Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte, prosim nemáte někdo zkušenosti s vysokým tepen v tehotenstvi? I v klidu ho mam mezi 90-100, když se jdu projít se psem zvedne se i na 130, ale dneska rano jsem byla venku, sla jsem klidně a najednou strasne točení hlavy a tep 188. Mela jste to taky některá v tehotenstvi? Tlak mam na kontrolách vždy v normě, ale vysokou bilkovinu v moci. K doktorce jdu az za tyden, samozřejmě to pak nahlasim - jen me zajímá, zda měl někdo neco podobného ![]()
Ty jsi dobrý kaskadér to už máš být dávno v nemocnici
je to nebezpečný pro tebe i dítě.
Já tam ted byla s tlakem 180/105 a byla jsem ráda že to dokázali srazit jinak spodní máš mít do 90
Jenže ja to zas doktorce rikam pokazdy a nikam me neposlala, tak je mi blbe tam plasit…tak vysoký jsem mela prvně. Miminku samozřejmě ublížit nechci, ty procházky mi delaji dobre, proto se snažím kazdy den chodit.
No pokud se to stane jeste jednou, zjedu do porodnice, to uz bych v 36tt mohla, i když jsem tam jeste nebyla na kontrole.
@Erinye těch 130 tím jsi myslela horní nebo spodní tlak? jaký máš tlak v klidu?
@monrom píše:
@ka2ka Paní mluví o tepu a ne o tlaku.
aha ježiš já to uplně přehlídla
já viděla to číslo a vyděsila jsem se
to se omlouvám
@Erinye V klidu ho máš ještě dobrý, já mám v klidu 100-110. U mě je to způsobeno chudokrevností (mám Hb jen 93. Nejsi taky chudokrevná? Železo bereš? Na těch procházkách bych být tebou výrazně zvolnila tempo
@monika215 píše:
@Erinye V klidu ho máš ještě dobrý, já mám v klidu 100-110. U mě je to způsobeno chudokrevností (mám Hb jen 93. Nejsi taky chudokrevná? Železo bereš? Na těch procházkách bych být tebou výrazně zvolnila tempo
Uf, to jsi me uklidnila
Nene, železo neberu
@Erinye píše:
Uf, to jsi me uklidnilaNene, železo neberu
Tak nějaké zkus, nebo multivitamín s ním, může to pomoct.
@j-p píše:
@Erinye no tak to uz máte být dávno v nemocnici.
Neplaš, Erinye to podle mě jen přehnala na procházce, pejsek jí asi prohnal. Ta tepová frekvence v klidu na nemocnici není. V klidu mám vždy přes 100, dr o tom ví, jsem 37+2, včera jsem byla na utz i na ctg a mimčo OK. Jenom sama vím že se musím trochu šetřit - rychlejší tempo bych neudýchala a do shodů taky funím
@Erinye Nemáš možnost si měřit tlak? Tu bílkovinu v moči lékařka neřeší??? ![]()
@monika215 no tak 190 tep mi normální nepřijde
to ani náhodou.
@j-p píše:
@monika215 no tak 190 tep mi normální nepřijde![]()
to ani náhodou.
To ale bylo při námaze - asi za tím psem běhala. V klidu má 90-100, to je jen mírně zvýšené. Ta bílkovina v moči je mnohem horší
@Erinye 190 je strašně moc, jsem taky v 36.tt a beru léky (Vasocardin), gynekoložka mě poslala na kardiologii cca v polovině těhotenství právě kvůli vyššímu tepu a tlaku, kardiolog mě dost vyděsil, co to může způsobit - ne mě, ale miminku. A to jsem měla tep max 150 po celodenním záznamu měření (při chůzi do schodů). Strašit tě ale nechci, jen přidávám svou zkušenost. A jelikož máš bílkovinu v moči, tak by to asi nějak řešit chtělo.
@monika215 však právě proto bych nečekala na nic a sla na pohotovost. I kvůli tepu i bilkovine v moci!!!