Výpověď v práci, dát či nedat?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Beatka18 píše: Více
V tom případě bych dala výpověď, ve zdravotnictví práci najdeš a mnohde si nadiktuješ směny. Navíc je manžel v noci doma, takže můžeš brát noční.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 já vím, že není placená. Ale já tu přestávku nečerpám. Pracuji. Nám se po 5 hodinách započte automaticky. A tudíž já přijdu vždy o 30 minut, které nemám zaplacené. A nikoho to ve vedení nezajímá.
Příspěvek upraven 02.05.24 v 17:33
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Z přístupu zaměstnavatele (soudě i podle tvých dalších příspěvků) bych teda byla značně votrávená. Děláš přesčas, který se vlastně nepočítá jako přesčas, započítají ti do toho pauzu, kterou nemáš, teď nově po tobě navíc chtějí dřívější příchody… A tví nadřízení to berou jako normál a nic s tím dělat nehodlají = žádná perspektiva zlepšení.
Tady se asi marně hledá pozitivum - leda že z toho máš nějaké zajímavé odměny.
Co by se stalo, kdyby ti skončila pracovní doba a ty by ses neohlížela napravo nalevo a prostě na minutu přesně odešla?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Samozrejme, ze nebudou navysovat pocet lidi. Proc by to delali, kdyz jim to ti troubove, co tam jsou ted, odkrouti v mene lidech?
Dokud budete zamestnavateli ustupovat, bude toho zneuzivat. Na castecny uvazet ti nemuze naridit prescas, nemas tedy jediny duvod zustavat tam dele, pokud nechces.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kyslík no dávají nám odměny na vánoce 1000 Kč, a teď dostane nějakou odměnu 2500 Kč 😅. Ale to je celé. Žádná finanční motivace.
Já se na to manažerky ptala, co by se stalo, kdybych odešla v tolik, v kolik mám psaný odchod. A ona mi řekla, že nic, že odejít můžu, ale že ona by se tam z toho posr..a
Já bych to i udělala, ale nechci tam druhou kolegyni nechat samotnou.
Příspěvek upraven 02.05.24 v 17:41
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@HappyPotato no zůstávat tam nechci, ale pak by to odnesla druhá kolegyně. Ale to je asi můj problém, že jsem v tomhle dobrák a nenechám ji v tom.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A druhou kolegyni tam drzi co? Ma uplne stejnou moznost jako ty. Zustat, nebo odejit. Nikdo jiny neni zodpovedny za jeji zivot a uz vubec ne kolegove v praci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Najdi si něco na hpp, bez víkendů, s normální pracovní dobou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@HappyPotato ji tam drží základní vzdělání. Ale už jsem ji říkala, že vyhodit nás za to fakt nemůžou, když odejdeme v čas, kdy nám služba končí.
Ale to je jedno. Mě se tu jen potvrdilo to, že výpověď podám. Člověk potřebuje slyšet i názor jiných. Ja už to viděla zkresleně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsi stejná jak já. Já tedy po sedmi letech v firmě procitla a zkrátka už se sekla. Zaměstnavatel je rok od roku takový, že zjistil, že za brigádníky neodvádí žádné odvody, takže jsme pokrytý hlavně tak a také to tak vypadá. Neustále se někdo musí zaučovat, práce to není jednoduchá. Nechci být konkrétní. Vedení si zvyklo, že zastanu hodně práce a také to tak vypadalo. Sekla jsem se, jakmile jsem zjistila, že každý kouká jen na sebe. Včetně kolegyň. Takže jakmile si zkrátím úvazek bude muset za mě také manager dodělat práci. Už je mi to ale jedno. Naučila jsem se zkrátka zkušenostmi. Žít prací můžu, jakmile to bude můj podnik. Takto už to odnáším psychicky a fyzicky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vejilka koukám, že to je stejná situace s těmi brigádníky jak u nás.
A ještě je pak ve finále pochválí, že do té práce vůbec přišli. A úplně jsi vystihla s tím zaučením. Také neustále někoho zaučuji, ale v podstatě zbytečně. Půlka to brzy vzdá, druhá chodí občas, někteří nepřijdou vůbec. U nás to není práce těžká na pochopení (ikdyž i někteří byli nechápavý). U nás je to hlavně o rychlosti a dostupnosti. Často zvedáme těžká břemena, abychom se dostali ke zboží, které potřebujeme. Vozime vozíky, které když jsou naložené mohou i kolem 100 kg. Jsi dobrá, že si se sekla👍
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mozna jsem exot, ale ja v praci spokojena jsem. Kdyby tomu tak nebylo, tak tam nepracuji. Preci jen v praci travim 1/3 dne, tak v ramci dusevniho zdravi to preci musi bavit, ne? Stejne jako dalsi 2/3, tedy osobni zivot a spanek. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych ji ještě nepodávala, pokud se ti tam jinak líbí… prostě bych šéfové řekla, že má na výběr, buď odejdu, nebo budu odcházet včas. Ať si sama řekne, co je pro ni lepší. A dodržela bych to.
Odejít můžeš kdykoliv. A i tvoje kolegyně může udělat totéž, jako ty. Ty za ni nejsi zodpovědná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit