Nutriční poradna (3-18 let)
Michaela Boukalová Tomešová DiS.
@Apaji No ona ta sorbová vlastně zabraňuje množení plísní, trošku se bojím, že některé druhy by nemusely být na první pohled třeba hned vidět. Jinak já dávám té sorbové velice málo na to množství šťávy.
@eva valoi píše:
@Apaji No ona ta sorbová vlastně zabraňuje množení plísní, trošku se bojím, že některé druhy by nemusely být na první pohled třeba hned vidět. Jinak já dávám té sorbové velice málo na to množství šťávy.
A kolik dáváš řekněme na litr? Že bych to příští rok třeba taky prubla.
@eva valoi Podle mě by měla být i ta kyselina sorbová v malém množství v podstatě neškodná. ![]()
Děvčata, můžeta hodit recept na tu šťávu? Mám jahod, že nevím ci s nima. Děkuji.
@Cuarentena píše:
Kozičky jsou po moravsku bezinky.
Kde na moravě, prosím tě? ![]()
@petrusij Všude
Cuarentena má v profilu Brno, já Prostějov a obě to tak známe ![]()
V Šumperku to tak néni??? ![]()
@snecek19 píše:
@petrusij VšudeCuarentena má v profilu Brno, já Prostějov a obě to tak známe
V Šumperku to tak néni???
Nevím, jestli všude, u nás se tak říká bezovým květům. ![]()
U velmezu taky nezname kozičky ale jen bez
holky ja mam s konzervantama problem protoze z kys. citronove (a ze vsech citrusu) se mi malej osype. zkousim tresnovou stavu a nevim kolik (a jestli vubec) dat kys. sorbove…zvlast kdyz nedavam kys. citronovou aby to mohl malej a nezkazilo se mi to
@krtetek
Já jsem na to koupila od Dr. Oetkera-Pomůcka ke konzervování, což je vlastně sorbovka a je tam napsané, že obsah sáčku vyjde na 5 litrů, tak podle toho kolik té šťávy děláš.