Výška dcery

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1019
5.3.21 10:24
@Bábrdl píše:
Promiň. Kdybych věděla, že je to zdrojem až takového mindráku, který budeš řešit pět stránek, nezmiňovala bych to.

Mindrák? Jediný, kdo to tady nazývá mindrákem, jsi ty. Ty vyvalený oči byl fakt úlet. Velikost 42 dnes není nic neobvyklého. Ztrapnila jsi se a teď se to snažíš hodit na někoho jiného. A pro tvoji informaci, mám velikost 39. To jen, kdybys mi chtěla říct, že mám mindrák. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
5.3.21 10:24
@Bábrdl píše:Holky co mají menší nohu, třeba 37, taky mají problémy. Kolikrát musí nakupovat v dětské sekci.

Mam 37 a nikdy jsem v detskem nenakupovala, naopak je lepsi vyber nez ve vetsich velikostech. Nakupuju v beznych obchodech typu Baťa, Ecco, Gabor a Geox..

• Citovat
  • Upravit
21316
5.3.21 10:29
@Bafonek píše:
Nene, nikoho nepřesvědčuju, spíš jsem teď tak nějak hrozně spokojená sama se sebou tak si to tak hejčkám :lol: :lol: :mavam:

to ti přeju :kytka: Já čím jsem starší, tím jsem taky spokojenější :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
5.3.21 10:30

A máte tip jak na ty dementní kecy reagovat? Já mam 180 a poslouchala jsem to celý život a hrozně mě to vadilo, teď v dospělosti už to nikdo moc nekomentuje. Ale partner má 198 a máme 2 holčičky, takže bych se i je chtěla naučit jak ty řeči nějak slušně odpálkovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4090
5.3.21 10:32
@zelfka píše:
A máte tip jak na ty dementní kecy reagovat? Já mam 180 a poslouchala jsem to celý život a hrozně mě to vadilo, teď v dospělosti už to nikdo moc nekomentuje. Ale partner má 198 a máme 2 holčičky, takže bych se i je chtěla naučit jak ty řeči nějak slušně odpálkovat…

Na otázku, jestli jsem zase vyrostla, odpovídám Ne, ty jsi se zmenšil/a / zcvrknul/a.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2181
5.3.21 10:34

@Hibou Já těma dementníma kecama nemyslela nějaké urážky, ale jen čisté konstatování bez vedlejších úmyslů. Něco jako „Jé ty jsi vysoká, ty určitě hraješ basket viď? nebo "S tou vaší výškou se asi musíte hodně ohýbat že jo?“ nebo „Vy jste tak vysoká, podejte mi to a ono, vy tam s tou vaší výškou dosáhnete“ nebo „Není vám všechno krátké, když jste tak vysoká?“

Tohle jsem měla na mysli, ne že by se někdo snažil záměrně urážet nebo pošklebovat. Ale jestli máš 188, tak to sama asi znáš. Oni tím nic nemyslí, jen to těm lidem prostě nedochází, že to neustálé zmiňování může být silně otravné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4090
5.3.21 10:39
@Bafonek píše:
@Hibou Já těma dementníma kecama nemyslela nějaké urážky, ale jen čisté konstatování bez vedlejších úmyslů. Něco jako „Jé ty jsi vysoká, ty určitě hraješ basket viď? nebo "S tou vaší výškou se asi musíte hodně ohýbat že jo?“ nebo „Vy jste tak vysoká, podejte mi to a ono, vy tam s tou vaší výškou dosáhnete“ nebo „Není vám všechno krátké, když jste tak vysoká?“Tohle jsem měla na mysli, ne že by se někdo snažil záměrně urážet nebo pošklebovat. Ale jestli máš 188, tak to sama asi znáš. Oni tím nic nemyslí, jen to těm lidem prostě nedochází, že to neustálé zmiňování může být silně otravné.

Tak třeba to zvýrazněné jsem vždy považovala za kompliment :lol: Podle mě je základ, jestli je člověk se svou výškou sám vyrovnaný, pak ho takové řeči nerozhodí. A na tom má zásadní podíl rodina. Mně vadily snad jen ty otázky, jestli jsem zase vyrostla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
5.3.21 10:42
@Hibou píše:
Na otázku, jestli jsem zase vyrostla, odpovídám Ne, ty jsi se zmenšil/a / zcvrknul/a.

Děkuji za tip, ale to už je pro mě právě za hranicí té slušné odpovědi. Myslím, že většina lidí to nemyslí zle, jen komentuje to, co je trkne do očí. Já bych je nějak trefně chtěla upozornit, že to prostě není příjemné/vhodné komentovat. Samozřejmě, když se někdo vyloženě posmívá, je věc jiná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2181
5.3.21 10:46
@zelfka píše:

Většinou je nechávám vykecat, protože už mi nestojej zato jim na to odpovídat, ale když nemám extra náladu tak řeknu třeba „Nojo já jsem do výšky, vy zas do šířky. Každý to máme nějak.“
Většinou jen vytřeštěj oči a nezmůžou se na slovo. Obzvlášť, když je to pravda. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2181
5.3.21 10:51

@Hibou Jo s tou rodinou na tom něco asi bude. Já jsem nenáviděla při rodinných setkáních takové to nadšené vykřikování příbuzných - „Ale Ylonko, ty jsi VYROSTLA, no holka jedna zlatá, kdy ty už přestaneš růst?“ A mamka tomu vždycky nasadila korunu -„Jo dostane na hlavu cihlu“

Nikdo tím nic zlého opravdu nemyslel. Babky si myslely jak mi polichotily a mamka si myslela, že cihla je vtipná. Tak možná proto jsem na to celý život tak alergická. Přitom taková hovadina. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4090
5.3.21 10:55
@zelfka píše:
Děkuji za tip, ale to už je pro mě právě za hranicí té slušné odpovědi. Myslím, že většina lidí to nemyslí zle, jen komentuje to, co je trkne do očí. Já bych je nějak trefně chtěla upozornit, že to prostě není příjemné/vhodné komentovat. Samozřejmě, když se někdo vyloženě posmívá, je věc jiná.

Ptát se dospělé ženy při setkání na to, jestli zase vyrostla, nepovažuji za slušnou otázku. Jiné otázky mě z míry nevyvádí. Na otázku, jestli mi není vše krátké, odpovím, že proto nosím sukně, u těch to nevadí (a jako bonus vystavím dlouhé nohy). Z vysokého regálu ráda podám, co je třeba (a pomyslím si u toho, jakou mám výhodu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
5.3.21 10:59
@Hibou píše:
Ptát se dospělé ženy při setkání na to, jestli zase vyrostla, nepovažuji za slušnou otázku. Jiné otázky mě z míry nevyvádí. Na otázku, jestli mi není vše krátké, odpovím, že proto nosím sukně, u těch to nevadí (a jako bonus vystavím dlouhé nohy). Z vysokého regálu ráda podám, co je třeba (a pomyslím si u toho, jakou mám výhodu).

No mě jde právě hlavně o ty moje holky, teď z toho ještě nemají rozum, ale lidi už to komentují, tak bych na to chtěla nějak slušně reagovat, aby se to ode mě naučily. V dospělosti si s tím už doufám poradí samy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4090
5.3.21 11:01

Ta rodina je podle mě zásadní. Proto mi přijde smutné, když tu nějací rodiče řeší, jestli to dítě není proboha moc veliké/malé. Protože tím tomu dítěti jedině ublíží. Máme takový případ v širší rodině, tam se celé dospívání řešilo, co dělat, aby dcera, která měla k výšce přes 180 cm dědičné dispozice, proboha hlavně těch 180 cm o moc nepřerostla. No samozřejmě se to nepovedlo, je to krásná holka s úplně zbytečným mindrákem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
5.3.21 11:05
@PaníBovaryová píše:
ale já ho neřeším 5 stránek, to ty. :lol: Já se tě ptala na jednoduchou otázku a ty jsi začala dělat nechápavou, protože jsi udělala přehmat. A teď se to opět snažíš otočit na mě.

To si děláš srandu?
Už jsem se omluvila, jak jsem psala. Nevěděla jsem, že je to až takový problém.

Kdybych napsala, že mám velikost košíčků H, tak je mi jasné, že lidi napíšou „tyjo H?“ Ale kdyby mi někdo napsal „tak si je usekni“, myslela bych si, že je to blázen. :nevim:

Když tu někdo psal, že má nohu 35, tak jsem psala, že je jak Popelka. A tos nevyšilovala, jestli se má vycpat…

Ale chápu, je to citlivá věc, už to nebudu zmiňovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
5.3.21 11:06
@Hibou píše:
Ta rodina je podle mě zásadní. Proto mi přijde smutné, když tu nějací rodiče řeší, jestli to dítě není proboha moc veliké/malé. Protože tím tomu dítěti jedině ublíží. Máme takový případ v širší rodině, tam se celé dospívání řešilo, co dělat, aby dcera, která měla k výšce přes 180 cm dědičné dispozice, proboha hlavně těch 180 cm o moc nepřerostla. No samozřejmě se to nepovedlo, je to krásná holka s úplně zbytečným mindrákem.

No toho bych se chtěla právě vyvarovat, ale popravdě moc nevím jak na to. Když se setkáme s rodinou, tak všichni řeší jak jsou ty naše holky dlouhé a kam až proboha porostou. Nesnáším to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová