Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
21.000Kč-7.500 nájem v pronajatém družstevním bytě, kde bydlíme sami dva, půjčky 5.000, výživné 1.500, paušály 1.000, jízdné do práce 800
Půjčky apod. je nezajímají. Dítěti připadne v období od tuším pěti nebo šesti let 15% z přijmu otce. Mně dává bývalý na malou litr a je to teda žalostně málo na to, že Sophii je pět, je ve školce, plavání, roste hrozně rychle, sežere co najde ( a není to na ní vidět ).. z toho litru zaplatím školku, koupím pár jogurtů a koblížků a zbytek táhnu sama. On teda se malé nevěnuje, nebere si ji, nic jí nekupuje, jen se s ní rád chlubí, že má úžasnou dceru, ale jsem s ní pořád já a Sophinka vyjde tak na přes pět tisíc měsíčně v „blbých“ pěti letech ve školce a to počítám jen chabý základ, ne když zničeho nic vyroste o jednu velikost a celý šatník jde do háje a sic nakupuju nejlevnější věci z mmb a hledám akce, tak mě to vždycky absolutně položí. Ale to je můj případ, u Vás je to jiné tím, že se stará, pomáhá, nakupuje jí apod. To by se mělo brát v potaz.
1500kč mi přijde žalostně málo
Pokud si ji bere cca na několik dní v měsíci tak bych nepožadovala 3tis. ,ale alespoň 2tis. by platit mohl. Mám doma 5letého a nedovedu si představit, že mi jeho otec dává 1500kč ![]()
Soudy určitě žádné půjčky atd. zajímat nebudou. Je mi to líto, ale je to tak. Malá bývalého nemůže za to že se rodiče rozvedli. Tvoje dítě má mít stejné nároky jako malá od přítele ![]()
Píšeš o dvou problémech.Zda a jak se matka věnuje dceři-nejsi s nimi celé dny,aby si viděla jak to ve skutečnosti je.Některé děti se nechtějí učit,nemají zájem o knížky.Dcera hodně špatně mluvila,chodili jsme na logopedii,tam ani doma nespolupracovala,zacpávala si uši a říkala neslyším…naučit jí básničku byl občas nadlidský výkon.Vysvětlit,aby pochopila zvířátka a jak se říká jejich mláďatům,to bylo hodně náročný.A kdyby nás někdo dokonale neznal,tak řekne,že se dceři nevěnuji.I na logopedii se mě ptali,zda nebyla přidušená…Prostě nejde soudit,pokud s nimi nejsi.Ale měl by si partner s bývalkou sednout,probrat situaci,kde je problém a dohodnout se vždy co ex doma učí a na co máte navázat vy,abyste byli jednotný.
Jinak u výživného se neberou v úvahu půjčky,paušály,jen příjem a časem druhé vyživované dítě.Oni by si totiž tatínkové mohli stavět vily,platit hypotéky a říkat,že pro dítě niz nezbylo.A paušál-potřebujete tak vysoké paušály?Nemáte moc peněz,bojíš se že budete platit vyšší výživné,na které nemáte,ale tisícovku za telefony zaplatíte.Stačilo by každému koupit kupon za 200,– měsíčně.
Omlouvám se zakladatelce za OT, ale @lasička1 , jak píšeš o tom přidušení, tak to mě zajímá.
Mám syna, který byl při porodu přidušený, oživovaný a taktéž mám problém ho cokoliv nového naučit. Nenapadlo mě, že by to mohlo mít souvislost ![]()
Mandi-ono se dříve dost dávalo do souvislosti to,že dítě které bylo přidušené při porodu mívá často problémy s chováním a učením,někdy se svádělo i pohybové postižení.
Ale potom se přišlo na to,že jednorázové přidušení,trvající několik minut a rychlá apaptace-tzn.dítě dýchá samo,není na přístrojích…nemají takový vliv,jako dlouhodobé dušení v děloze.Kdy dítě nemá dostatečnou výživu a mozek pomalu,ale jistě dostává méně a méně kyslíku,to jsou příčiny toho,že dítě si nese do života určitý problém.
