Výška dcery

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
5.3.21 11:07
@Hanka1 píše:
Mam 37 a nikdy jsem v detskem nenakupovala, naopak je lepsi vyber nez ve vetsich velikostech. Nakupuju v beznych obchodech typu Baťa, Ecco, Gabor a Geox..

Zjevně se to zlepšilo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61088
5.3.21 11:09
@Bafonek píše:
Tak to je přesně jak u nás. Manželova rodina to jsou právě ti habáni okolo 160 cm /chlapi nepatrně víc, manžel asi 172/. A nějakým celoživotním kouzlem mám to štěstí se všude a neustále pohybovat mezi „takto urostlými“ jedinci. Takže se nemůžu divit, že se svýma 175 cm jim připadám tak nějak nepatřičně. Naše rodina - i ta nejširší, to jsou samý chlapi okolo 2 metrů a třeba moje sestřenka 187. Vůbec mě nenapadlo, že když se vdám mezi takovýhle trpaslíky, že mě ty jejich kecy začnou lízt na nervy. Ale jinak jsou super. Oni spíš nevědí, že jsou s těma kecama trapný a já nemám to srdce jim to říct. :mrgreen:

přitom oni (hlavně chlapi) jsou spis dost malý, než ty až taková žirafa :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
5.3.21 11:13

Jste mě malinko překvapily tou běžnou nohou 41-42 u 11 letých holek. Dcera 11 a čtvrt, 154cm, má 37ku. A to má předpoklad být vyšší a ne popelka, já 178cm, noha 39-40 :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4081
5.3.21 11:15
@zelfka píše:
No toho bych se chtěla právě vyvarovat, ale popravdě moc nevím jak na to. Když se setkáme s rodinou, tak všichni řeší jak jsou ty naše holky dlouhé a kam až proboha porostou. Nesnáším to…

Vaše holky velmi pravděpodobně prostě hodně vysoké budou, já bych to tak příbuzným v klidu řekla, ano, jsou dlouhé a budou, také mají být po kom a říct to tak, aby bylo znát, že jsem na ně pyšná a mám je ráda, ať jsou velké jakkoli. Když s tím budeš ty sama srovnaná a budeš to brát jako výhodu, tak to tak ty děti budou vnímat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61088
5.3.21 11:18
@zelfka píše:
No mě jde právě hlavně o ty moje holky, teď z toho ještě nemají rozum, ale lidi už to komentují, tak bych na to chtěla nějak slušně reagovat, aby se to ode mě naučily. V dospělosti si s tím už doufám poradí samy…

Mam z tebe pocit, že máš ze svy výšky dost mindrak, ty lidi ti neříkaj nic špatnyho, ani urazlivyho.. takže jak tu bylo psalo, nejsi s tim smirena.. takže v první řadě nauč holky mít svoji vysku rady, brát ji jako přednost a neuč je z ní mít mindrak a urážet se nad každým požádáním podání něčeho z regálu nahoře..
taky bys mohla mít 155 a vyšší lidi kolem tebe chodit jeee nechcete to podat když jste tak prtava? pokud si holky budou udržovat postavu, tak dlouhý nohy jsou přednost, klukům se to líbí.. zrovna koukám na atletiku, vyskarky tam jsou taky vysoky, hubeny holky..
a když maj předpoklady být vysoký, tak co v nich rozvinout nejakej ten sport, kde se pohybujou stejně vysoký holky, to jim taky pomůže, pohybovat se mezi vysokýma holkama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2180
5.3.21 11:19
@zelfka píše:
No toho bych se chtěla právě vyvarovat, ale popravdě moc nevím jak na to. Když se setkáme s rodinou, tak všichni řeší jak jsou ty naše holky dlouhé a kam až proboha porostou.Nesnáším to…

Přesně tohle dělali naši příbuzní při setkání o Vánocích a jiných. A mamka to nechtě přiživovala velevtipnou hláškou, jak mi daj na hlavu cihlu, abych už proboha přestala růst. Jediné čeho dosáhli bylo, že jsem začala tyhle kecy o výšce nenávidět a na zmínky o výšce reaguju dost nepřiměřeně. Jediné řešení je předem rodině důrazně sdělit, že podobné komentáře si prostě NEPŘEJETE! Ano je to těžké, ale jestli nemají mít vaše děti zaděláno na zbytečný mindrák tak to udělat musíte. Já dokonce před pár lety udělala cirkus i u tchánovců, když si tchán několik let myslel jak je zábavné neustále vtipně zmiňovat, jak jsem vysoká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61088
5.3.21 11:21
@Aliik píše:
Jste mě malinko překvapily tou běžnou nohou 41-42 u 11 letých holek. Dcera 11 a čtvrt, 154cm, má 37ku. A to má předpoklad být vyšší a ne popelka, já 178cm, noha 39-40 :think:

