Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ja bych to moc neresila ![]()
Ja zas byla vzdy ze vsech nejmensi. Na zacatku roku v devitce jsem pri telocviku stala az uplne jako posledni a na konci roku uz sem byla druha nejvyssi. Mam 176cm a jsem spokojena ![]()
@Anonymní píše:
No malí nejsmeA ty myslíš, že 190 je fajn výška u holky?
dceři to endokrinoložka spočetla na 187 a co jako udělám? Bude vysoká, a co?
Furt nechápu, kde vidíš problém.
popravdě mi nevadí výška, hold ve 4 tř. nakupuju v dospělém, ale kup „dětskou“ botu ve vel 42. To je teprve oříšek
@Anonymní píše:
Zdravím všechny. Nepište mi prosím, že řeším hlouposti. Dcera dnes 5 léta prohlídka a výška 120 cm. Doktorka neřekla nic.Ale co jsem tak koukala na net, tak je asi extrém?uklidněte mě prosím. Snad chudera nebude mít 190 a více
já i muž jsme vyšší.
Zakladatelko, zatím bych to tolik nehrotila. Je ji 5 let, tak růst semuze časem zastavit i dříve. Já jako dítě jsem byla vždy o hlavu vyšší než ostatní holky, snad ještě v osmé třídě. Ale od té doby jsem už moc nevyrostla.
Jinak nevím, co je horší. Zda když holčička bude mít 190 nebo když ti dr. řekne, že dcera může mít kolem 160 cm. ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím všechny. Nepište mi prosím, že řeším hlouposti. Dcera dnes 5 léta prohlídka a výška 120 cm. Doktorka neřekla nic.Ale co jsem tak koukala na net, tak je asi extrém?uklidněte mě prosím. Snad chudera nebude mít 190 a více
já i muž jsme vyšší.
Dcera před šestýma narozeninama noha 36 a velikost 134… Reálně měřila asi kolem 125 cm? Je dospělá a je z ní krásná mladá dáma, žádný kolos.
Teď má nohy velikost 42 a měří 177 cm. Je menší než rodiče.
Neboj.
Dcera měla 124cm. Jsme v manželem vysocí oba, podle endokrinoložky by mohla být klidně vyšší…Výšku v dospělosti má spočítanou na 185-192cm.
@Anonymní píše:
já i muž jsme vyšší.
No a? Umistis ji do ustavu pro prilis vysoke?
Ja byla jedna z nejvysich ve tride, dnes mam 173, a porad to vsichni resili, porad. Na potkani pomalu prvni veta „jezis, ty jsi veeelika“ ![]()
Pokud jste vyšší, tak to může být aj u ní tak. Naše mladá měla teď na 7 leté PP výšku 117 cm 🤷🏻♀️ My jsme zase prťavci 😁
Naše dcera v 5 letech mela 125cm ted v 6 letech ma 130 syn v 8letech ma 147cm a 39kg proste jsou velci ja mam 174cm manzel ma 189cm
Já byla v 1. třídě nejvyšší mezi holčičkami, oproti mé o 2 roky starší sestře jsem byla vyšší a všichni se báli, že budu žirafa, nicméně jsem menstruaci dostala už v 9 a růst se mi ten rok úplně zastavil. Skončila jsem na 155cm.
Takže teď z její výšky fakt neměj obavy ![]()
Za 3 roky se muže zarazit jak já a nakonec nebude mít ani průměr
@PaníBovaryová píše:
No a? Umistis ji do ustavu pro prilis vysoke?
Ja byla jedna z nejvysich ve tride, dnes mam 173, a porad to vsichni resili, porad. Na potkani pomalu prvni veta „jezis, ty jsi veeelika“
Je mi 30 a dodnes někdy slyším „je nevyrostla si zas?“ Je to trapné… Jinak mám asi 182cm
@Andrejka13 píše:
Je mi 30 a dodnes někdy slyším „je nevyrostla si zas?“ Je to trapné… Jinak mám asi 182cm
Mám ještě o pár centimetrů víc a tuto otázku jsem slýchala velmi často. Tak jsem na ni začala odpovídat „Ne, ty jsi se zmenšil/a.“ a byl klid ![]()
Jako dělat z dceřiny výšky takové téma už v 5 letech je padlé na hlavu. To nejlepší, co pro ni můžeš udělat, je nedělat z toho téma vůbec, stejně to nemůžeš změnit. Já jsem na ženu vysoká opravdu hodně, ale doma jsem ani v nejmenším nepocítila, že by to mělo být nějak špatně, naopak. Jsme totiž vysoká rodina. Jestli jste oba s manželem vysocí, tak přece ani nelze očekávat, že bude dcera malá. Jestli jsi si přála menší dítě, měla jsi ho zplodit s malým mužem ![]()
@Anonymní píše:
Dcera před šestýma narozeninama noha 36 a velikost 134… Reálně měřila asi kolem 125 cm? Je dospělá a je z ní krásná mladá dáma, žádný kolos.Teď má nohy velikost 42 a měří 177 cm. Je menší než rodiče.Neboj.
42? ![]()
@Anonymní píše:
Zakladatelko, zatím bych to tolik nehrotila. Je ji 5 let, tak růst semuze časem zastavit i dříve. Já jako dítě jsem byla vždy o hlavu vyšší než ostatní holky, snad ještě v osmé třídě. Ale od té doby jsem už moc nevyrostla.Jinak nevím, co je horší. Zda když holčička bude mít 190 nebo když ti dr. řekne, že dcera může mít kolem 160 cm.
Nejhorší je, když ti doktor řekne, že by měla ideálních 175 cm, ale…
Jinak „bude mít“ je super ať už 160 nebo 190. Oboje má svoje výhody i nevýhody. Je to jen výška, nejde o život.
@Bábrdl píše:
42?
Co je na tom k divení? 42 je poměrně běžná velikost dospělé ženské nohy.