Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak to bude preventivně lepší nemít žádný dítě, jelikož těhotenství i porod jsou věci, u jketrých může nastat komplikace kdykoliv…
@Krrysa píše:
Tak to bude preventivně lepší nemít žádný dítě, jelikož těhotenství i porod jsou věci, u jketrých může nastat komplikace kdykoliv…
Ale po termínu se riziko úmrtí plodu výrazně zvyšuje. Tohle by si měly matky uvědomit, když chtějí za každou cenu čekat až to přijde samo.
@pepřenka píše:
Ale po termínu se riziko úmrtí plodu výrazně zvyšuje. Tohle by si měly matky uvědomit, když chtějí za každou cenu čekat až to přijde samo.
Myslíš po stanoveném termínu porodu nebo po 42+0 tt?
@pepřenka no ono ale nikde není napsaný, že ten termín co vypočítá gynekolog je opravdu přesný ![]()
@pepřenka to je sice pěkný, ale kam jako populace dospějeme, že… za chvilku už přirozeně nepočne nikdo, budou se selektovat jen zdravá embrya ve zlumavce, a to požadovaného pohlaví, rodit se bude jen císařem a to měsíc před termínem, aby se minimalizovala rizika…
@Krrysa píše:
@pepřenka to je sice pěkný, ale kam jako populace dospějeme, že… za chvilku už přirozeně nepočne nikdo, budou se selektovat jen zdravá embrya ve zlumavce, a to požadovaného pohlaví, rodit se bude jen císařem a to měsíc před termínem, aby se minimalizovala rizika…
Všechno se mění, to co jíme, jak žijeme, jak těhotníme a rodíme… Někdo „jde s dobou“ jiný to chce postaru.
Jsi mi připomněla. Zrovna moje kamarádka porodila 2 děti, obě o 6 týdnů dřív. První akutní sekce, druhé chtěná sekce (praskla ji voda v obou případech). Děti pohodové, bez kolik, s výbornou imunitou, bez následků a nutnosti rehabilitaci.
Bych to tak neprožívala. Ať si to dělá každý jak chce ![]()
@Suszane uz jsme dopadli, porod hodinu a pul asi, ale to co predhazelo byla hruza, dnes jsem konecne doma
@Krrysa diky, zrovna pisu jak desne to bylo.
Protoze mi praskla voda odpoledne a v nemocnici mi rekli ze to neni voda, at jedu domu, pak jsem cela mokra v autobuse dosla domu a pak to pokracovalo. Pak jsem jela znovu jako ze to voda je, tak podruhe uz mi rekli ze jo, ale ze nerodim at jedu domu at prijdu az budu mit kontrakce.No jo, jen co jsem dojela domu, kontrakce zacali skoro kazde 3 minuty a min, tak jsem jim napotreti volala, a ze at prijedu..no byla jsem na 8cm a porod do hodiny a pul, ale s komplikacemi, ztrata 2 litru krve, stehy…co tim chci rict..at si kazdy rodi jak chce, a kde chce. Mela jsem strach ze porodim doma, ale to bych mohla vykrvacet, takze je to osobni co a jak…
Na druhou stranu se hojim dobre, siti neboli a je mi docela dobre i psychicky
At si kazdy jde za svym a co povazuje za spravne
@Vicky12 gratuluju k miminku ![]()
Jinak porod, co nato říct, já to měla dost podobné i s tou krví i když u mě byla ta ztráta ještě trochu větší. Tak hlavně, že to všechno dsobře dopadlo
![]()
Lepší vyvoláváný porod s „traumatizovaným“ dítětem, než přirozený s mrtvým dítětem. Známou nechali přenášet, byla ve 42.tt. Jeden den vše ok, druhý den dítě bez srdeční akce.
To teprve musel být výborný zážitek to pak odrodit. Já šla kvůli tomu na vyvolání týden před termínem. Porod hnusný, to ano. Ale mám živé a zdravé dítě.