Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@zem-ja to je pravda, cim delsi chodidlo, tim vyssi podpatek. ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím všechny. Nepište mi prosím, že řeším hlouposti. Dcera dnes 5 léta prohlídka a výška 120 cm. Doktorka neřekla nic.Ale co jsem tak koukala na net, tak je asi extrém?uklidněte mě prosím. Snad chudera nebude mít 190 a více
já i muž jsme vyšší.
Asi máš málo starostí, protože děláš problém z něčeho, v čem problém absolutně není. Moje dcera měřila v sedmi letech 134 cm, manžel má dva metry. Předem nemůžeš vědět, kdy začne tvoje dcera menstruovat, a kdy se jí růst zastaví. S nástupem menstruace dojde nevyhnutelně k uzavření růstových chrupavek.
@PaníBovaryová píše:
Tak jako ty tady valis oci, jak kdyby to byla vada, ne ja. Takze sebe se zeptej
To z toho máš fakt až takový mindrák? To by mě nikdy nenapadlo
Je to jen velikost boty. To je jen v tvojí hlavě, že to lidi nějak extra zkoumají
Maximálně je pro tebe těžší koupit boty, ale kromě foot fetišistů je to všem jedno. ![]()
@PaníBovaryová píše:
Ja navic chytla „male“kluky ve tride. Vic jak pulka mela mene cm nez ja.Takze tanecni byly opravdu utrpeni. Ale s tim clovek proste nic neudela, stejne jako s tou nohou
Tak tohle je důvod proč jsem tehdy do tanečních ani nešla. Vysoká mezi tehdy ještě mrňouskama/oni ti kluci později dorostli /, navíc jsem tenkrát nosila fakt krátké vlasy, takže k tanečním šatům super, navíc už k té výšce ještě podpatky a navíc jsem vypadala o deset let starší než mi bylo.
Prostě jsem úplně věděla co by to bylo za fiasko, tak jsem ani nechtěla, aby naši platili nějaké taneční kurzy, šaty, boty a nevím co všechno ještě, když jsem věděla, že tam jednu lekci doslova protrpím a už se tam nikdy neukážu.
Dnes oproti té době vypadám SUPER.
![]()
@Bábrdl píše:
To z toho máš fakt až takový mindrák? To by mě nikdy nenapadloJe to jen velikost boty. To je jen v tvojí hlavě, že to lidi nějak extra zkoumají
Maximálně je pro tebe těžší koupit boty, ale kromě foot fetišistů je to všem jedno.
A proč jsi na to ty tedy valila oči, když je to vlastně každému jedno? Mě ta tvoje reakce také šokovala.
@zem-ja Ono to vypadá jako malichernost, ale věř, že ani tvoje dcera by nebyla blažená s výškou 190. Ano nic se s tím dělat nedá a právě proto to těm ženským leze na nervy. Prostě bude jen celý život poslouchat dementní kecy bez šance to změnit. Jasně, že jsou pdstatně horší věci, ale žít jako ženská s výškou ke dvěma metrům asi taky žádný terno nebude. ![]()
@Hibou píše:
A proč jsi na to ty tedy valila oči, když je to vlastně každému jedno? Mě ta tvoje reakce také šokovala.
Tak asi to člověka na okamžik překvapí, když má ženská nohu 42 ![]()
Ale to je tak asi celé.
Nevěděla jsem, že to je pro někoho až takový mindrák. Jinak by se o tom nezmiňovala.
Já jsem třeba štíhlá, ale mám košíčky velikosti H nebo i I. Když to napíšu, tak to lidi taky zaskočí. Ale nevyšiluju „to si je mám jako useknout?“ ![]()
@Bábrdl píše:
To z toho máš fakt až takový mindrák? To by mě nikdy nenapadloJe to jen velikost boty. To je jen v tvojí hlavě, že to lidi nějak extra zkoumají
Maximálně je pro tebe těžší koupit boty, ale kromě foot fetišistů je to všem jedno.
žádný mindrák nemám
Ty to tady zkoumáš nejvíc a ve stylu "
" a „většina žen má 38 - 39“ Proto se tě ptám, co má podle tebe ta pohoršující žena s velkou nohou dělat.