A to,že dítě se hůř učí básničky-to může být povaha,po někom z rodiny,ne vždy je to problém s těhotenstvím a porodem.
@lasička1 píše:
Mandi-ono se dříve dost dávalo do souvislosti to,že dítě které bylo přidušené při porodu mívá často problémy s chováním a učením,někdy se svádělo i pohybové postižení.
Ale potom se přišlo na to,že jednorázové přidušení,trvající několik minut a rychlá apaptace-tzn.dítě dýchá samo,není na přístrojích…nemají takový vliv,jako dlouhodobé dušení v děloze.Kdy dítě nemá dostatečnou výživu a mozek pomalu,ale jistě dostává méně a méně kyslíku,to jsou příčiny toho,že dítě si nese do života určitý problém.
A to,že dítě se hůř učí básničky-to může být povaha,po někom z rodiny,ne vždy je to problém s těhotenstvím a porodem.
no my máme problémy jak s chováním tak s učením. k básničkám jsme se zatím nedostali
slavíme každé nové slovo navíc
ale díky.. ![]()
Alimenty které tvůj přítel platí jsou žalostně malé a pro matku samoživitelku nízké…
půjčky nikoho nezajímají,taky proč by museli.Bývalé od tvého jistě také musí platit nájem,jídlo a oblečení pro jejich společnou dcerku.
Nechápu vás ženský,co si najdete chlapa s děckem a pak skuhráte.
Pokud nemáte zrušte paušály a internet.
Dítě je na 1.místě - stejně tak pak bude i vaše společné dítě na tom 1.místě.
Jinak říkat že se matka nevěnuje malé protože neumí tohle a tohle..ty jí doma svítíš že jí takto soudíš?Nebo ti magoří hormony a hledáš chyby kde nejsou?
Fakt ti radím nesoudit,protože pak nikdo nebude soudit tebe.
Jinak alíky na 5ti leté dítě by měli být min.3000-4000kč.Sama to poznáš.
No a pokud vám nestačí přítelův příjem,tak at si najde lépe placenou práci ![]()
ještě by bylo dobré dodat , že přestože se matka dítěte vdala a mají 40 tis příjem nový manžel nemá vyživovací povinnost na dítě tvého přítele. Tvůj přítel by měl dát svému dítěti první ,poslední ,protože je to jeho dítě . Předpokládám ,že totéž budeš očekávat ,aby dělal vůči vašemu společnému dítěti
Mne osobne ze strany matky ditete,by bylo jedno,jak zijete,nebo jestli mate na chleba.1500kc na petiletaka na mesic,ze zalostne malo,pozadovala bych z prijmu 21tis alespon 3000kč.Takze byt tebou tak s navysenim pocitam,bejvala ma recht z patnacti stovek neuzivis mimino natoz predskolaka,musis se s tim smirit a omezit svuj rozpocet,nebo jit do prace ,aby
bylo lepe
Tak to mně pobavilo. Tobě připadá 500 a další navýšení na JEHO dceru moc,sama ničím do domácnosti nepřispíváš,ba naopak se necháš živit a máš strach,jak vyžijete dál?
Nezlob se na mně,ale jak si to představuješ? To jako jeho dcera at´žije třeba ze vzduchu,ty jsi zabezpečená a doufáš,že stejně bude i tvé dítě?
Počkej,až se narodí a poroste,teprv uvidíš,jaký jsou to pálky a jakej to je mazec udržet aspoń nějakej standart pro dítě !
Jak psaly holky,soud nezajímají jeho půjčky ani výdělek či nevýdělelek přítelkyně. To je tvůj problém,ne problém jeho dítěte. Max zohlední fakt,že bude mít ještě jednu vyživovací povinnost,ale to se dá řešit až ve chvíli,až se dítě narodí.
Důchod babičky se nepočítá,bere se v potaz pouze otec a jeho příjem.
Příjem obou rodičů,v případě,že je matka vdaná,se v potaz bere. Ovšem její nový manžel nemá na dceru vyživovací povinnost!
holky tech 15% z platu proste musi dat na 5lete dite? taky dostavam 1500 na 5lete, tzn. ze by mel plat 10 000
coz teda asi nema, to by mu na chlast nestacilo. a na vic zijeme v zahranici a mala uz chodi druhym rokem do skoly…k tomu se taky prihlizi? ze jsou vetsi naklady.
Nelíbí se mi, tvoje věta, že přítel živí z platu dvě osoby - Tebe a jeho. Takže už víc na alimentech nemůžete pustit, protože jedete tak tak.. Dvě osoby živit má- sebe a svou dceru. Ty si dospělá a soběstačná, když si nemůžete dovolit aby jeden nepracoval, máš možnost jít do práce, jeho dcerka asi těžko.. 1500 Kč, je v dnešní době opravdu jako bys plivla..Proč si přítel pořizuje další dítě, když nemá na to aby uživil už to první? Jestli bude bývalá požadovat zvýšení alimentů, tak jí je jisto jistě schválí, min. 3000 při platu 21 tisíc si myslím, že jí schválí určitě..ale pokud jí kupuje boty a pod, tak to se taky počítá, můžete doložit všechno..
holky ono je ale v dnešní době opravdu úspěch dostat alimenty ve ýši 3,4tis na 5leté dítě… já mám mít 1500 na skoro 7leté a dostávám exekučné pulku ani ne a neskuhrám ani by to nemělo smysl stejně s tím nic nezmůžu…
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Ahoj,
chtěla bych se Vás zeptat na názor. Přítel vydělává cca 21.000Kč měsíčně, z toho platí úplně vše(půjčky,které měl s bývalou, paušály, jídlo, nájem,…) Já příjem nemám vůbec, jsem na ÚP, nepobírám žádné dávky ani příspěvky(jsem těhotná). Tudíž přítel živí dva lidi. Zbyde nám cca 4-5tis na jídlo. Na své dítě platí 1.500Kč měsíčně, někomu by se to zdálo málo, ale žijeme od výplaty k výplatě. Jde mi o to, že jeho bývalá chce alimenty navýšit, jelikož jde malá do školy, ale myslíme si, že to na nějáke částce 2.000Kč neskončí a bude chtít navyšovat dál. Jinak přítel si ji pravidelně bere k sobe, kupuje ji hračky na Vánoce a narozeniny, boty, oblečení, když je u nás tak má vše na co si vzpomene. Je mi ale divné, že jeho dcera do školky skoro nechodila i když on měl za to, že tam chodí pravidelně, jeho bývalá tvrdila, že je nemocná, pak že se ji do školky nechtělo apod. Asi před měsícem ji přihlásila do kroužku na břišní tance, ale tam byla snad 3×. Neumí pořádně mluvit(písmena), nedokáže skoro říct souvislou větu, neumí kreslit podle předlohy ani jednoduchý domeček, její matka se ji prostě nevěnuje, posadí ji k počítači, nebo ji pustí pohádku a „sere“ na ni. Má jít do školy a nic neumí, je to ale vina její matky, když ji chce přítel něco naučit, třeba se podepsat, tak odpoví, že ji to nebaví a že doma nemusí apod.
Zajímalo by mě, jak by to bylo u soudu. Jestli by přihlíželi k tomu, že přítel živí mě a v říjnu se nám narodí dítě. Kolik by mu tak mohli vyměřit výživné. Jestli berou v potaz to, že se jeho ex vdala a má novou rodinu, tudíž mají dva příjmy a u nich to dělá cca 40.000Kč.
Taky by mě zajímalo…přítel má trvalé bydliště na adrese, kde bydlí i jeho babička, zda by se do výživného počítal i její důchod nebo jen jeho příjem. Zdá se mi jako nesmysl aby to tak bylo, protože babička s tím přece nemá nic společného.
Nevíme, jestli to řešit přes soud, nebo čekat na to, až si ex zvýší alimenty tak, že nebudeme mít co jíst. Děkuji za rady…