Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Maky.p píše:
@Jasněnkaa - dali mi tabletky Xyzalu@Elilen - nebyla, viz výše
Já jsem diskusi nečetla. ![]()
Kamarádce se udělá i po pěti minutách na sluníčku, pokud není namazaná padesátkou. Stačí opravu chvilka. On se ti jeden rok může objevit a další rok ho už nemít.
@Maky.p
Ahoj, toto presne sa mi robí na rukách a na nohách už asi od mája, vždy sa to objaví na inej časti tela hneď potom ako to niekde zmizne. Stačí mi vyliezť z domu nenatretá na 5 minút von a mám to. Mám to zo slnka plus niečo v strave, ale neviem čo. Vyskúšala som mastičky beloderm a belogent, triamcinolon tinktúra na pluzgiere, desloratadin na alergiu proti svrbeniu, xyzal, fenistil, zo zúfalstva mi po 3 týždňoch kožná napísala rybiu masť na vysušenie, lebo nič nezaberalo a stále sa to rozliezalo. Nepomohlo nič z uvedeného a to vôbec, ani trošku sa to nelepšilo. Pomohol až Konopný krém na ekzém od Cutis help, mažem a mizne to do dvoch dní. Ovšem vždy sa to vyhodí niekde inde, ale už som si zvykla. A teda stále sa natieram faktorom 50, keď idem von, to pomáha.
@Elilen @stankaSR - já se celkově slunku vyhýbám, jsem ředitelka vápenky, takže mi stačí chvíla a jsem jak rak. Teď ale s malým chodíme ven jen ráno nebo večer, přes to nejhorší jsme doma..
Navíc, začalo mi to na prsou, kolem bradavek a prsa jsem měla v podprsence, takže na ně slunko nesvítilo.. Jen mi to teď vyskákalo na nohách ![]()
Příspěvek upraven 24.07.14 v 07:56
@Maky.p hele tak vzhledem k tomu sestinedeli bych to nehrotila. Jako zni to blbe, kdyz to takhle napisu, ale on je clovek v tom obdobi opravdu hodne citlivy. Ja mivam vyrazky take, svedive, ale tolik po celem tele. Je to zmenami, zvysenym pocenim a predevsim vyvolane hormonalne. Zkus to prezit bez silnejsich leku, prejde to samo.
Akutne na ulevu snad jen chladnejsi sprcha a promazat nejakym promazavadlem na exem? Ja si myslim, ze mivam to same (mam tri deti), myvam to na hrudniku, prsou, bocich i nohou, ale ne az takove mapy. Kdyz to neni podrazdene, neni to skoro videt, jak to zacnes drapat, tak to zcervena a vyleze jako koprivka. Je to stejne?
@Maky.p
Mne sa to úplne prvý krát urobilo, keď bolo teplo a mala som úzke rifle, vyhádzali sa mi cele stehná a to som ich mala skryté. Je to druh pityriasis alba, kožnej plesne, normálne žije na koži, ale z nejakého dôvodu sa rozmnoží a spôsobuje tento druh ekzému. Stačí spotenie, oslnenie kože, nie spálenie, stačí že ti nesadne nejaká zložka stravy, oslabený imunitný systém… čokoľvek. Len som ti chcela poradiť ten krém z konope, ja by som naňho spievala ódy celý deň. Mne pomáha len toto, a to už som si odškriabala svoje ![]()
Co třeba jiný prací prostředek a nebo aviváž? Když jsi na sluníčku nebyla a objevilo se to pod oblečením?
@stankaSR - píšu si a poptám se v lékárně ![]()
@teredes - když to je v klidu, tak jsou to takové maličké červené pupínky, vidět to jde, ale není to nejhorší. Jakmile si to rozškrabu třeba v noci ze spaní, tak mi to zčervená a slije se to do takové mapy
Navíc dneska se mi to objevilo už i ze zadní strany rukou - na jedné paži ![]()
@Aknyt - psala jsem už, všechno mám stejné - gel i aviváž, aviváž stejně teď nijak nepoužívám, když přihodím i nějakou prckovu věc..
@stankaSR - rifle nenosím teď. Za prvý se do nich ještě nevlezu a za druhý je na ně moc vedro..
@Maky.p Hmm, tak to se asi jedině objednat u kožního. Jsem fakt zvědavá, co to může být.
@Elilen - tomu jsem se právě chtěla vyhnout, ale asi nebude zbytí..
Fakt se mi nechce tahat malýho v těchle vedrech po doktorech a čekat v těch propocených čekárnách, kde se nedá dýchat..
Navíc se mi zdá, jestli mi z toho náhodou nemizí mlíko ![]()
Příspěvek upraven 24.07.14 v 07:57
Něco podobnýho jsem měla v létě a pomohlo mi si naložit tělo do studdený vody (já to měla trochu horší) taky se to ze začátku jevilo jako slabá alergie ale jednou jsem se v noci vzbudila a těch fleků byly najednou boule a totálně všude krom obličeje takže jsem se nalupala analerginem+ta chladná voda a nenosila oblečení..jediny co mě napadlo že jsem jeden den hodně uklízela bylo léto hodně prachu a ještě savo do toho. Jinak mě taky nic jinýho netrklo..já se osypu pokaždý z nějaký nový blbosti takže kolikrát taky nevim ![]()
Na mlíko pij čaj pro kojící maminky. mě moc pomohl udržet tvorbu mléka, když jsem byla nemocná a silně se mi snížila tvorba. K sehnání jak v lékárně, tak v některých supermarketech v oddělení bylinných čajů. S vyrážkou neporadim. Může to být cokoli.
http://www.novinky.cz/…-lekari.html
níž píšou o vyrážce z přehřátí
@Judynka - je fakt, že studená voda mi na to dělá dobře, jakmile se sprchnu teplejší, tak to svědí jak sviň ![]()
@trpaslinka - čaj piju, už jsem dneska nasadila i pár kuliček homeopatik, který mám doma pro strýčka náhodu..
@Alka - že by? To vypadá asi že jo
Jak jsem psala Judynce, studená voda mi na to dělá dobře a je fakt, že jednu noc jsem to z nouze posypala Avirilem zásypem pro prcka a usla jsem ![]()
Takže zkusím chladit studenou vodou a pak posypat zásypem ![]()
Snad to už konečně zabere ![]()
Příspěvek upraven 24.07.14 v 07:57