Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
My byli ve 3 letech
Dělali i kožní testy na alergie, to se pak půl hodiny čeká na případné reakce
No a pak se měří kapacita plic, fouká do takové trubičky, ta je napojena na PC a on jako by sfoukává balónky
Má při tom klip na nose
@Petra Z píše:
My byli ve 3 letech
Dělali i kožní testy na alergie, to se pak půl hodiny čeká na případné reakce
No a pak se měří kapacita plic, fouká do takové trubičky, ta je napojena na PC a on jako by sfoukává balónky
Má při tom klip na nose
Aha, takže je to podobně jako u dospělých. A spolupracovalo dítě při tom foukání? Děkuji
No jo, co si pamatuju, jen mu to moc nešlo ![]()
Neuměl si to ještě pořádně vzít mezi zuby
Ale tak s tím se u malého dítěte asi počítá
@Petra Z píše:
No jo, co si pamatuju, jen mu to moc nešlo
Neuměl si to ještě pořádně vzít mezi zuby
Ale tak s tím se u malého dítěte asi počítá
A má pak takový test nějaké vypovídající výsledky? Syn právě půl roku každý večer má dávivý kašel, jako sipe, nebo jak se to říká a při větší aktivitě také občas kašle. Tohle se děje když jsme doma ve městě. Teď jsme byli 14 dní na horách a tam to neměl. Ten kožní test mu dělali ve 2 letech a nic zásadního se nenašlo. Jeho tatínek je astmatik a alergik já ne. ![]()
No oni tím nějak zjišťují kapacitu plic při prudkém výdechu
Ale klukovi už je 12,moc si to nepamatuju, jak to tenkrát bylo
Ale dostal diagnózu astma bronchiale a stále jezdíme co půl rok na kontroly
A má teda dejchak
I když už z těch laringitid a bronchitid vyrostl
@Petra Z píše:
No horský vzduch je zázraků
Nám pomáhalo i moře
U moře jsme ještě nebyli. Ale na jaře jsem zaplatila 14 denní pobyt v lázních a to mu teda pomohlo hodně. Jenže tohle taky nemůžu platit do nekonečna. Teď to šlo díky těm státním podporám. Jinak nevím co budeme dělat.
Když bude mít potvrzené astma, léčebnu mu bude moci předepsat lékař. Jinak dcera dýchala do 2 přístrojů (v jednom sfoukávala svíčky, v druhém plavala rybička - vlastně to bylo stejně až do 15 let). Pak jí dali inhalátor a foukala znovu. Chvilku jí to učili, bavilo jí to. Astma potvrdili, dostala dejchátko a takovou komůrku, tam se to stříklo a ona jenom chvíli dýchala pusinkou přes tu komůrku.
Ahoj, prosím poradíte mi, jak probíhá vyšetření na pneumologii při podezření na astma u dítěte 3 roky. Vůbec nevím co mám čekat. Vyšetření prý trvá hodinu. Děkuji