Výpověď v práci, dát či nedat?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Díky za reakci. Já hlavně téměř neznám, co jsou dva dny volna v kuse. Většinou to je ten jediný volný víkend. Jinak to máme vždy po jednom dni. A to někdy máme i 6 služeb za sebou. Ono se to nezdá, ikdyž je to krátký úvazek, ale i to je záhul, když je mezitím jen den volna.
Pracuji v jednom velkém supermarketu. A spoustu lidí se diví, jak to tam funguje.
Např. Jezdím se synem na rovnátka 110 km. Měla bych mít nárok na propustku. Tu mi nedají a raději prohodí službu. Dobrý, já bych to třeba i brala, ale v jeden jediný den volna se já trmácím se synem k lékaři, kdy se vrátíme až večer, tak co to je pak za volno
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Limi123 jako líbilo se mi tam, když jsme pro tu práci měli podmínky. Když nás bylo víc, měli jsme jeden až dva pracovní víkendy. To mi nevadilo. Tři mi už fakt vadí.
Není to jen o těch směnách a hodinách navíc. Nechci blíže specifikovat, kvůli pozici.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Beatka18 píše: VíceŘekla bych šéfové, za jakých podmínek jsem ochotná zůstat. Např. 1 pracovních víkend, žádné přesčasy. I tak může být manažerka ráda, že tam má někoho spolehlivého. Jinak bych šla pryč… Tím, že se zkusíš napřed domluvit, nemůžeš nic ztratit. Odejít můžeš kdykoliv.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Limi123 to je pravda. Mě tohle ani vlastně nenapadlo. Už jen z toho důvodu, že např. nevychazeli vstříc v tom, když někdo potřeboval dělat od 7, kvůli vodění dětí do školky/školy a vstříc nevyšli. Že by to tak chtěl každý. A rozloučili se s nimi. Že prý každý je nahraditelný.
Já měla výhodu v tom, že buď chodí děti spolu, nebo když může manžel. Pracuji od 5:30.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Beatka18 píše: Více
To mi nejdříve řekl jeden vedoucí taky. Tak jsem naběhla za ředitelem a vyšel mi vstříc. Ale já byla rozhodnutá s odchodem a i nadále jsem, pokud nebude po mém
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ztratit nemůžeš nic, když už jsi rozhodnutá, že bys stejně odešla. Navíc tehdy chtěli snižovat stavy, tak třeba byli rádi, že to mají bez prace. Teď už třeba nechtějí, když se nestíhá a bez tebe by to bylo ještě horší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je uplne naprd, utikala bych odtamtud tryskem.
Ja mam defacto vikendy volne vsechny, a je to parada. Ty 3 hodky jednou za 14 dnu vzdy utecou a huraaa jdu uzivat vikend..
V tve praci bych nevydrzela ani mesic ![]()
- Citovat
- Upravit
@Monchichik píše: Více
Já bych také z takové práce odešla. Vůbec nemají snahu něco řešit, takže to tam takhle bude pořád. Za ten stres ti to nestojí. Určitě najdeš něco klidnějšího.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jen dávám info, že jsem tedy zkusila zajít za manažerkou, řekla jsem jí, že chci dát výpověď, řekla jsem proč. A že bych byla ochotná(a že bych zůstala ráda) za určitých podmínek. Navrhla jsem odchod z práce přesně dle pracovního plánu, který bych chtěla aby se dodržoval a 1-2 pracovní víkendy. Že tři jsou pro mě nepřijatelné. A jak to dopadlo? Vstříc mi nevyjdou, ze by to tak pak chtěl každý, diktovali by si podmínky atd. No a když slyšela kolegyně, že končím, skončila taky😂. Asi také potřebovala nějaký impuls. Takže výpovědní lhůtu mám červen, červenec. Můžu říct, že se mi na jednu stranu obrovsky ulevilo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Beatka18 jsi dobrá, většina lidí má strach tyhle věci rozseknout. Věřím, že najdeš něco lepšího ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Temnástranasíly děkuji. Svým způsobem jsem na sebe hrdá😅, že jsem to dokázala rozseknout. Pořád jsem to oddalovala a čekala, že se něco zlepší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Beatka18 Jako, že by chtěl každý, aby se dodržovala smlouva, jo? To jsou vtipní. A ty jsi dobrá, že si dala výpověď. A kolegyně s tebou. Dobře jim tak. Práci určitě najdeš, toho se neboj. A v zákoníku práce je, že máš myslím dva dny na hledání zaměstnání.
A nezapomeň si vybrat dovolenou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Beatka18
Jseš skvělá, žes to takhle rozsekla
Teď se jim tam můžou střídat ti bezva spolehliví brigádníci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Monchichik jen bych zmínila, že ukončení zaměstnání je jediný případ, kdy lze dovolená vybrat i tak, že se nechá proplatit. Tuto cestu zaručuje zákoník prace a lze to samozřejmě nechat překontrolovat. Takže ať si zvolí a pak na tom trvá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vubec bych nevahala a vypoved dala. Tohle bych fakt netrpela..
Ja delam 30 hod.,3×tydne odpoledni 12- 18 plus ctcvrthodinka pocitani kasy a uklid, a 2× tydne ranni 9-15.30,a jednou za 14 dni sobota 9-12. Casove bych nemenila, a tak jako ty bych delat nemohla..a jeste k tomu ta nejistota skrz toho, jestli zvladnes odejit vcas, nebo jestli prijdou brigadnici…