Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Bafonek píše:
To je právě ono. Ani ne s výškou, ale s těma hláškama, který se opakujou jak zaseklá deska. Sice mám „jen“ těch 174 - 175 přesně to nevím, ale díky těm rodinným kecům a následně tchánovským kecům a jiným kecům se ve mě prostě vařej chc.nky, když někdo ZASE okomentuje moji výšku jako kdybych měla dva a půl metru.. Fakt s tím nejsem srovnaná. Tím myslím srovnaná s těma kecama. Vím, že je to hovadina, ale ty komentáře mě vždycky dokážou rozpálit do běla.
Podle mě je to tak, že nejsi srovnaná s výškou a proto ti vadí ty hlášky. Kdybys srovnaná byla, tak je budeš ignorovat a oni toho časem nechají.
@Hibou píše:
Vždyť je to komplimentBuď hrdá, že máš tak vysokého muže. Třeba by učitelky také takového chtěly
A nebylo tím spíš myšleno, že se učitelky nezapomněly pozastavit nad tím „jak strašně vysoký“ jsou ty holčičky? Oni si některý lidi fakt neviděj do huby.
@Bafonek píše:
To je právě ono. Ani ne s výškou, ale s těma hláškama, který se opakujou jak zaseklá deska. Sice mám „jen“ těch 174 - 175 přesně to nevím, ale díky těm rodinným kecům a následně tchánovským kecům a jiným kecům se ve mě prostě vařej chc.nky, když někdo ZASE okomentuje moji výšku jako kdybych měla dva a půl metru.. Fakt s tím nejsem srovnaná. Tím myslím srovnaná s těma kecama. Vím, že je to hovadina, ale ty komentáře mě vždycky dokážou rozpálit do běla.
no, tak taky upozorni nejak na jejich hodně malou vysku, nevím, že tvá výška je normální, když zrovna nejsi mezi hobitama.. nebo no jo, když jsem se přivdala do trpasličí rodiny..
jen na to upozorni předem manžela, aby se neurazil, že je trpaslik ![]()
ze ti nevadí, že je menší, ale vadí ti řeči jeho rodiny
@Hibou píše:
Podle mě je to tak, že nejsi srovnaná s výškou a proto ti vadí ty hlášky. Kdybys srovnaná byla, tak je budeš ignorovat a oni toho časem nechají.
Asi je to začarovanej kruh. Prostě jako by mi těma hláškama dávali najevo, že nejsem normální a proto mě s tím se.rou. Ale taky je možný, že u mě jde o optický klam. Lidi mi tipují i o 10 cm víc než ve skutečnosti mám.
@a12 S rodinou i s manželem už je to dávno vyřešený. To jsem napsala tak všeobecně. Prostě se sem tam /bývala období kdy i denně/najde někdo, kdo má potřebu mi oznámit převratnou novinku - ÓÓÓÓ vy jste vysoká. Trvá to asi třicet let, tak už mě to kapku nudí až prudí.
![]()
@Bábrdl píše:
To si děláš srandu?
Už jsem se omluvila, jak jsem psala. Nevěděla jsem, že je to až takový problém.Kdybych napsala, že mám velikost košíčků H, tak je mi jasné, že lidi napíšou „tyjo H?“ Ale kdyby mi někdo napsal „tak si je usekni“, myslela bych si, že je to blázen.
Když tu někdo psal, že má nohu 35, tak jsem psala, že je jak Popelka. A tos nevyšilovala, jestli se má vycpat…
Ale chápu, je to citlivá věc, už to nebudu zmiňovat.
já nepochopila, že to byla omluva. Promiň ![]()
@Hibou píše:
nenechají
fakt nenechají.
jedna bába od máti z práce komentovala můj vzhled pokaždé, když mě viděla. Nikdy nezapomněla dodat „já to tak nemyslím“ a „to naše Petruška!“ (vnučka)
MAtka mi v pubertě (vlastně i po 20) zakazovala jí cokoliv na to říct, vždycky do mě šťouchla: „nic neříkej, buď slušná!“
Dnes už ji tolik nepotkávám. Ale jsem si jistá, že by opět začala svou starou písničku ![]()
@PaníBovaryová píše:
já nepochopila, že to byla omluva. Promiň
Vždyť jsem to vysvetlovala asi desetkrát i s příklady. ![]()
@Hibou píše:
Vždyť je to komplimentBuď hrdá, že máš tak vysokého muže. Třeba by učitelky také takového chtěly
Jasně, to já to nemyslela tak, že je to u něj nějaký problém. Mě se vysoký chlapi taky líbí, proto mám jednoho doma
ale chtěla jsem poukázat na to, jak moc mají lidi potřebu komentovat tu výšku. Jemu bude za chvíli 40 a není snad týden, kdyby to někdo neokomentoval.
@zelfka píše:
Jasně, to já to nemyslela tak, že je to u něj nějaký problém. Mě se vysoký chlapi taky líbí, proto mám jednoho domaale chtěla jsem poukázat na to, jak moc mají lidi potřebu komentovat tu výšku.Jemu bude za chvíli 40 a není snad týden, kdyby to někdo neokomentoval.
Tohle je úplně přesně vystiženo. Oni tím nic nemyslí. Oni pouze konstatují. Vůbec jim nedochází, že jsou s tím šíleně otravní, protože ten člověk to slýchá pořád. Já jsem na to taky alergická, ale ne proto, že by mi vadilo mých 175, ale proto, že má každou chvíli někdo potřebu se nad tím pozastavit. I doktor mi oznámil, že to je „velká výška na ženu“. Debil. ![]()
@Bafonek píše:
Tohle je úplně přesně vystiženo. Oni tím nic nemyslí. Oni pouze konstatují. Vůbec jim nedochází, že jsou s tím šíleně otravní, protože ten člověk to slýchá pořád. Já jsem na to taky alergická, ale ne proto, že by mi vadilo mých 175, ale proto, že má každou chvíli někdo potřebu se nad tím pozastavit. I doktor mi oznámil, že to je „velká výška na ženu“. Debil.
Tak kdyby tohle řekl doktor mě, tak si pomyslím, hm, má pravdu. Ale u tvé výšky je to opravdu trochu divné. Musela jsem se nad tím zamyslet, neb mám pocit, že ty řeči ani moc neslýchám. Ale došlo mi, že stále ještě poměrně často odpovídám na otázku, jak vlastně jsem přesně vysoká. Jen už jsem prostě ve stavu, kdy mi to vůbec nevadí. Jsem se svou nenormální výškou zcela v souladu ![]()
@Hibou píše:
Ta rodina je podle mě zásadní. Proto mi přijde smutné, když tu nějací rodiče řeší, jestli to dítě není proboha moc veliké/malé. Protože tím tomu dítěti jedině ublíží. Máme takový případ v širší rodině, tam se celé dospívání řešilo, co dělat, aby dcera, která měla k výšce přes 180 cm dědičné dispozice, proboha hlavně těch 180 cm o moc nepřerostla. No samozřejmě se to nepovedlo, je to krásná holka s úplně zbytečným mindrákem.
Ono hodně záleží jak se to v rodině “řeší”. Já třeba “řeším” (je to v uvozovkách, protože nemám co řešit), aby dceři nepřišla brzy menstruace a nesplnila se předpověď dr. o výšce. Ale řeším to v sobě, max. takto napíší do diskuze. Na druhou stranu je potřeba dceri vysvětlit proč v pravidelných intervalech chodíme na kontroly jak na endokrinologii, tak na dětskou gynekologii. Důvod proč se něco sleduje v určitým věku, ale v jiném věku by to vůbec nikdo neřešil protože je to plně přirozené. Takže ano, i výšku jsem s dcerou řešila.
@Bafonek píše:
@zem-ja Ono to vypadá jako malichernost, ale věř, že ani tvoje dcera by nebyla blažená s výškou 190. Ano nic se s tím dělat nedá a právě proto to těm ženským leze na nervy. Prostě bude jen celý život poslouchat dementní kecy bez šance to změnit. Jasně, že jsou pdstatně horší věci, ale žít jako ženská s výškou ke dvěma metrům asi taky žádný terno nebude.
Konkrétně moje dcera má daleko vážnější potíže, než je výška. Kdyby musela v budoucnu řešit pouze debilní kecy ohledně výšky, byla by šťastný člověk. Vzhledem k tomu, že má psychiatrickou diagnózu a momentálně se řeší akutní medikace, přijde mi jakékoliv řešení něčí výšky jako banalita.
@GabinkaCh píše:
Výška je věčné téma
Tak přispěj. Nebuď škrt. ![]()