to nikdy nestane jsem vzorná na tyhle věci většinou. Předem děkuji za odpověd
Zapomenutí prášků v první týdnu je poměrně rizikové, co se do ochrany před otěhotněnním týče a čím více prášků zapomeneš tím je to horší…jde o to, že jsi před pár dny měla pauzu, ta hladinka hormonů klesne a může dojít k uvolnění vajíčka. Tak nějak se chraň do konce cyklu kondomem a čekej, sama si myslím, že v dnešní době je i poměrně těžké otěhotnět ale člověk nikdy neví.
Ja jsem zapominala i 3 dny brat prasek.ale k stesti neotehotnela. naopak po vynechani HA jsem nemohla otehotnet 8 mes
jinak vem 3 prasky, jak pises.
kdyz nebrala 4 dny tak sledovala menstruace, a nezalezi jestli pred nekolika dnu jsem mela MS
Zdravim! Chtela jsem se zeptat, jak rizikove je zapomenuti dvou prasku v druhem tydnu? Posledni jsem vzala v utery, ale na stredu a ctvrtek jsem jaksi zapomela. Pise se tady, ze se maji vzit 3 prasky najednou, ale to se mi nejak nezda. Zatim sem si vzala ten „stredecni“ mam tedy vecer vzit jeste pilulku za ctvrtek a normalne dnes za patek?
Zdravím. Beru Lindynette 20, první tabletku beru vždy ve středu. Ten den jsem měla nechráněný styk a přítel ejakuloval do mě. Ve čtvrtek a v sobotu jsem si zapoměla vzít pilulku. To vše tedy v prvním týdnu užívání, navíc jsem zjistila, že mi doktorka předepsala na žaludek prášky, v jejichž příbalovém letáku píšou že snižují účinnost léků proti početí. Antikoncepci beru teprve 4. měsíc. Myslíte, že je riziko otěhotnění hodně vysoké? S pozdravem Andrea
Ahoj, chci se zeptat zapomněla jsem si vzít pilulku v 2.tydnu užívání tak jsem si vzala nasledující den 2. Ve třetím týdnu jsem zase zapomněla a nasledující den si vzala dvě. Mám dobrat celé bistro, av pauze pokracovat v braní prášku z nového bistra nebo mám zkončit a mít 7 denní pauzu? Děkuji za odpovědi
Dober, udělej pauzu a normálně pokračuj. Akorát se radši chvíli chraň ještě kondomem. V návodu to nemáš napsaný? možná se objeví špinění, to je v poho
ty brdo…:-) no tak to si mě uklidnila..!!!:-(.ale tak já je beru dál..tak uvidíme:-) Tak jestli vám to nedělá problém mít mimi, tak proč ne, ale mě se to fakt ještě nehodí..:-) bylo by moc brzo..