Vyzná se v autech někdo?? Koupili byste toto??

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
27.11.22 09:47
@KimL píše:
Rozpočet 200k a jdeš do ojetýho? Vždyť za to koupíš i nový auto. Navíc nafta… Najedete hodně, ale po jakých silnicích? Jestli 100 km po dálnici každý den, tak asi jo. Jestli někde po městě a v okolí, tak je to nesmysl.

nové auto za 200tis jaké???

• Citovat
  • Upravit
3598
27.11.22 09:52
@martina.se píše:
Dvoulitrovýho naftaka s nájezdem 185 fakt ne :think: je na hranici životnosti se spoustou věcí vc turba :think:

Třicítka dvě děti hodně ojetá to není dobrá volba :mrgreen: :mavam:

ale spousta věcí na hraně životnosti? Turbo pár korun, stejně po koupi uděláš rozvody, údržbu atd. Tyhle motory jsou teprve zajeté ;) jinak mi ještě vyjmenuj spoustu věcí prosím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2427
27.11.22 09:53

Pravda, šlo to teď docela nahoru. I tak bych si radši příplatková, třeba 100k a koupila nové. Navíc u nových lze u dealera vždy usmlouvat velmi dobré slevy.
Plus výhoda toho, že se dá koupit na leasing, takže to není ani jednorazový výdaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56289
27.11.22 09:54
@KimL píše:
Pravda, šlo to teď docela nahoru. I tak bych si radši příplatková, třeba 100k a koupila nové. Navíc u nových lze u dealera vždy usmlouvat velmi dobré slevy.
Plus výhoda toho, že se dá koupit na leasing, takže to není ani jednorazový výdaj.

Co koupíš za 300 k nové?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
27.11.22 09:56

@KimL to raději na operak máš furt nové a svatý klid takhle po 5 letech leasingu zjistíš že máš takřka „bezceny krám“. Leč konečně je tvůj ale už začala doba kdy se začne kazit a scénář se opakuje tohle prodat a a vzít další na Lízu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61150
27.11.22 10:00
@Královna Kosmíru píše:
Koukni na ten rozhovor. Tam to týpek říka sam. On se tim živí. Němci maji lepší vztah k autům. K interiéru atd. My Češi ne. Rakušani to jsou prej takovy poločeši. A hrozne se u nich solí. Jo jinak je to tak Msji tam inlepsi díly a mozna i ten vzduch :mrgreen:

A taky kupujes 180 k najeto a má 300, co? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
27.11.22 10:02

@fera21 tak nevím :lol:. Byl dlouho oblíbeným autem manžela - kombík, převáželi jsme v něm hodně věcí a volal se Frodo :lol:.

• Citovat
  • Upravit
3598
27.11.22 10:10
@a12 píše:
A taky kupujes 180 k najeto a má 300, co? :mrgreen:

No je Black friday to je jasný : cena pevná kilometry dohodou :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.11.22 10:17
@KimL píše:
Plus výhoda toho, že se dá koupit na leasing, takže to není ani jednorazový výdaj.

Nemáme prostě volných 100tis… na účtu zbude tak akurát 100tis taková menší rezerva… a nic nikde dalšího… do toho hypotéka 20tis… takže bohužel… máme 200tis rozpočet…

• Citovat
  • Upravit
3598
27.11.22 10:54
@Anonymní píše:
Nemáme prostě volných 100tis… na účtu zbude tak akurát 100tis taková menší rezerva… a nic nikde dalšího… do toho hypotéka 20tis… takže bohužel… máme 200tis rozpočet…

A co tě táhne do toho kupovat auto za 200k? Tak kup něco co ještě vypadá k světu a jezdí třeba za 50k a když to hold bude špatná volba máš ještě na další

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
27.11.22 11:12
@Anonymní píše:
my se bojíme od soukromníka…autum nerozumíme. Koukali jsme co sami vidíme… projeli… nevím aby nás soukromník nenapálil.. :(((((

Chápu ale to se vám může stát v autobazaru i u soukromého prodejce, tak jako tak, si s sebou vemte někoho kdo se v tom vyzná. Tyhle motory jsou dobrý u diesela vezmu radši auto co má najeto 150K než 50K (diesel prostě musí jezdit, stání a poskakování kolem komína pro ně není dobrý) a při běžné nepodceněné údržbě tj. Olej měnit po 10K, jednou za čas tomu pořádně šlápnout projet aby se vyfoukali saze, vyčistilo aspoň trochu DPF apod. A nejezdit krátký vzdálenosti a motor může v pohodě najet ještě 3× tolik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
27.11.22 11:28
@Sonarka píše:
Muj bracha automechanik mi vzdy klade na srdce - Forda nebrat :lol: :P Mimo to jeste Renaulta, Peugeota, Citroena…taky pry hruza. ;) Nej jsou skodovky, Volkswagen a Seat…tam jsou i ty díly nejlevnejsi a nejlepe k sehnai. U ostatnich sázka do loterie.

Manžel má Renaulta Grand Scenica, já Forda Focuse, obě auta koupená jako ojetá, cca 10 - 12 stará a s oběma maximální spokojenost. Kromě běžné údržby, výměny brzdových destiček apod., žádný problém. Naopak můj táta si koupil Oktávku pět let starou a už do toho nasypal fůru peněz. Je to kus od kusu, podle mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
27.11.22 11:48

@Denisa56 to si měl koupit 1ovci 1.9tdi ;) do té dáváš palivo a děláš údržby ;) jak se to začne krutě sr. t tak to neopravovat a poslat do oběhu klidně na díly :) do opravy bych nedal víc než půlku aktuální ceny a to bych se ještě cukal ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1229
27.11.22 11:58
@martina.se píše:
Dvoulitrovýho naftaka s nájezdem 185 fakt ne :think: je na hranici životnosti se spoustou věcí vc turba :think:

Viděl jsem na vlastní oči 10 letého nafťáka s nájezdem přes 400 tisíc. Majitel dodržoval servisní intervaly a servisní plán výrobce, i když to neservisoval v autorizáku. Na STK byl za celou dobu pouze jediný problém - ošoupaný pás řidiče (ano, i pásy se na STK kontrolují). Takže nájezd 185 tisíc není nic extra. Podmínka ale je, že je to skutečný nájezd a není to stočené, nebo to nemá najeto 185 tisíc dvakrát, nebo i třikrát. Pak to může být průser (ale taky nemusí).
Sám mám auto s nájezdem přes 200 tisíc, turbo je původní, vstřikovače taky, emise jsou na úrovni 20% maximální hodnoty. Taky mám ještě původní díly náprav jako různé čepy a závěsy. Ale třeba pružiny a tlumiče jsou už po výměně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56289
27.11.22 12:00

Kupte si lehce ojetou Fabii. Na víc nemate, u nás má autorizovaný servis za 260k fabii s nájezdem cca 60000,kombi, doložitelná historie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák