Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Phe23 píše:
@Shellyss A zkoušeli jste vysadit alergeny? Nám hodně pomohl tenhle seriál o atopickém ekzému Jinak ano, říká se, že znečištění střev se projeví na kůží. Tak pomáhá očistit tělo a posílit imunitu.
Alergením potravinám se prozatím vyhýbáme a zkoušeli jsme i nasadit na pár měsíců UM pro alergii na BKM a vůbec žádné zlepšení a po návratu na normální UM, žádná změna k horšímu ani u jiných potravin nenastala žádná změna. A v rodině taky žádné potravinové alergie nemáme. Na tu očistu těla právě chci zkusit tu Aloe Veru a na imunitu to Colostrum, tak uvidíme. Já si spíš myslím, že to vše začalo po prvním očkování. To očkování tělíčko miminka znečistí docela dost a každý mimčo na to reaguje jinak.
@Litra píše:
Mě nejvíc s.re, že mi už dva doktoři řekli, že to nemám řešit a ať to nehrotím. Z toho by mě kleplo
To máme stejnou zkušenost, oni to doktoři moc řešit nechtějí, hlavně u takhle malých dětí. Jak už jsem napsala, tak mě oba doktoři taky řekli ať to neřešim, že to časem zmizí. Co si člověk nevyhledá sám, to nemá
![]()
@Litra Hrozní doktoři. A to dělali stěry, že jsi jsou tak jistí, že je to bakteriálního původu? Malý může klidně reagovat na bílkovinu kravského mléka. Možná bych zkusila nějaké jiné UM. Buď Nutrilon Allergy care nebo Neocate. Aspoň zkusit, na chvíli, jestli se to třeba nezlepší. Ale zkonzultovala bych to s doktorkou.
Jinak kdyby to bylo bakteriálního původu, tak by měly zabírat ty předepsané mastičky. Nebo bych zkusila i-care ichtyamol. Psala jsi, že to má teplé, tu vyrážku?
Jinak třeba ještě koupele z ovesných vloček dělají dobře.
@Shellyss Tak nám se to taky „trošku“ rozjelo po očkování a úplně nejvíc při růstu zubů (nebo po druhém očkování, ale s delší prodlevou). Tam je těžko dopátrat příčinu.
Nutrilon Alergy care jsme dávali taky a pokud máte solidní pediatričku tak ho napíše na recept a potom nestojí tolik.
Stěry nedělala, jenom něco takového řekla. Má to teplé. Doktorka právě říkala, že nemám používat nic jako vazelínu, že to pak uzavře a bude to mokvat ještě víc, což se také stalo. Zabírají jenom ty kortikoidy, ale po vysazení se to okamžitě zhorší.
@Phe23 píše:
@Shellyss Tak nám se to taky „trošku“ rozjelo po očkování a úplně nejvíc při růstu zubů (nebo po druhém očkování, ale s delší prodlevou). Tam je těžko dopátrat příčinu.
Tak to já zase musím říct, že teď i při růstu zoubků díky tý konopný masti to udržujeme celkem v klidu, ale nemůžu ho s tím mazat pořád
. Vždy mažeme dva tři dny a pak pauzu. Ale po tom prvním očkování to měl docela brutální a hlavně po celém obličeji
@Litra
Kortikoidy jsou sice taková záchranná brzda, ale bohužel neléčí a většinou se to po nich časem objeví ještě v horším stavu. Oni pouze udělají kůži hezčí, ale problém přetrvává dál. Taky jsem malýho mazala kortikoidama a už bych po nich v životě nesáhla. Hlavně ztenčují kůži a ničí ochranou kožní bariéru, tak s nima hlavně optarně a dodržovat pauzy.
Tak malej má ty tvářičky čím dál tím horší a už si je začal i drbat. Fakt se bojim, aby to nebyl ten atopický ekzém ![]()
Tak malej má ty tvářičky čím dál tím horší a už si je začal i drbat. Fakt se bojim, aby to nebyl ten atopický ekzém ![]()
@Litra
Zkus mu dát na noc bavlněné rukavičky nebo ponožky na ručičky aby si to nedrbal. Tím škrábáním se to dost zhoršuje a hlavně pořád mazat, aby to neměl suché, zkus v lékárně koupit Calciovou mast, ale jak už jsem psala, nejdřív si musí vyčistit tělíčko zevnitř, mastičkama se to nevyléčí. Dobrý je sypaný Ibiškový čaj, zkus mu udělat trochu slabší, je výborný na pročištění organismu a vyplaví všechen bordel z tělíčka.