Vytopení sousedem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1350
12.2.16 06:33
@MarieOVMUC píše:
soused rekne ne a bude to dasich 5 let na soudu.

Až zas tak dlouho to netrvá. Pokud je jasné, že za to může on, tak na soudě nemají proč to protahovat. Ne všechny soudy se táhnou 20let a čím by to bylo delší, tím hůř pro souseda, protože právní zástupce také něco stojí, že

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1399
12.2.16 12:20

@danik Tyhle vytápky sousedů jsou vždycky hrozně blbý škody, materiálně i lidsky :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4318
7.3.23 21:48

Vytopení

Ahoj holky,

vy tady víte všechno tak zkouším… vytopili nás sousedi (respektive společné prostory) praskla nejspíš někde trubka… no škoda je u nás v koupelně (zničené 3 sádrokartony, které se budou muset strhnout a dát nové + na to dlaždičky atd…) ale co mě děsí je to že aby se trubka opravila chtějí rozbourat naší koupelnu… no a mě jde o toto:

Upřímně je to byt 2kk takže malá ložnice obývák s kuchyní chodba a koupelna (chodba není oddělena dvermi) a já stojím momentálně před tím že mi tady budou cca 3 týdny chodit dělníci a já mám doma dvouměsíční miminko… pro mě to znamená že budu mít v celém bytě prach a bordel protože budou bourat… minimálně 3 týdny bude koupelna v havarijním stavu a při představě že si nedojdu ani na záchod a nemám kde vykoupat dítě… navíc neustálí randál a hluk, jsem z toho uplně na nervy a nevím co dělat…

Říkala jsem že klidně s opravou naší koupelny počkám třeba do léta a odjedu na týden pryč, ale pokud je nutné jí bourat aby se dostali ke společným stoupačkám a to se musí udělat hned nevím co mám dělat… mám nárok na to aby mi třeba proplatili ubytování jinde? Případně uklid celého bytu? Pamatuji si jaký ten prach z bourání je to se dostane všude… jsem fakt zoufalá a nevím kdo by mi poradil… nemáte zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
7.3.23 21:55

To je váš byt?

• Citovat
  • Upravit
4318
7.3.23 21:59

@Janli jop

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
7.3.23 22:11
@Anikaa02 píše:
@Janli jop

Tak zajdi na svj a písemně předem dohodněte podmínky. Úhradu škod, zaplacení úklidu a pokud nebude funkční záchod, tak logicky i úhrada náhradního ubytování po nezbytnou dobu.

• Citovat
  • Upravit
8048
7.3.23 22:41

Jak píše Janli, vše písemně a chtěl bych zdůvodnění těch tří týdnů. To tam budou u tebe v koupelně těžit železnou rudu a tu trubku teprve vyrábět? 8o Nedovedu si moc představit ani tu variantu, že dostaneš náhradní ubytování - to jako dostanou cizí řemeslníci klíče od bytu a budou sami v bytě, kde máš všechny své věci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
8.3.23 07:33

@Anikaa02 Zajdi na SVJ a domluv se tam (pozvi si k tomu i ty sousedy). Já bych si minimalne o proplacení úklidu a asi i o to ubytování řekla. Tvoje chyba to není a ty bohužel nebudeš schopna byt užívat (během rekonstrukce)…to je problém souseda, on to musí vyřešit. Držím palce ať to zvládnete nějak v pohodě…v rámci moznosti :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
8.3.23 10:41
@Perníček22 píše:
@Anikaa02 Zajdi na SVJ a domluv se tam (pozvi si k tomu i ty sousedy). Já bych si minimalne o proplacení úklidu a asi i o to ubytování řekla. Tvoje chyba to není a ty bohužel nebudeš schopna byt užívat (během rekonstrukce)…to je problém souseda, on to musí vyřešit. Držím palce ať to zvládnete nějak v pohodě…v rámci moznosti :hug:

Pokud se jedná o stoupačky, je to problém svj, ne souseda. Stoupačky jsou společné.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný