Nutriční poradna (3-18 let)
Michaela Boukalová Tomešová DiS.
Holky, potřebuju radu…malé byl zjištěn atopák, zřejmě je alergická na kakao, čokoládu atd. Dokud nebudou hotové výsledky z alergologie, tak máme zakázáno vše čokoládového…jenže tay je kámen úrazu-malá každý večer před spaním je zvyklá pít mléko s kakaem, klasické kravské-sušené mlíko mi už pár měsíců nechce (jsou jí dva roky).Jakmile jí ho nedám, tak řev, že ho musí mít a navíc nemám srdce jí ho nedat, pač mi hrzně mizerně jí, je drobounká a tak jsem ráda za každésousto, co do sebe dostane..
dočetla jsem se, že jako náhražka za kakao je svatojánský chléb, jenže tam psali, že je spíše do buchet, pudingů atd. Nedočetla jsem se dost jasně, zda se dá dát i do mléka a bude chutnat alespon trochu podobně. Nemáte někdo zkušenost, prosím?
nic jinýho si prostě nevezme, zkoušela jsem umělé mléko znovu, mléko s kaší od Nestlé, zkoušela jsem samotné mléko a stejně nic
díky moc za odpovědi
Našla jsem tohle, je to i do nápojů ![]()
http://www.bioobchod.cz/…bio/d-74215/
@Zuzkka
Dítě si vyřve jen to co rodič povolí. Pokud jí kakao škodí, tak nedávej, den dva se bude vztekat, potom zapomene. Je to o Tvé výdrži.
Zkusila bych, když se to může dávat miminům (v Nutritonu), tak by to mělo být dobrý i pro batole. Ještě mě napadlo, jestli jste zkoušeli do mlíka banán, jahody, maliny, borůvky… udělat z toho mléčný koktejl. Mám doma kyselinu, ale tohle má moc rád.
Nebo co zkusit od Nestlé cereální nápoj pro děti, je od roka a dělají ho i vanilkový.
Ochucené UM jste asi zkoušeli, co? ![]()
@BellinkaX zakladatelka píše, že jí malá špatně jí, tak to bych i chápala, že chce do ní cokoliv dostat…
@BellinkaX
jasně, ale když je na to denně zvyklá, tak je podle mě skoro kruté ji to najednou odepřít! Zakladatelku chápu, že chce najít nějakou alternativu. Čím ji jako tvůj příspěvek asi pomohl? Nicméně taky nepomůžu ![]()
@Zuzkka Ahoj,mládě (27měsíců) to má taky, nesmí nic „hnědého“,karob jak píše laducha je náhražka kakaa ale je to ukrutně hořký, zkoušela jsem to dát na koláč místo čokolády na vaření aby to mohla i mladá ale nešlo to dosladit a ve výsledku nebyl moc dobrý takže nic moc.on ten pytlíček nebyl moc drahý(kupovala jsem to v Praze v Dianě, svět oříšků)tak bych to být tebou koupila a zkusila. Já tam kupovala karob v prášku(ten jí dám občas na krupičnou kaši a vcelku se to dá)pak jsem brala takové jakoby placičky(to jsem zkoušela jako náhražku na ten koláč-nejelo to ani nám ani jí)a pak jsem brala goji v karobu a to bylo dobré.
co ještě Vaše nesmí??jen tu čokoládu??
![]()
Ahoj
ano použít se to dá, ale chuť je ZCELA odlišná, upřímně, moc bych se divila, kdyby jí to chutnalo
já mám karob ráda, ale děti ani omylem
Moc díky, v pondělí oběhnu zdravé výživy a pozeptám se
Ten nápoj bude super, snad ![]()
Jináč narážky typu, že si za to můžu sama jsem čekala, takže mě to nerozhodí
samozřejmě pokud by se prokázalo, že opravdu má alergii na kakao, tak jí ho dávat nebudu, nechci jí ublížit, ale opravdu, kdo nezažije-nepochopí ![]()
Zatím jen to kakao, nemáme hotové výsledky z alerglogie, zatím nám ho zakázali na kožním ![]()
Tak uvidíme, vyzkoušíme..
@Zuzkka máš pravdu, kdo nezažije nepochopí…nám trvalo půl roku než jsme přišli na to že jí vadí kakao a hnědé čkolády(bílá nevadí
) já třeba od tchýně poslouchala proč jí nechci pustit k morčeti a podobně, nechápala že hledám na co je alergická a nehodlám v té době zkoušet jestli není alergická i na morče. Věta typu „tak jí nech ať si ho pohladí aspoń poznáš jestli jí vadí“ mě vytáčela do běla. Držím palce ať brzy víte co jí vadí a najdete náhradní rešení. ![]()