Vysoké platy vojáků?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3641
27.8.18 12:16
@aiwwa píše:
@Kaliopa co děláš za práci, když ti 35 hrubého přijde nadprůměrný plat.

Tady přece nejde o to, co já dělám za práci a o mé pocity, ale o to, že je to pro ČR už statisticky plat nadprůměrný. A pro Tvoji informaci, ten český průměrný plat 30 tis. Kč nebere v ČR dvě třetiny zaměstnanců. To jen na emiminu se schází 10 % nejlépe placených žen v ČR, pro které je tento plat almužna :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
27.8.18 12:16
@Kaliopa píše: Řada z nich se o naši bezpečnost nestará, na žádné misi ani nebyla. Nevím, zač by osoba, která nebyla ani na misi a celý život si vlastně jen tak někde na něco cvičila, měla dostávat výsluhy. To by je mohly požadovat třeba zdravotní setry také, že?

Tak odtud vítr vane. Tebe to proste štve, ze někdo bere podle tebe vysoký plat a ještě ma nárok na výsluhy. Tož bez taky do armády, když ti to pripada tak úžasné - tu možnost ma přece každy. A stejne armáda stále hledá lidi, takže to asi taková hitparáda není, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35944
27.8.18 12:17
@Kaliopa píše: Řada z nich se o naši bezpečnost nestará, na žádné misi ani nebyla. Nevím, zač by osoba, která nebyla ani na misi a celý život si vlastně jen tak někde na něco cvičila, měla dostávat výsluhy. To by je mohly požadovat třeba zdravotní setry také, že?

Takže podle tebe pokud u nás není válka, tak je vlastně vojsko zbytečné… Oni si celý den jen tak běhají po hřišti, občas si zacvičí a jinak za ty prachy vlastně nic nedělají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
27.8.18 12:18
@aiwwa píše:
@Kaliopa co děláš za práci, když ti 35 hrubého přijde nadprůměrný plat.

Podívej se také mimo Prahu nebo Brno, jaké tam jsou platy. Žijete nějak mimo realitu, ale na maloměstěch je často už plat 25 tis. Kč vysoký, více Vám tam nikdo nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1469
27.8.18 12:19

@pikola Výraz tvé ikonky k zakladatelce diskuze sedí :andel: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5501

@Kaliopa Moje maturitní vysvědčení nikoho nezajímalo, prošla jsem výběrovým řízením, získala licenci pro svou absolutně nerizikovou práci s pracovní dobou po-pá 8-16h, spoustou benefitů atp. A plat mám podobný, jsem tu rok… Fyzickou zdatnost nepotřebuju, dělám u počítače.

34 mi za vojáka přijde dost málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35944
@MartinaVALL píše:
@pikola Výraz tvé ikonky k zakladatelce diskuze sedí :andel: :mrgreen:

Ten sedí na většinu diskuzí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9039
27.8.18 12:21
@Kaliopa píše:
Podívejte se tady. I kuchař u armády má plat od ca. 35 tis. Kč. Myslím, že pro toho, koho toto prostředí láká, je to vynikajicí kariéra. Armáda se o své lidi postará, místo mají zajištěné do důchodu, k tomu výsluhy a nakonec královský důchod, o kterém se běžným lidem může jen zdát.https://kariera.army.cz/volna-mista

Jdi pěkně mimo, v armádě nemají dobu neurčitou. Mají služební poměr na určitou. Od dvou do pěti let. Tzn.pokud jeho pozice nebude o potřeba, tak mu zamávají. A řeknou mu pá pa. Když se dělá reorganizace, tak ho pošlou třeba na Moravu od nás. A to je pěkná štreka. Ano, mají spoustu výhod, ale má to svoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5501
27.8.18 12:22
@Kaliopa píše:
No přijde mi, že stát ty platy zvyšuje nějak rychle. Průměrný plat policistů je už snad 39 tis. Kč, všichni budou chtít pracovat ve státním. Na úřadech to samé. I to školství se teď hodně zlepšuje a nástupní plat učitele je už 27 tis. Kč. Myslím, že pracovat pro stát se v budoucnu dost vyplatí.

27 tisíc hrubého ti připadá jako dobrý a že se to vyplatí? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
27.8.18 12:23

Když ti ten jeho plat přijde vysoký, tak jdi do armády taky. Aspoň nebudeš muset řešit, že děti ti brečí při odjezdu z ČR a že se jim stýská po domově ;)

• Citovat
  • Upravit
3641
27.8.18 12:24
@rozand píše:
27 tisíc hrubého ti připadá jako dobrý a že se to vyplatí? 8o

Vyplatí se to z dlouhodobého hlediska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
27.8.18 12:25

@Kaliopa můj muž má „pouze“ maturitu, s odrenyma ušima, není studijní typ. Hloupý není, naopak! Má zaměstnání, které vyžaduje nadměrnou fyzickou i psychickou zdatnost a vydělá měsíčně přes 50tisic v čistém. Je to hodně náročné povolání, ale myslím, ze zdaleka ne tak, jako být voják. Myslíš, ze si tento plat nezaslouží? :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
27.8.18 12:25

Mně teda ten nástupní plat přijde docela dost vysoký, to skutečně není úplně běžné. Zrovna mám otevřenou nabídku práce inzeráty a není to tak růžové, jak to líčíte. Ve spoustě povolání si o takovém platu můžou stále nechat zdát, včetně VŠ absolventů. Asi tu jsou v diskuzi samé top manažerky a podnikatelky :mrgreen:

Příspěvek upraven 27.08.18 v 12:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
27.8.18 12:26
@Kaliopa píše:
Vyplatí se to z dlouhodobého hlediska.

Jak konkrétně se práce učitele s jeho současným platem vyplatí z dlouhodobého hlediska? Mam zbruba stejnou vš jakou potřebuje učitel, nástupní plat jsem měla vyšší a v soukromém sektoru mi také rychleji roste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
27.8.18 12:27
@radúna píše:
Takže neodpovíš, @Kaliopa.
No nevadí, evidentně byl tvůj záměr, aby se tu uživatelé začali užírat závistí (jako ty sama?), protože jinak fakt nevím, proč zakládáš taková témata.
Nebo jsi nastrčený troll, který tu má zvyšovat čtivost stránek.

kaliopa je uživatel, který pravidelně zakládá diskuze typu „jsou češi opravdu tak chudí“ nebo „jsou lidé mimo Prahu hloupější“ a následně se nesouhlasící diskutující snaží přesvědčit o tom, že opravdu jsou tak chudí a hloupí. Jo a vždy má v záloze někoho jako syna známého nebo syna kamarádky, kteří její historku potvrzují :mrgreen: divím se, že už jí tu ostatní nerozpoznají

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat