Vyvolávání porodu -velka váha

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1045
13.2.23 20:06
@Danuska89 píše:
@cartera Používání argumentačních faulů: „miminko samo ví nejlépe, kdy bude připravené“ je krajně nevhodné. Zejména u matky s předpokládanou hypertrofií a po termínu. :palec:

nic s tím nenaděláš, to mimčo to ví opravdu nejlíp.. ono přijde na svět, narodí se.
Argumentační fauly jsi tady zatím předvedla ty.. „nespočet mrtvých miminek“, které jsi viděla. :roll: Snažíš se v uživatelce vyvolat strach. Píšeš tady dokonce o svém mrtvě narozeném dítěti.. úplně bez kontextu, nátlakově manipuluješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
935
13.2.23 20:25

@Lucie_Sx Tohle není strašení, ale komplexní problematika. Ano, jsou to nepohodlný a nepopulární věci, který se fakt dějí, jenom se o tom v naší rozmazlený a vyhejčkaný společnosti tak nemluví a pokud, je to protistranou agresivně odmítáno nebo to nechtějí slyšet. Ona stačí (i zprostředkovaně) stáž na neonato a porodním a člověka to sluníčkaření přejde. A porod a jeho spuštění je (hodně) složitý biochemický proces, rozhodně to není jenom na dítěti, jak se tu rádo tvrdí.

PS tady máš obsáhlou studii, proč už po 40+0 je na místě obezřetnost, ale je v angličtině. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/…/PMC3719843/

Příspěvek upraven 13.02.23 v 21:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
935
13.2.23 20:35

@cartera ale jdi ty brepto. Vyjadřuji se k nesmyslu, co píšeš. Ne, porod není jenom o miminku a jeho rozhodnutí. Je to komplexní biochemický proces a pokud se nespouští a nespouští dlouho po termínu, s každým dalším dnem více a více roste riziko, že je tam nějaký problém, který bohužek na UTZ nepoznáš. Ono se v těch porodnicích fakt nevyvolává jen tak z plezíru a ze srandy. Pokud to ženská odmítne, měla by ale znát možné důsledky svého rozhodnutí - a to je ten problém, často s nimi nejsou obeznámeny. Jako fakt se nemusíš vztekat, já ti neříkám nic nového pod sluncem :D.

Příspěvek upraven 13.02.23 v 20:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2252
13.2.23 20:39
@Lucie_Sx píše:
Tohle tady ale fakt NIKDO nepise.
Piseme „ja bych odmitla“ nebo „ja jsem odmitla“.
Zakladatelka at si to udela jak chce a potrebuje ona.

ja bych odmitla = vyvolání odmítni - to je prakticky to stejny… po 40tydnu uz bych verila fakt doktorum a pokud reknou vyvolat tak bych se s nima fakt neprela.. co je ti zdrava psychika u mrtvyho nebo jinak postizenyho ditete… nekdy ten drivejsi porod proste je pro to dite to nejlepsi a pripravenost nepripravenost v tom nehraje roli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4172
13.2.23 20:43
@Danuska89 píše:
@cartera ale jdi ty brepto. Vyjadřuji se k nesmyslu, co píšeš. Ne, porod není jenom o miminku a jeho rozhodnutí. Je to komplexní biochemický proces. Ono se v těch porodnicích fakt nevyvolává jen tak z plezíru a ze srandy. Pokud to ženská odmítne, měla by ale znát důsledky svého rozhodnutí - a to je ten problém, často s nimi nejsou obeznámeny.

Ano, je to komplexní biochemický proces, který lékaři rádi narušují svými zásahy :nevim: Takový komplexní proces lze jen těžko uvést uspokojivě do chodu zásahem zvenčí. Například existují statistiky, že vyvolávaný porod častěji končí akutním císařem.

A jak tu někdo psal o tom, že se velké miminko někde zasekne - byla by na to nějaká studie nebo je to jen dojmologie? Ono to velké miminko totiž při porodu lépe spolupracuje a i na něj lépe působí gravitace (což je ale samozřejmě třeba poslouchat vlastní intuici a ne lékaře, kteří by rodičku nejlépe viděli ležící na zádech). Rodila jsem třikrát, to 4,4 kg miminko bylo nejtěžší a porod nejrychlejší ze všech a zcela bezproblémový. Proběhl ovšem ve svislé poloze u žebřin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
13.2.23 20:54

@Leenvecka To raději císař

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
13.2.23 20:58

@Lojzísek No oni lékaři občas při porodu nasekají více škody než užitku… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
13.2.23 21:01

@Hibou Přesně tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
13.2.23 21:02

Chudák zakladatelka, takhle ji vyhukat.
Do 42tt se jedná o normální těhotenství v termínu. Pak už bych se bála.
Držím pěsti, ať to dobře dopadne :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7028
13.2.23 21:07
@Annabela11 píše:
@Lojzísek No oni lékaři občas při porodu nasekají více škody než užitku… :?

Jasně, ale taky často předejdou mnohem horším věcem… Tady se prostě vyvolávaný porod démonizuje. Jasně, jsou odstrašující případy, ale většina jich je úplně v pohodě.
Vcelku nevinná diskuze se zvrhla v to, že lékaři jsou vlastně pitomci, co nutí ženu k něčemu nepřirozenému, strašnému a nebezpečnému. Zřejmě proto, aby měli práci? Žena a její nenarozené mimino ví přeci vše nejlépe, takže vyvolávaný porod je zcela zbytečný. Stačí poslouchat svoji intuici a důvěřovat sobě a miminu.
S diskuzí končím, zakladatelce přeju, aby se rozrodila přirozeně a dočkala se zdravého dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
935
13.2.23 21:16

@Hibou Otázka je, jak by to dopadlo, kdyby opravdu žádné zásahy nebyly. (Pozor, já také nesouhlasím s tím, aby se do porodů rutině zasahovalo, upozorňuji na to, že nechat všechno na přírodě - „miminko ví“ nemusí taky dopadnout dobře - ostatně to byl i můj případ, nevyvolali porod včas / neudělali CS a dítě mi nechali v děloze udusit).

Z porodnického hlediska vůbec není dobře, že se rodí děti, co mají 4,5 kg a více a nejde jenom o potencionální dystocii, ale častější horší poporodní adaptaci. A je to čím dál častější jev. K ramínkům jsem našla dobrou studii zde: https://obgyn.onlinelibrary.wiley.com/…02/uog.12560

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4172
13.2.23 21:31
@Lojzísek píše:
Jasně, ale taky často předejdou mnohem horším věcem… Tady se prostě vyvolávaný porod démonizuje. Jasně, jsou odstrašující případy, ale většina jich je úplně v pohodě.
Vcelku nevinná diskuze se zvrhla v to, že lékaři jsou vlastně pitomci, co nutí ženu k něčemu nepřirozenému, strašnému a nebezpečnému. Zřejmě proto, aby měli práci?Žena a její nenarozené mimino ví přeci vše nejlépe, takže vyvolávaný porod je zcela zbytečný. Stačí poslouchat svoji intuici a důvěřovat sobě a miminu.
S diskuzí končím, zakladatelce přeju, aby se rozrodila přirozeně a dočkala se zdravého dítěte.

Ano, a také proto, aby pak po tom akutním císaři mohli vyděšené ženě říct, že zachránili ji i miminko :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
13.2.23 22:34

Moje zkušenost - porodila jsem 10 dní po termínu holčičku s váhou 5.08kg. Obě bez následků, já bez nástřihu, jen s minimálním poporodním šitím. Ze sálu jsem šla po svých, mohla bych se vznášet a na pokoji jsem si mohla sednout na postel. Jsem přesvědčena o tom, že to takhle dobře dopadlo díky tomu, že odhad váhy nikdo nedělal, k porodu jsem šla naprosto uvolněná a beze strachu a porodu se dal čas, nic se neurychlovalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
13.2.23 22:54
@Danuska89 píše:
@Lucie_Sx Tohle není strašení, ale komplexní problematika. Ano, jsou to nepohodlný a nepopulární věci, který se fakt dějí, jenom se o tom v naší rozmazlený a vyhejčkaný společnosti tak nemluví a pokud, je to protistranou agresivně odmítáno nebo to nechtějí slyšet. Ona stačí (i zprostředkovaně) stáž na neonato a porodním a člověka to sluníčkaření přejde. A porod a jeho spuštění je (hodně) složitý biochemický proces, rozhodně to není jenom na dítěti, jak se tu rádo tvrdí.

PS tady máš obsáhlou studii, proč už po 40+0 je na místě obezřetnost, ale je v angličtině. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/…/PMC3719843/

Příspěvek upraven 13.02.23 v 21:02

A pochop zase ty, ze kdyz je to MUJ porod, tak si to JA muzu udelat jak chci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
13.2.23 22:55
@Danuska89 píše:
@cartera ale jdi ty brepto. Vyjadřuji se k nesmyslu, co píšeš. Ne, porod není jenom o miminku a jeho rozhodnutí. Je to komplexní biochemický proces a pokud se nespouští a nespouští dlouho po termínu, s každým dalším dnem více a více roste riziko, že je tam nějaký problém, který bohužek na UTZ nepoznáš. Ono se v těch porodnicích fakt nevyvolává jen tak z plezíru a ze srandy. Pokud to ženská odmítne, měla by ale znát možné důsledky svého rozhodnutí - a to je ten problém, často s nimi nejsou obeznámeny. Jako fakt se nemusíš vztekat, já ti neříkám nic nového pod sluncem :D.Příspěvek upraven 13.02.23 v 20:45

Nemas pravdu. Vyznamnejsi problem nastava az po 42+0, a to jeste pouze v pripade spravne vypocitaneho terminu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí