Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jj, je to určitě ono…nám se to dost rozlezlo a nechtělo to zmizet. Tak nám na kožním poradila ráno a večer vyčistit kapičkama Optalmoseptonex a na noc jí to stejnou mastičkou natřít. Po pár dnech to zmizelo ![]()
@neonqa bobínek malý. Neboj ztratí se to. Moje děti to taky měly. Ten excipial nám vůbec nepomohl, spíš zhoršil. Zkus bepanthen, nám zabral, s tím určitě nic nezkazíš, aspon do toho pátku a pak už ti něco napíše doktorka. Bude to chvilku trvat než to zmizí úplně. U nás to byly asi 3-4 tydny než jsem měla zase hlaďoučké miminko ![]()
Tak děkuju holky za rady a ja si myslela jak ji to pěkně promažu a ono se ji to tim sadlem akorat zhoršilo ![]()
Ahoj ja stim byla minuly tyden u Dr. Rekl jen potirat odvarem z hermanku ( docela se to vysusilo ) ja to i 2× potrela vodou a vni rozpusteny zrnko hypermanganu ( jen slaby roztok ), hodne i pomohl cerstvy vzduch ( to to bylo vzdy o neco lepsi ) dnes uz zarudnuti temer pryc ale zatim zistala takova krupicka. Jo a jeste sem si koupila od biodermy krem se zinkem ten pouzivam tak 2× tydne.
Ahoj,
mám 5.týdenní holčičku, a asi ve 2. týdnu se nám taky objevila vyrážka na obličeji. Nejdříve na tvářičkách, pak na čelíčku ekzém. Na ekzém nám pomohl sudokrém, ale vyrážky zůstaly. Dokonce se jí to rozlezlo na krček a ramínka.
Taky jsem z toho zoufalá
Mazala jsem i infadolanem, ale vůbec se to nelepšilo.
Dneska nám doktorka předepsala nějakou mastičku, kterou namíchají v lékarně, tak uvidíme jestli se to zlepší. Doufám, že to brzy zmizí
Ahoj, malý to má taky, první se to objevilo na tvářičkách, pak na čele a ted mu to slezlo na ramínka
Vždycky to máznu sudokrémem a za pár dní to zmizí, jen doufám že se mu to nebude pořád přemisťovat
Jsou mu 4 týdny.
Ahoj, tak už týden mažeme tou mastičkou, a fakt je to o mnohem lepší, už to nemá tak hrozné jako na začátku. Do toho malou ještě koupu v řepíkové koupeli, prý to pomáhá, tak uvidíme. Akorát se malé začínají dělat šupinky v hlavičce
tak snad i na to to pomůže.
Vypada to jako novorozenecke akne… ale co na to, neporadim. ![]()