Víš co, to neuhádáš, už se ani nesnaž to hodit na mě ![]()
@PaníBovaryová píše: žádný mindrák nemámTy to tady zkoumáš nejvíc a ve stylu "
" a „většina žen má 38 - 39“ Proto se tě ptám, co má podle tebe ta pohoršující žena s velkou nohou dělat.
Víš co, to neuhádáš, už se ani nesnaž to hodit na mě
Promiň. Kdybych věděla, že je to zdrojem až takového mindráku, který budeš řešit pět stránek, nezmiňovala bych to.
@Bafonek píše:
Tak tohle je důvod proč jsem tehdy do tanečních ani nešla. Vysoká mezi tehdy ještě mrňouskama/oni ti kluci později dorostli /, navíc jsem tenkrát nosila fakt krátké vlasy, takže k tanečním šatům super, navíc už k té výšce ještě podpatky a navíc jsem vypadala o deset let starší než mi bylo.
Prostě jsem úplně věděla co by to bylo za fiasko, tak jsem ani nechtěla, aby naši platili nějaké taneční kurzy, šaty, boty a nevím co všechno ještě, když jsem věděla, že tam jednu lekci doslova protrpím a už se tam nikdy neukážu.Dnes oproti té době vypadám SUPER.![]()
já se chtěla naučit tančit, protože v naší rodině se hodně drží/drželo na velké svatby se společenskými tanci, tak jsem šla, i když jsem věděla, jak na mě budou zahlížet ![]()
Mě nemusíš přesvědčovat, že te´d vypadáš dobře, já nikoho podle vzhledu nesoudím
![]()
@Bafonek píše:
@zem-ja Ono to vypadá jako malichernost, ale věř, že ani tvoje dcera by nebyla blažená s výškou 190. Ano nic se s tím dělat nedá a právě proto to těm ženským leze na nervy. Prostě bude jen celý život poslouchat dementní kecy bez šance to změnit. Jasně, že jsou pdstatně horší věci, ale žít jako ženská s výškou ke dvěma metrům asi taky žádný terno nebude.
Ty dementní kecy většinou přichází od těch, kteří mají sami nějaký problém, a s takovými dementy se člověk bavit nemusí.
Já mám 188 cm, takže skoro těch 190, a ke všemu ještě vyčnívám i v jiných směrech. Přiznávám, že v dospívání to lehké nebylo, ale kdo má dospívání lehké, že, ono se vždy něco najde.
Například z tanečních jsem měla také hrůzu, nakonec se mi zázrakem podařilo ulovit chlapce, který byl téměř stejně velký jako já, ale zase byl úplné dřevo. O 20 let později jsem zjistila, že mnoho mužů výšku taneční partnerky až tak neřeší, a pokud je partnerka tanečně zdatná, tak jsou ještě pyšní, že se jim daří vést ženu vyšší než oni sami.
Navíc populace roste, takže ženy se 190 cm budou čím dál běžnější.
@Bábrdl píše:
Promiň. Kdybych věděla, že je to zdrojem až takového mindráku, který budeš řešit pět stránek, nezmiňovala bych to.
ale já ho neřeším 5 stránek, to ty.
Já se tě ptala na jednoduchou otázku a ty jsi začala dělat nechápavou, protože jsi udělala přehmat. A teď se to opět snažíš otočit na mě.
Taky uklidnuju, jako dítě jsem byla velká, s menstruací od 11 let jsem vyrostla už jen 1-2 cm, mám 168 cm, syn měl na 5 leté 121 cm, dceru si nepamatuji, ale u nás mají všechny děti zase extrémně velké nohy…tak taky doufám, že 9 letá momentálně s 38 nebude mít v dospělosti třeba 43 ![]()
@Hibou
samozřejmě, že je to dnes už běžné. I ty 42 jsou běžně na trhu. ![]()
My v tanečních museli střídat partnery. Prý abychom se nezvykli na nějaké špatné návyky partnera? ![]()
@PaníBovaryová píše:
já se chtěla naučit tančit, protože v naší rodině se hodně drží/drželo na velké svatby se společenskými tanci, tak jsem šla, i když jsem věděla, jak na mě budou zahlížetMě nemusíš přesvědčovat, že te´d vypadáš dobře, já nikoho podle vzhledu nesoudím
![]()
Nene, nikoho nepřesvědčuju, spíš jsem teď tak nějak hrozně spokojená sama se sebou tak si to tak hejčkám
![]()