no, opravdu.. synovec má opačný problém, ve třídě je nejmenší (je mu 12) muj sedmiletej má jen o cislo menší nohu než on :mrgreen: a právě rikal, že holky tam maj běžné boty 40, on se konečně dostal na 36 :mrgreen:
no a pak máme v rodiče 14ti letyho s téměř 190cm a 47 nohou :roll: což bylo super, když otevřeli obuv pro děti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61088
5.3.21 11:27
@Bafonek píše:
Přesně tohle dělali naši příbuzní při setkání o Vánocích a jiných. A mamka to nechtě přiživovala velevtipnou hláškou, jak mi daj na hlavu cihlu, abych už proboha přestala růst. Jediné čeho dosáhli bylo, že jsem začala tyhle kecy o výšce nenávidět a na zmínky o výšce reaguju dost nepřiměřeně. Jediné řešení je předem rodině důrazně sdělit, že podobné komentáře si prostě NEPŘEJETE! Ano je to těžké, ale jestli nemají mít vaše děti zaděláno na zbytečný mindrák tak to udělat musíte. Já dokonce před pár lety udělala cirkus i u tchánovců, když si tchán několik let myslel jak je zábavné neustále vtipně zmiňovat, jak jsem vysoká.

to je právě to.. rodinný sešlosti kdy se potkáte jednou za čas, tak aby řeč nestalo, no :P
u toho našeho 14ti letyho to je stejny (jasně je to kluk) ale vždycky se usměje, vezme svoji 160cm mámu kolem ramen, nebo 160cm dědu :mrgreen: zrovna on je myslim na svoi výšku pysnej.. chápu, že to je kluk, tak je to trochu jiný.. uz ne v přímý rodině máme taky chlapa 208cm :lol: tak to uz bych tak dala na úroveň těch holek 180-190

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2180
5.3.21 11:41
@Hibou
@Hibou píše:
Ptát se dospělé ženy při setkání na to, jestli zase vyrostla, nepovažuji za slušnou otázku. Jiné otázky mě z míry nevyvádí. Na otázku, jestli mi není vše krátké, odpovím, že proto nosím sukně, u těch to nevadí (a jako bonus vystavím dlouhé nohy).Z vysokého regálu ráda podám, co je třeba (a pomyslím si u toho, jakou mám výhodu).

Tohle je fakt zajímavý jak to každý bere jinak. Po mě někdo chtít něco podávat z regálu, tak to sice podám, ale úplně cítím jak mnou zalomcuje vztek, že si ze mě dělá štafle nebo co… :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
5.3.21 11:45
@Hibou píše:
Vaše holky velmi pravděpodobně prostě hodně vysoké budou, já bych to tak příbuzným v klidu řekla, ano, jsou dlouhé a budou, také mají být po kom a říct to tak, aby bylo znát, že jsem na ně pyšná a mám je ráda, ať jsou velké jakkoli. Když s tím budeš ty sama srovnaná a budeš to brát jako výhodu, tak to tak ty děti budou vnímat.

Ano, to je vždycky můj plán - v klidu jim to říct, pak mezi dveřmi slyším: “aaa basketbalistky dorazily” a už se ve mě vaří krev a radši neřeknu nic, protože bych byla nepříjemná.

@a12 píše:
Mam z tebe pocit, že máš ze svy výšky dost mindrak, ty lidi ti neříkaj nic špatnyho, ani urazlivyho.. takže jak tu bylo psalo, nejsi s tim smirena.. takže v první řadě nauč holky mít svoji vysku rady, brát ji jako přednost a neuč je z ní mít mindrak a urážet se nad každým požádáním podání něčeho z regálu nahoře..
taky bys mohla mít 155 a vyšší lidi kolem tebe chodit jeee nechcete to podat když jste tak prtava? pokud si holky budou udržovat postavu, tak dlouhý nohy jsou přednost, klukům se to líbí.. zrovna koukám na atletiku, vyskarky tam jsou taky vysoky, hubeny holky..
a když maj předpoklady být vysoký, tak co v nich rozvinout nejakej ten sport, kde se pohybujou stejně vysoký holky, to jim taky pomůže, pohybovat se mezi vysokýma holkama

Já ze své výšky mindrák nemám (teď už), ale v dětství/dospívání jsem ho měla velký, protože to prostě každý řešil. A proto teď hledám způsoby jak to holkám usnadnit. S tím sportem počítám, tam je to jednoznačná výhoda.

