Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojte všichni,
jsem hrozně ráda,že jsem narazila na tuto diskuzi… rozhodla jsem se,ze budu dárkyní vajiček,bohužel po šech testech,které mi udělali jsem se dozvěděla naprosto šokující zprávu v ten moment,že darovat vajíčka nemůžu…
ba právě naopak,sama bych se měla co nejdříve pokusit otěhotnět… což jsem absolutně nečekala… jelikož mám hladinu FSH okolo 13 a 17… je mi 26..a nějak se teď snažím tuhle informaci sama v sobě příjmout a začít s ní něco dělat…čeká mě řada dalších vyšetření…tak uvidíme… a hledání další možné příčiny… ale jsem hrozně ráda za odkaz od Carly… je super,že se ji podařilo otěhotnět,dává to nám ostatní naději ![]()
Ahoj…
chtěla bych reagovat na toto téma s tím, že bych si přála Vás všechny, co se potýkáte s tímto problémem, snad trochu optimisticky vyladit… je mi 34 let a vysokou hladinu FSH ( okolo 13, ( plus mínus) nyní dokonce 14)mám již několik let. Přesto, a jak se nyní dočítám, je podle lékařů prakticky nemožné s takto vysokou hladinou FSH spontánně otěhotnět…tak já jsem tedy již třikrát spontánně otěhotněla. Bohužel první těhotenství skončilo tragicky předčasným porodem ve 29-týdnu a úmrtím plodu (důvod neměl vůbec co do činění s vysokou hladinou FSH, to je samozřejmé), ale druhé skončilo úspěšně a máme nádhernou pětiletou dceru.. Nyní se snažíme o druhé dítě a i v tomto období, tedy v období takto vysoké hladiny FSH (14)jsem opět otěhotněla spontánně, ale potratila v 7.týdnu těhotenství (tak jako tisíce ostatních,z nevysvět.důvodů). Takže samozřejmě zkoušet budeme i nadále a jak říká můj kamarád gynekolog…hormonální hladina u žen velmi kolísá v průběhu života a psychická nepohoda tomu vůbec nepřidá, takže hlavní je neklesat na mysli… vždyť my jsme také na každé těhotenství museli čekat cca 2roky…přeji Vám všem, i sobě, hodně štěstí a ať se nám brzy zadaří…:-)