Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Bábrdl píše:
Kdo si uřeže place?
No ta, co ma tu 42. Na kterou jsi reagovala „42?
“
@Bábrdl píše:
Nejhorší je, když ti doktor řekne, že by měla ideálních 175 cm, ale…
Jinak „bude mít“ je super ať už 160 nebo 190. Oboje má svoje výhody i nevýhody. Je to jen výška, nejde o život.
Já vím, ze je to JEN výška. Ale… v kombinaci s jinou rodinnou zátěži je vyšší výška než jen 160 přece jen výhoda. Jako, ano, každá výška má své plusy, ale také minusy. Záleží co převažuje. Já například v takto malé výšce vidím spíše minusy. Dcera zatím roste, což je dobře, ale přesně, jak tu psaly některé jiné uživatelky, jakmile dostane menstruaci, výška se už moc měnit nebude. Proto ta predikce 160 cm od dr.
@Anonymní píše:
No malí nejsmeA ty myslíš, že 190 je fajn výška u holky?
Na volejbal nebo basket fajn. A ty se uklidni, stejně s tím nic neuděláš.
@Andrejka13 píše:
Je mi 30 a dodnes někdy slyším „je nevyrostla si zas?“ Je to trapné… Jinak mám asi 182cm
@PaníBovaryová píše:
No a? Umistis ji do ustavu pro prilis vysoke?
Ja byla jedna z nejvysich ve tride, dnes mam 173, a porad to vsichni resili, porad. Na potkani pomalu prvni veta „jezis, ty jsi veeelika“
Milá děvčata, teď se tu tlemím jako kůň. Já myslela, že tyhle celoživotní velevtipné žvásty okolo výšky poslouchám celý život jenom já. Asi tak od 12 let až do dneška to je samý " Jé ty jsi vysoká, kolik měříš, hraješ basket viď, jak projdeš těma futrama, tobě je všechno malý že jo, dlouhá jak bidlo, nerosteš snad ještě??? Pořád pořád pořád. Člověk by si podle těch kydů nejapnejch myslel, že mám opravdu 2 metry že jo. Víte kolik doopravdy měřím? „Ubohých“ 174-175cm. Vážím asi 63. ![]()
@PaníBovaryová píše:
No ta, co ma tu 42. Na kterou jsi reagovala "42?"
A proč si usekne palce? ![]()
@Bábrdl píše:
Tak asi úplně běžná nebude, když se skoro nevyrábí…
Já jsem nikoho nechtěla urazit, jen mě to zaskočilo. Většina žen má 38 nebo 39. Měla jsem kamarádku, která měla větší noho, kupovala si 40, ale i ty ji tlačily. Jenže větší většinou prostě nebyly.Holky co mají menší nohu, třeba 37, taky mají problémy. Kolikrát musí nakupovat v dětské sekci.
Ona právě ta velikost běžná začíná být teď u těch dětí okolo 11 let. Jenže výrobci obuvi na to ještě nezareagovali. /Nemám to ze své hlavy, četla jsem to v moudrých knihách/. Jinak ano, běžná velikost obuvi nás dospělých žen je 38-40.
@Bafonek píše:
Ona právě ta velikost běžná začíná být teď u těch dětí okolo 11 let. Jenže výrobci obuvi na to ještě nezareagovali. /Nemám to ze své hlavy, četla jsem to v moudrých knihách/. Jinak ano, běžná velikost obuvi nás dospělých žen je 38-40.
Možná se to mení i tím, jak se lidí obecně zvyšují s každou generací.
@Bafonek píše:
Milá děvčata, teď se tu tlemím jako kůň. Já myslela, že tyhle celoživotní velevtipné žvásty okolo výšky poslouchám celý život jenom já. Asi tak od 12 let až do dneška to je samý " Jé ty jsi vysoká, kolik měříš, hraješ basket viď, jak projdeš těma futrama, tobě je všechno malý že jo, dlouhá jak bidlo, nerosteš snad ještě??? Pořád pořád pořád. Člověk by si podle těch kydů nejapnejch myslel, že mám opravdu 2 metry že jo. Víte kolik doopravdy měřím? „Ubohých“ 174-175cm. Vážím asi 63.
hele, ja měřím fakt ubohych 166,ale pohybuju se mezi ženami co maj do těch 160,spis pod, takže jo, jsem prej vysoká
bohužel, i dost chlapů kolem mě (ne můj) maj kolem 170
muj strejda je menší než ja ![]()
ale z pritele strany jsou zas vysoci, jeho sestrenice zminenych 186cm, chlapa ma asi stejně vysokyho a je to pěkná ženská
že by z toho měla trauma si nemyslim, ano je třeba si udržovat trochu postavu, aby nebyla jak hromotluk, ale to holka 160cm taky ![]()
@Bábrdl píše:
A proč si usekne palce?
Aby te nepohorsovala, jak velkou nohu ma? ![]()
@PaníBovaryová píše:
Aby te nepohorsovala, jak velkou nohu ma?
A jinak jsi normální? ![]()
@Bafonek píše:
Milá děvčata, teď se tu tlemím jako kůň. Já myslela, že tyhle celoživotní velevtipné žvásty okolo výšky poslouchám celý život jenom já. Asi tak od 12 let až do dneška to je samý " Jé ty jsi vysoká, kolik měříš, hraješ basket viď, jak projdeš těma futrama, tobě je všechno malý že jo, dlouhá jak bidlo, nerosteš snad ještě??? Pořád pořád pořád. Člověk by si podle těch kydů nejapnejch myslel, že mám opravdu 2 metry že jo. Víte kolik doopravdy měřím? „Ubohých“ 174-175cm. Vážím asi 63.
Ja navic chytla „male“kluky ve tride. Vic jak pulka mela mene cm nez ja.
Takze tanecni byly opravdu utrpeni. Ale s tim clovek proste nic neudela, stejne jako s tou nohou ![]()
@Bábrdl píše:
A jinak jsi normální?
Tak jako ty tady valis oci, jak kdyby to byla vada, ne ja. Takze sebe se zeptej ![]()
@Bafonek píše: @Anonymní píše:?A? Běžná velikost nohy. Taky mám 42, dcera též. Jen je problém s botama, výrobci se ještě neprobrali - a když už vyrábí,přijde jim adekvátní přidat 10 cm podpatek…
Měřím 163 cm a nosím převážně boty velikosti 41 až 42. Záleží na konkrétním výrobci obuvi.
Příspěvek upraven 05.03.21 v 09:57
@a12 píše:
hele, ja měřím fakt ubohych 166,ale pohybuju se mezi ženami co maj do těch 160,spis pod, takže jo, jsem prej vysoká![]()
![]()
bohužel, i dost chlapů kolem mě (ne můj) maj kolem 170
muj strejda je menší než ja
ale z pritele strany jsou zas vysoci, jeho sestrenice zminenych 186cm, chlapa ma asi stejně vysokyho a je to pěkná ženskáže by z toho měla trauma si nemyslim, ano je třeba si udržovat trochu postavu, aby nebyla jak hromotluk, ale to holka 160cm taky
Tak to je přesně jak u nás. Manželova rodina to jsou právě ti habáni okolo 160 cm /chlapi nepatrně víc, manžel asi 172/. A nějakým celoživotním kouzlem mám to štěstí se všude a neustále pohybovat mezi „takto urostlými“ jedinci. Takže se nemůžu divit, že se svýma 175 cm jim připadám tak nějak nepatřičně. Naše rodina - i ta nejširší, to jsou samý chlapi okolo 2 metrů a třeba moje sestřenka 187. Vůbec mě nenapadlo, že když se vdám mezi takovýhle trpaslíky, že mě ty jejich kecy začnou lízt na nervy. Ale jinak jsou super. Oni spíš nevědí, že jsou s těma kecama trapný a já nemám to srdce jim to říct. ![]()