Minulý týden vedl tatínek tu starší poprvé do školky a odpo při vyzvedávání mi obě učitelky nezapomněly říct jak strašně vysoký…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4081
5.3.21 11:48
@Bafonek píše:
@Hibou **
Tohle je fakt zajímavý jak to každý bere jinak. Po mě někdo chtít něco podávat z regálu, tak to sice podám, ale úplně cítím jak mnou zalomcuje vztek, že si ze mě dělá štaflenebo co… :think:

Hele, ale to vypadá, že ty se svou výškou ještě srovnaná nejsi. Já k tomu klidně ještě dodám, že mám štafle integrované :lol: Vždyť je to výhoda, ani při malování stropu v bytě jsem štafle nepotřebovala, stačila štětka na tyči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4081
5.3.21 11:50
@zelfka píše:
Já ze své výšky mindrák nemám (teď už), ale v dětství/dospívání jsem ho měla velký, protože to prostě každý řešil. A proto teď hledám způsoby jak to holkám usnadnit. S tím sportem počítám, tam je to jednoznačná výhoda.Minulý týden vedl tatínek tu starší poprvé do školky a odpo při vyzvedávání mi obě učitelky nezapomněly říct jak strašně vysoký...

Vždyť je to kompliment :kytka: Buď hrdá, že máš tak vysokého muže. Třeba by učitelky také takového chtěly :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61088
5.3.21 11:54
@zelfka píše:
Já ze své výšky mindrák nemám (teď už), ale v dětství/dospívání jsem ho měla velký, protože to prostě každý řešil. A proto teď hledám způsoby jak to holkám usnadnit. S tím sportem počítám, tam je to jednoznačná výhoda.Minulý týden vedl tatínek tu starší poprvé do školky a odpo při vyzvedávání mi obě učitelky nezapomněly říct jak strašně vysoký…

vy žijete v nějakým trpaslikove, ne? :mrgreen: jako jasně 198je hodně i na chlapa, ale máme ve vesnici taky takhle vysokýho, v práci kolem 190taky dva a pak v ty skoro rodině přes dva metry :mrgreen: a teda nikdy mě nenapadlo se třeba toho ze skoro rodiny když jsem ho viděla poprvé (uz jako dospělých) ptát na výšku, nebo nějak narazet a to jsem musela hodně zvedat hlavu abych mu koukala do očí :mrgreen:
to samý u sestřenice partnera, taky jsem ji poprvé videla dospělou, takže proti mě byla s cca 186cm hodně vysoka, ale ani aby řeč nestála by mě nenapadlo mluvit o její výšce..
měla jsem kolegyne, kolem 180cm a chlapi z ni byli paf a to to jinak nebyla žádná miss, normální ženská
tim jsem chtěla říct, že běžně potkávám hodně vysoký lidi, ale i hodně malý, předpokládám, že většina lidí, tak nechápu, že ještě někoho může prekvapit, že je nekdo hodně vysoky, nebo naopak hodně malý

Příspěvek upraven 05.03.21 v 11:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61088
5.3.21 11:55
@Hibou píše:
Vždyť je to kompliment :kytka: Buď hrdá, že máš tak vysokého muže. Třeba by učitelky také takového chtěly :mrgreen:

vid, mne se libi hodně vysoký chlapi, takže ja bych na nej koukala obdivne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2180
5.3.21 11:57
@Hibou píše:
Hele, ale to vypadá, že ty se svou výškou ještě srovnaná nejsi. Já k tomu klidně ještě dodám, že mám štafle integrované :lol: Vždyť je to výhoda, ani při malování stropu v bytě jsem štafle nepotřebovala, stačila štětka na tyči.

To je právě ono. Ani ne s výškou, ale s těma hláškama, který se opakujou jak zaseklá deska. Sice mám „jen“ těch 174 - 175 přesně to nevím, ale díky těm rodinným kecům a následně tchánovským kecům a jiným kecům se ve mě prostě vařej chc.nky, když někdo ZASE okomentuje moji výšku jako kdybych měla dva a půl metru.. Fakt s tím nejsem srovnaná. Tím myslím srovnaná s těma kecama. Vím, že je to hovadina, ale ty komentáře mě vždycky dokážou rozpálit do běla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová