Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,¨
tak přítel byl dnes na spermiogramu, ale z výsledku vyčtu, že nic nevyčtu, pomůžete mi?
Objem: 2,5ml, Referenční hodnota >1,5
Celkový počet (10 x6) 55, Referenční hodnota >39
Koncentrace (10 x6) 22, Referenční hodnota >15
WHO A+B (%) progresivní 36,4, Referenční hodnota >32
Morfologicky abnormální spermie 80, Referenční hodnota
Referenční hodnota udává, jak to vypadá ve většině případů. Tedy jaké jsou normální výsledky. Jelikož máte vše nad, je výsledek v pořádku.
U toho posledního je ref. hodnota myslím < 96 %, takže to je taky OK.
Příspěvek upraven 29.09.15 v 14:52
Morfologicky abnormální spermie 80, Referenční hodnota
Příspěvek upraven 29.09.15 v 14:53
Tak intervalům snad rozumíš. < 3 je i 0, takže to je taky v pořádku.
@bublifuk23 U těch kulatých buněk je 0 ideál. Když tam něco je, tak už je to podezřelé. Máte prostě ukázkový spermiogram, kde kdo by vám ho záviděl. ![]()
Prosím o pomoc vysvetlit výsledky přítele spermiogramu a jestli je to dobrý. Koncentrace 108 mil/ml (celkový počet 324 mil. a objem 3 ml), rychlá progresivní 70%, pomalá progresivní 6%, nonprogresivní 4%, imotilní 20%, aglutinace 7%, morfologie. intaktních 44%, přídavné buňky: zcela ojedinělý výskyt leuko (pod 0,1 mil/ml),
Detailně nevysvětlím..Řekla bych, že všechno ok, možná ta morfologie je horší..Přítel měl 40%,pro někoho možná ok, u nás to byl problém s přirozeným početním…
N a závěr je tam jaký? Normospermie? To jste si to nechali dělat na vlastní žádost jako samoplátci?
Píše že v pořádku ale chtěla jsem vědět co znamenají ty výrazy.
Ptáš se, jestli je to dobrý?
Tak v pořádku = dobrý.
Znamená to, že je jich dost, jsou dobře pohyblivé a dost z nich má správný tvar. Prostě je to dobré.
Dobrý den chtěla bych oživit diskuzi a zeptat se ohledně výsledků. Je tu prosím někdo kdo se v tom vyzna a vysvětlil by mi to? Děkuji ![]()